PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Mozna opisywac w samych superlatywach

edsed

Można, ale po co?

ocenił(a) film na 10
zweistein

Po co jest przymiotnik,czy po co opisywac?

edsed

Oj , jaki trudny ten polski język.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Polecam słownik,zanim Miodka zacznie sie strugac

edsed

Przecież pytanie było jasne.

ocenił(a) film na 10
Poprawiacz_napisowy

A odpowiedz ciemna?

edsed

Owszem, dość.
W jakim słowniku odkryję, że zdanie: "Po co jest przymiotnik,czy po co opisywac?" jest skonstruowane prawidłowo? ;)

ocenił(a) film na 10
zweistein

Odkrywac nie musisz,straczy przeczytac;)

edsed

Komu straczy, temu straczy. W słowniku nie ma, więc mogę robić za Miodka, co tam.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Mozesz,ale tylko u siebie w domu i przed lustrem,na forum sie nie popisuj,oszczedzisz sobie wstydu

edsed

Ale czego właściwie mam się wstydzić? Przecież to nie ja piszę niepoprawnie.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Jeszcze do tego brak Ci samoswiadomosci

edsed

Czyli: kto pisał niepoprawnie, ty czy ja? Użyj samoświadomości, powodzenia.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Powodzenia zycz sobie,bo najwyrazniej Ci brakuje,zreszta mniemam nie tylko tego.

edsed

Może napiszesz dla odmiany konkretnie: o co ci właściwie chodzi? Bo brak jakiegokolwiek konkretu.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Domysl sie

edsed

Nie, dziękuję - cokolwiek bym napisał, okazałoby się, że błądzę. Napisz ty, a ja ci wyjaśnię, dlaczego się mylisz. Tylko drobiazg: musisz w końcu coś napisać nie od rzeczy.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Nie potrzeba mi zadnych wyjasniej,a juz tym bardziej od podejrzanej masci domoroslego polonisty.

edsed

A czego ci trzeba, maluszku? W odpowiedzi użyj samych superlatyw.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Masz jakes kompleksa, to a propos maluszku )))
Pozwolisz,ze bede odpowiadal wedle swego uznania,wyzej pisalem Ci ,co sadze o Twoich radach,przypisach itp.

edsed

Zamiast tego proponuję, żebyś się starannie przyjrzał: kto i gdzie wali byki. Tylko tyle. Mój komentarz będzie zbędny, jeśli sam zobaczysz swoje błędy... wielkoludzie.

ocenił(a) film na 10
zweistein

NIE bedzie,a byl zbedny.

Proponuje,zebys sie starannie przyjrzal swemu zachowaniu:gdzie i jak popelniam bledy, czy pozujac na znawce,chce kogos nauczyc,czy dowartosciowac swe bardzo niskie morale

edsed

Twoje morale nie zajmują mnie wcale, natomiast nie widzę żadnego powodu, żeby przymykać oczy na błędy, które robisz. Wystarczy, że ty to robisz tak chętnie.
Pomijając litościwie językowe, nawet temat jest sformułowany nonsensownie: "same superlatywy" można stosować ewentualnie (a nawet to dyskusyjne) wobec filmu doskonałego, idealnego, pozbawionego jakichkolwiek usterek, uchybień, braków (scenariusz, reżyseria, zdjęcia, gra aktorów, itd.). Czy naprawdę twierdzisz, że "Pokłosie" jest właśnie takim genialnym filmem?

ocenił(a) film na 10
zweistein

Nic nie zrozumiales.Oszczedza Ci juz pisania tych wypocin.Podam Ci adres na skype i wyjasnisz mi to w oczy,jezeli starczy CI odwagi.Nie bedziesz musial zajmowac swego cennego czasu,na analize kazdego slowa.
Potwierdz tylko ,a adres przesle automatycznie w odpowiedzi.
Mam nadzieje,moge napisac do zobaczenia.

edsed

Nie korzystam - a twój wpis znajduje się tutaj, nie na skajpie, prawda? Pewnie dlatego to tutaj się do niego odnoszę, jak sądzisz?

ocenił(a) film na 10
zweistein

Sadze,ze jestes podszyty tchorzem.

edsed

Nie sadź, byś nie był przesadzony.
To ty uciekasz przed dyskusją, ty nie odpowiadasz na pytania - nie ja.
Więc OK, z powyższego najwyraźniej wynika, że to ja jestem podszyty tchórzem, a ty zachowujesz sie jak prawdziwy bohater.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Wpisujesz sie w ta anonimowa mase nieudacznikow,bez twarzy,bez nazwisk,ciagle krytykujaca.Bylem ciekaw,czy na zywo tak rewelacyjnie klecisz zdania,to moze masz telefon?
Dobrze wnisoskujesz ,tak wlasnie wynika

edsed

To jest jednak inna kwestia od tej kim ja jestem i dlaczego cenię swoją prywatność. To kwestia tego, czy stawiane przeze mnie zarzuty (dotyczace zarówno twojego widzenia filmu jak i twojej nieporadności językowej) są racjonalne i oparte na rzeczowej obserwacji? To jest pole do dyskusji, choć ty wolisz międlić o tchórzach i telefonach.

ocenił(a) film na 10
zweistein

TCHORZEM jestes w najgorszym wydaniu,do tego na zywo i bez programu nie potrafisz sklecic zdania od co.

edsed

Powiedz, czy każdemu kto cię skrytykuje na forum filmowym i będzie miał czelność nie mieć ochoty na kontakt telefoniczny lub skype'owy zarzucisz tchórzostwo, czy może tylko ja zostałem tak uprzejmie wyróżniony?

A jak nazwiesz kogoś, kto jak ty ciągle uchyla się przed odpowiedzią na konkretne zarzuty? Odważnym inaczej? ;)

ocenił(a) film na 10
zweistein

Jestes anonimowym tchorzem, nie zostales wyrozniony,was jest pelno w calej sieci

edsed

Forum właśnie sluży do wymiany opinii i dyskusji przeprowadzanych przez nieznane sobie, "anonimowe" osoby. Serio nie wiedziałes?
Natomiast strzelanie focha, boktoś chce dyskutować, ale zupełnie nie ma ochoty się z tobą zaznajomić w innej formie - to dopiero dziecinada.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Odwagi tchorzu

edsed

Jesteśmy na forum dyskusyjnym - wiesz, dlaczego właśnie tak się nazywa?
OK, rozumiem, że wolisz randki, ale nie do mnie te awanse, chłopie.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Kim jestes?nie znam Cie,dlaczego piszesz do mnie

edsed

Pewnie dlatego, że zrobiłeś wpis na forum filmu. Dlaczego w ogóle piszesz, skoro tak cię rozwala krytyka pod twoim adresem?

ocenił(a) film na 10
zweistein

Jaka krytyka,o czym Ty piszesz?cos Ci sie pomylilo

edsed

Przeczytaj raz jeszcze, skąd wzięły się moje uwagi i jakie twoje błędy wskazuję. To jest ta "krytyka", o tym piszę i nic mi się nie pomyliło.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Nie mam czasu na Twoje uwagi,pozdrawiam goraco.

edsed

To może było trzeba od tego zacząć? A nie propozycje tetatet, telefony, itp. Piszesz: nie biorę odpowiedzialności za swoje słowa - i masz sprawę z głowy.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Przeciez tchorz Cie oblecial i nie chcialas(es) telefonow,to moze spotkamy sie przy innmym komentarzu,gdzie blyszczes bedziesz polszczyzna.

edsed

Rozumiem, że ty masz w zwyczaju dawać swoje namiary każdemu natrętowi. Ja nie. Skoro tchórzostwem jest dbanie o własną prywatność, jestem tchórzem. Ale spójrz, jak wielka jest twoja odwaga, skoro wygłaszasz opinię łamaną polszczyzną, po czym nawet nie potrafisz przedstawić cienia argumentów na jej obronę i uciekasz przed dyskusją?

ocenił(a) film na 10
zweistein

tak?

edsed

Co "tak?"? ;)
Masz jeszcze rozeznanie (choć przybliżone) o czym próbowałem z tobą rozmawiać?

ocenił(a) film na 10
zweistein

Szczesliwego nowego roku

ocenił(a) film na 10
zweistein

Czemu jeszcze nie spisz? powaznie pytam

użytkownik usunięty
edsed

Pasjonująca dyskusja.

ocenił(a) film na 1
edsed

Poyebauo?