PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Ta pozycja powinna czym prędzej trafic do kanonu lektur szkolnych, zastępując dziadostwo,
którego i tak nikt nie czyta, jak Dziady, Pana Tadeusza itp. Pan Profesor J.T.Gross jest wybitną
osobowością, a jego krytycy nie dorastają mu do pięt! Wykłada na Princeton, taki np. Nowak to
mógłby tam wykładać, ale co najwyżej kafelki!

Polacy, sprawdźcie co inne wybitne jednostki mówią o Panu Profesorze, np Pan Profesor Weiss!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Liberwig

Bardzo Go szanuję, chcę Cię zapewnić że czytałam wszystkie książki Pana Profesora, mogę Cię również zapewnić, że powstaną kolejne filmy o "niewygodnej dla was prawdzie", może nawet wyprodukowane w USA, Bóg da.
Prezydent L.Wałęsa jest jedną z najwybitniejszych postaci w polskiej historii w ogóle, a taki Kaczyński....nie oszukujmy się-najgorszy przywódca od początku powstania państwa polskiego.
...lat 28, na imię Estera:)

ocenił(a) film na 1
Estera1984

Zacznijmy od tego Gross nie ma tytułu profesora, a jedynie tytuł doktora socjologii. Książka tego mądrali oparta jest na pogloskach i przypuszczeniach. Zapraszam do przeczytania raportu ekspertów kryminologii, którzy zajmowali się to sprawą. Niedopowiedzenia jakie pozostały zawdzięczać można tylko żydom, którzy nie zgodzili się na ekshumacje zwłok.

ocenił(a) film na 10
galahad1811

Zacznijmy od tego, że otrzymał profesurę na Princeton, a doktorat obronił na Yale! Te ćwoki negujące pogromy Żydów, moglyby na tych uniwerkach robić jako cieć- najwyżej! Myślisz , że w USA robi sie habilitacje itd haha?
Department/Program(s):History
Position: Professor
Title: Norman B. Tomlinson '16 and '48 Professor of War and Society. Professor of History.
Area(s): Europe
Field: Modern Europe

ocenił(a) film na 1
Estera1984

Mało wiesz o tytułach naukowych, tytuł profesora obowiązuje tylko studentów Princeton. Przestań sie juz ośmieszać. Przeczytaj książkę "100 kłamstw J. T. Grossa o żydowskich sąsiadach i Jedwabnem" Jerzego Roberta Nowaka. Książka ta juz kilka razy obroniła się w sądzie.

Większość z ocalałych żydów zyje tylko dzięki Polakom, tak nam dziękujecie ??

Estera1984

Żyd współczesny nie może żyć bez antysemityzmu. Jeśli antysemityzm gdzieś nie istnieje, on go stworzy.
Isaac Bashevis Singer

ocenił(a) film na 1
Estera1984

Bardzo szanuję ludzi co szanują innych i samych siebie, w związku z tym dla równowagi polecam i ja tak szczerze od serca genialną książkę genialnego człowieka Ś.P. Pana Andrzeja Leszka Szcześniaka "Judeopolonia. Żydowskie państwo w państwie polskim" - jego życie to studiowanie i zagłębianie historii polsko-żydowskiej, do tego redagowanie podręczników do historii, wspólne prace z Normanem Daviesem - człowiekiem, któremu całe grono historyków zza oceanu może buty pastować - ogólnie POLECA, POLECAM I JESZCZE RAZ POLECAM, a każdemu rodakowi zza oceanu polecam jedno z muzeów w N.Y. i odnalezienie w nim cytatu:
"After the Jews, were expelled from Spain, they traveled eastward. At one point they stopped to rest, and a note dropped down from the sky. 'Po-lin', it said in Hebrew -••Stay here'. That is how Poland got its name"...

ocenił(a) film na 1
Estera1984

Antypolski paszkwil Grossa powinien trafić, owszem ale do wychodka, gdzie można by nim sobie 4 litery podcierać.
Dokładnie tyle jest wart.
Fakt, że Gross wykłada w Princeton, nie robi na mnie najmniejszego wrażenia, podobnie jak Nagroda Nobla przyznana wybitnemu bojownikowi o pokój - Barrackowi Obamie, albo wybitnemu twórcy i przywódcy Solidarności - Bolkowi. :)
Po prostu wiem i rozumiem, w czyich rękach jest Princeton i jakie siły decydują o obsadzie stanowisk tamże.
Także również polecam paszkwil "Sąsiedzi" ale tylko do sławojki. :)