PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Nie jestem Żydem. Jestem Polakiem i uważam się za patriotę. A film mi się podobał i daję ocenę 8/10 bo to jest po prostu dobry film. I wolę oglądać takie polskie filmy niż Och Karole, Ciacha czy inne pseudo romantyczne niby komedie.

użytkownik usunięty
jerzy666

Może jesteś Polakiem, ale jesteś też bez wątpienia dyletantem filmowym a twoja narodowość w tym przypadku nie ma żadnego znaczenia.

ocenił(a) film na 8

Taa ,za to ty się znasz na filmach.Widać po ocenie jaką dałeś Pokłosiu. 1/10 to można dać są jakiemuś kompletnemu nieporozumieniu ,które często można obejrzeć na pulsie a nie tutaj.

użytkownik usunięty
jerzy666

patrz na moje najwyżej ocenione filmy - Pokłosie nie ma startu - nawet na 2 nie zasługuje, bo ma słabe dialogi, jest schematyczny, muzyka nawet dobra, ale całkowicie nie pasuje do filmu - i nie kłóć się bo jako dyletant nie masz prawa głosu na temat filmów

ocenił(a) film na 8

Sam nie zasługujesz nawet na dwa . Krytyk zasrany się znalazł.

użytkownik usunięty
jerzy666

bez agresji, to nic złego że jesteś dyletantem. lubisz całkiem spoko blockbustery ale sam przyznaj - mało wymagające.

ocenił(a) film na 8

Może i mało wymagające , ale staram się oceniać na pewno bardziej obiektywnie. Bo rozumiem,że Pokłosie może ci się nie podobać ,bo nie musi , ale z oceną przesadziłeś mocno ją zaniżając i tyle w temacie.

użytkownik usunięty
jerzy666

a co miało mi się podobać? jedyne na czym trzyma się ten film to kontrowersyjny temat, ale pod schematycznym scenariuszem nie ma żadnej głębi czego ty jako dyletant nie dostrzegasz.

ocenił(a) film na 8

Ja niby jestem dyletantem, a skąd ty niby tak znasz się na filmach co ? Znasz się na kinie tak jak ja na fizyce kwantowej. Znawca kina się znalazł. I nie musisz w każdym poscie pisać ,że uważasz mnie za dyletanta raz napisałeś i to dostrzegłem.

użytkownik usunięty
jerzy666

to po prostu wynika z tego co napisałeś w temacie - oceniłeś wysoko Pokłosie bo porównałeś do takich filmów jak Och Karol i Ciacho więc widać że nie znasz dobrego polskiego kina nie wspominając o tym że to całkiem inne gatunki

ocenił(a) film na 8

Ja ich nie porównałem tylko napisałem ,że wolę oglądać filmy takie jak Pokłosie niż takie jak tamte dwa które posłużyły za przykłady mierności polskich filmów. Bo niby wg. ciebie jakie polskie filmy są dobre. Z tych nowszych rzecz jasna.

użytkownik usunięty
jerzy666

no właśnie porównałeś do takiego chłamu bo nie znasz lepszych filmów, dlatego jesteś dyletantem. dla ciebie polskie kino to "pseudo romantyczne niby komedie" dlatego podoba ci się pokłosie.
widziałeś takie filmy jak Lęk wysokości ,Chrzest ,Pogoda na jutro ,Dublerzy ,Czeka na nas świat ,Zero ,80 milionów ,Edi ,Symetria ,Wesele,Boisko bezdomnych ,Dom zły ,Drogówka ,Generał Nil ,Rewers, Dług,Plac Zbawiciela,Mój Nikifor czy Joanna? a to tylko przykłady, polskie kino nie jest takie złe, a pokłosie właśnie pokazuje niski poziom - bo kogo zainteresowałby ten film gdyby nie kontrowersyjna fabuła na której się opiera ?

ocenił(a) film na 8

Około połowę z wymienionych filmów widziałem i żaden z nich nie jest lepszy od Pokłosia a jeżeli Dublerów uważasz za świetny film to gratuluje. Nie mówię nawet fajna komedia , ale bez przesady. A Wesele? Też nie rozumiem zachwytów . Co niby jest takiego świetnego w tym filmie. A ty mnie irytujesz bo film może ci się nie podobać ,ale po co od razu zaniżać tak ocenę.

użytkownik usunięty
jerzy666

a za co mam dać pokłosiu wyższą ocenę? po pierwsze jest słaby fabularnie po drugie nie podobał mi się (subiektywnie). ty oglądasz praktycznie same popcorniaki z USA więc pojęcie o kinie masz marne dlatego twoje zdanie się nie liczy, pokłosie leży dwa metry pod takimi filmami jak lęk wysokości czy dom zły

ocenił(a) film na 8

Oglądam takie filmy jakie chcę. A ty myślisz, że jak obejrzysz niby ambitne filmy to jesteś znawcą kina a tak naprawdę masz o nim takie samo pojęcie jak ja albo i mniejsze.

użytkownik usunięty
jerzy666

mam większe

ocenił(a) film na 8

Tak sobie mów. Skoro uważasz się za znawcę kina twoja sprawa.

użytkownik usunięty
jerzy666

nie uważam się tylko jestem