Szalom, ogladalem to z moja rodzina Silberstein. Jestesmy z Izrael, Tel Aviv. Moj dziad był Polski. Najpierw przeczytałem recenzję w Gazeta Wyborcza i szanuje oraz popieram. W Moskwie, gdzie pracuje moj szwagier, tez szanuja ten film. Ostatnie sceny zapadaja w pamiec. Szkoda tylko, ze goj nie oddal swojego bogactwa prawowitym wlascicielom. Duzo jeszcze czasu minie zanim polacy pozbeda sie tego nazistowskiego antysemityzmu.
hehe słabe prowo. przy okazji tego filmu dowiedzieliśmy się jak dużo żydów siedzi na POLSKIM internecie :P
Szalom, jestem naczelnym rabinem Izraela i pytam się, co ty Silberstein robisz teraz przy komputerze zamiast świętować zakończenie szabatu w synagodze. Czemu ja ciebie tam nie widzę. co? Ty się Silberstein módl, a nie rób sobie jaj na polskim forum filmowym.
Rebe, oj rebe, w naszym kibucu nie liczy się modlenie, a ciężka praca towarzyszek traktorzystek.
Oj, Siberstein, jak tym możesz tak zasmucać swojego rebego? Ty nie myśl o traktorzystkach, tylko o Bogu. Ja nie mówię, że traktorzystka z kibucu to jest wielki grzech, ale modlić się dzisiaj w synagodze to jest micwa, więc nie rozpieraj się przy komputerze jak jakiś goj tylko ty bierz tałes i idź do synagogi.
Człowieku ty w ogóle nie łapiesz ironii w tym temacie.
A drugie jak twoi "koledzy" z Iranu zakończą projekt to będą mogli blokować bez problemu cieśninę Ormuz. Co będzie skutkowało że ropa będzie tyle kosztować że skończy się to katastrofą finansowa świata.