PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157022
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Może wreszcie nie tyko zdobędziemy nominację, ale i statuetkę :)

ocenił(a) film na 1

A jakże! Arcydzieło kinematografii, film stulecia, ewenement! Gra aktorska powala, fabuła nie do podrobienia i ten nieskazitelny reżyserski sznyt! Ale ma wiele mankamentów! Polacy zostali tam ukazani zbyt łagodnie, brakowało mi np. scen rozjeżdżania Żydów czołgami albo masowych rozstrzeliwań za krzywy nos! Gdyby reżyser dołożył jeszcze kilka ostrzejszych dialogów mielibysmy prawdziwy majstersztyk! Także prawie dziesiona!

rustysword

W tym filmie brakuje ukrytego basenu pełnego rekinów z laserami na głowach, które dodałyby tej opartej na ''faktach'' historii autentyzmu.

Ale holywood lubi gloryfikować narod wybrany, wiec na 120% będą oscary!

użytkownik usunięty
rustysword

A jakże! Arcydzieło kinematografii, film stulecia, ewenement! Gra aktorska powala, fabuła nie do podrobienia i ten nieskazitelny reżyserski sznyt! Ale ma wiele mankamentów! Polacy zostali tam ukazani zbyt łagodnie, brakowało mi np. scen rozjeżdżania Żydów czołgami albo masowych rozstrzeliwań za krzywy nos! Gdyby reżyser dołożył jeszcze kilka ostrzejszych dialogów mielibysmy prawdziwy majstersztyk! Także prawie dziesiona!

mam nadzieje ze to bylo pisane z ironia bo jak nie to jestes najwiekszym debilem na filmwebie :D pozdrawiam

ocenił(a) film na 1

zgadnij :P

ocenił(a) film na 1

Ciężko się nie zgodzić. Film jest świetnym dramatem przedstawiającym przed wszystkim ważny problem społeczny, jakim jest antysemityzm. Niezrozumiała niechęć, zrodzona z zawiści do lepszego i inteligentniejszego narodu wybranego przez głupich, ociemniałych i żyjących w ciemnogrodzie Polaków. Niech my Polacy, nawet nie próbujmy wstawać z kolan, musimy się czołgać i przepraszać za naszą niegodziwość Żydów, za wyrządzone im krzywdy. Za holocaust, szmalcowników czy Jedwabne. Chyba nigdy nie odkupimy swoich win wyrządzonym naszym braciom, aczkolwiek te 65 milionów jakie dopominają się organizacje żydowskie od Polski mogłoby być dobrym początkiem.

BanderasKornel

Sępy chcą 65 miliardów :{

barte27

Mogą sobie chcieć. W Polsce i na świecie obwiązuje prawo gdzie spadek zwraca się spadkobiercom a nie instytucjom czy państwom. U mnie w Łodzi jest pełno pożydowskich kamienic i wierz mi że większość łodzian wolałaby by przejęli je Żydzi niż żeby niszczały

Cóż, fabuła fabułą ale biorąc pod uwagę całą resztę? Fatalną muzykę i dialogi tak drętwe, że nawet najlepsi aktorzy nie daliby rady dobrze tego zagrać?
Nawet sam 'niezniszczalny' garnitur zasługuje na wyśmianie...
Coś takiego wstyd pokazać światu a co dopiero liczyć na jakieś nagrody.

ocenił(a) film na 8

W Ciemności też było kandydatem i wuj z tego było

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Ale Pokłosie jest dużo bardziej polakożercze, więc ma realną szansę. Przecież tu chodzi o SZUM... Pamiętaj o co toczy się gra: nie o pamięć, nie o wspomnienie, nie o refleksję. Bynajmniej. Chodzi o prozaiczną KASĘ. 65 mld $ jest od nas Polaków do wyrwania! Jak długo Polacy będą się opierać przed zmyślonymi zarzutami, tak długo te pieniądze pozostaną w naszych rękach. Ale im więcej szmat, mend i szuj w naszym społeczeństwie, tym większe prawdopodobieństwo, że pewnego dnia 65 mld $ póldze z Polski w żydowskie ręce. I pan min. Zdrojewski dając dotację na ten antypolski paszkwil powinien zdawać sobie z tego sprawę. Ale on ma wyj*bane... przecież nie on zapłaci, tylko MY WSZYSCY z naszych podatków.

ocenił(a) film na 2

Nie ma się z czego cieszyć bo może i dostaniemy statuetkę... ale i piętno Polaka-antysemity, oraz upowszechnienie "polish death camps". Więc cieszyć się mogą jedynie wyznawcy GW i Niemcy za zdjęcie z nim odpowiedzialnosci za holocaust.

ocenił(a) film na 1

Chyba medal z kartofla! :) Chociaż biorąc pod uwagę, KTO przyznaje Oscary, nie byłbym zdziwiony... Tyle wart będzie Oscar co Nobel dla Bolka.