PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156759
6,9 66 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Bardzo dobre kino. Ukazujące losy polaków, chociaż ogladając szczerze powiedziawszy czułem
się jakbym był potomkiem Adolfa, Trzymające w napięciu i brutalne kino, ukazujące rasizm w pełnej
krasie a zarazem obrazujące prawdę jaką jest ogromny brak tolerancji w naszym państwie !
Wciągający , przyznam że bardzo dobrze się oglada. Jednak prawdy jakiej skrywa temat filmu ,
domyśliłem się wcześniej , więc jak dla mnie kino dosyć przewidywalne, co nie zmiena faktu iż ...
dobre ! 7/10 warto obejrzeć

ocenił(a) film na 1
Adash

a co ty znowu chcesz ode mnie ? Masz jakąś obsesję na moim punkcie , czy jak?

HRA

Ja do Ciebie nic ...nie przepadam za Tobą to fakt , ale nie czepiam się tak jak paru innych , w sposób poniżej pewnej godności i poziomu. Nie mniej jednak uczestniczych w tej dyskusji i doprowadziłeś do tego poziomu.

Ps. umyj okularki, bo raczej ktoś inny ma tutaj na twoim punkcie obsesję ...

ocenił(a) film na 1
Adash

Zawsze mam umyte tygrysku. Dyskusję do marnego poziomu sprowadziłeś już samym tematem, a co do godności, to nie rozpisywałbym się tak na twoim miejscu. Tym bardziej, że podobno jesteś mężczyzną.

Ps, Mam nadzieję, że nie staniesz się następcą tego czegoś z trójkami w nicku

HRA

Ja nie wiem po co Ty po prostu zaczynasz. Daj sobie siana. Jak chcesz się z kimś pokłócić to wal do niego na priva a nie rób mi tu szamba.

Co do tematu ... odniosłeś się już - ok znamy Twoje zdanie ... a teraz Panu już podziękujemy ...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
HRA

naburmuszona , dziubek , laluniu ? Skarbie jeszcze brakuje ... chyba ten z nickiem 33 miał rację co do tych osądów ...

ocenił(a) film na 1
Adash

Miłego wieczoru kochanie.
Buziaczki

ocenił(a) film na 2
Adash

a ty pseudo polaku siejesz antypolską propagandę

ocenił(a) film na 9
Adash

Dla mnie film niesamowity, bardzo realistyczny, pokazujący niestety prawdę. Już dawno, żaden film nie zrobił na mnie takiego wrażenia!!!!!!

ocenił(a) film na 3
premo18

To muszę cię rozczarować. Ten film może pokazywać wszystko, tylko nie prawdę. Da podstawowe fakty:
1. Gdzie kolaboracja dużej części Żydów z Jedwabnego z Sowietami? W wyniku tej współpracy zostało zamordowanych, zakatowanych oraz wywiezionych do łagrów wielu Polaków.
2. Co z faktem, że zbrodni dokonała niemiecka jednostka Einsatzgruppen z pomocą co najwyżej kilku osobników z całej polskiej populacji?

ocenił(a) film na 9
Rev93

Tak jak napisałem powyżej dla mnie film niesamowity, zrobił na mnie ogromne wrażenie, a problomatyka ukazane w filmie niestety występowała na ziemiach polskich!

premo18

I wciąz wystepuje ,co widać gdy sie czyta powyzsze wpisy. Film bardzo dobry, kino na światowym poziomie-brawo Pasikowski , nareszcie!
Jak dla mnie film traktuje o nienawiści i nietolerancji. O odwadze jednostki i niebezpieczeństwie jaką jest motłoch. I ne ma znaczenia jakiej narodowości jest ten motłoch, to sie moze zdarzyć wszędzie gdzie ciemnota i zacofanie. Bo takiemu motłochowi łatwo wyprać mózgi.

A kolejny problem to chciwość- sprawa stara jak świat.

Kto nie dostrzega problemów głównych poruszonych w tym obrazie ten ma "niewyczyszczone okularki"

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9

Całe szczęście że jesteś tutaj ty, FilmWebowa krynico wiedzy.

ocenił(a) film na 3
dardre

A ja myślałem, że ten tytuł zarezerwowałeś dla siebie trollu wielonikowy.

ocenił(a) film na 1
premo18

Prawdę? Chyba gówno prawdę dla ignorantów których na Zielonej Wyspie jest pełno.

niko_filmweb

o co Ci syneczku chodzi ? Zwoje się przegrzały i pozostało Ci tylko obrażanie ?

ocenił(a) film na 8
Adash

nie to śruba

niko_filmweb

No , to dobrze sam siebie określiłeś. Współczuje zakutego łba.

Adash

Czyli warto obejrzec ?
a nie jest przypadkiem przerysowany ? :>

ocenił(a) film na 1
Lunasol

A skąd przerysowany!!!

Tak wiernie oddaje rzeczywistość jak gabinet luster w wesołym miasteczku.

trollstein

tak tak , obejrzymy zobaczymy

Adash

A ja miałam nieszczęście przed filmem "wpaść" na gazetę z artykułem o "Pokłosiu" na okładce, gdzie wielkimi literami napisane było, co się stanie z głównym bohaterem. W trakcie filmu mi się przypomniało i mocno mi oglądanie zepsuło. Jak bym dorwała tego autora, to słowo daję na strzępy bym rozerwała!

Liusah

Rozumiem że moją wypowiedź traktujesz również jako spoilerowską ?

Adash

Nie, w żadnym wypadku:) Raczej wiesz o czym jest film, jak na niego idziesz, a w tym artykule była po prostu przedostatnia scena opisana...

ocenił(a) film na 9
Adash

Adash
Bardzo trafna ocena filmu. Popieram w 100 %. Choć fabuła filmu do przewidzenie to oglądałam w niezwykłym skupieniu. Okupacyjna Polska, a w niej właśnie takie malutkie wsie niejedne podobne tajemnice skrywają.

ocenił(a) film na 4
maagdalenna

No całe szczęście że masz taką wiedzę pozwalającą stwierdzić że faktycznie jakakolwiek wieś w Polsce ma taką historię:).

ocenił(a) film na 9
tc1987

To nie tylko moja wiedza, ale też twierdzenia historyków.

ocenił(a) film na 4
maagdalenna

Tak szkoda że ich pseudo wiedza jest ma tyle wspólnego z prawdą co zespół Laska czyli nic :).

Ale kto by tam chciał poczytać o działaniach Einzatgruppen w Polsce by wiedzieć że to Niemcy mordowali przy minimalnym udziale miejscowych a nie na odwrót.

maagdalenna

Dziadunio Ci wyjawił jakąś taką tajemnicę o sobie? Mordował w czasie wojny? Czy jesteś matołkiem z Gazety?

Adash

After Man A Zoology of the future - ilustracja, w której to przedstawia przyszłe miliony na ziemi po epoce ludzi https://speculativeevolution.fandom.com/wiki/After_Man:_A_Zoology_of_the_Future No i jeszcze jest film japoński After Man z 1990 roku mający kilka elementów poklatkowej animacji