nie wydaje wam się dziwna średnia ocena filmu - praktycznie odkąd tylko wszedł na ekrany na filmwebie ma niezmienną notę 7,2. Pytanie ( retoryczne? ;) ) do administratorów f-webu: czy jak 100 tys osób oceni to badziewie na 1 to średnia ocena nadal będzie na poziomie 7,2?
Tak! Bo to spisek wymierzony przeciw prawdziwym Polakom. Trzeba powołać komisję śledczą pod przewodnictwem Antoniego M. :)
Zastanawiam się czy jesteś taki głupi czy tylko udajesz.
Nie lubię uderzać w kogoś w ten sposób ale czytając twoją wypowiedź zupełnie nic innego mi nie przychodzi do głowy.
To badziewie oceniają na 1 osoby, które tego badziewia nie oglądały. Czy garstka etatowych głupków twierdzących że nie trzeba oglądać filmu żeby można było go ocenić.
Ciekawe czy Ty go oglądałeś.
oglądałem i nie obrażaj ludzi synciu, bo to bardzo nieładnie. Na szczęście nie musiałem za ten szit płacić (tu link, o konkursie, którego admin mi nie zamieścił)
Choć ktoś powinien mi zapłacić za stracony czas...
Krótko mówiąc, to filmidło to gie ukazujące polską wieś jako miejsce przepełnione krwiożerczym barachłem, mającym tylko jedno pragnienie - zabić Żyda i zachachmęcić jego majątek. Ani słowa o hitlerowskim terrorze na ziemiach polskich w czasach II Wojny Światowej, o zbrodniczej polityce Hitlera i podległych mu popaprańców wobec całej Rzeczpospolitej i jej mieszkańców.
Kolejny chłam po "sztuce" teatralnej "Nasza Klasa" (też widziałem), pokazujący Polaka-katolika (bo tacy to przecież wg tłumoka pasikonia najgorsze bydlęta) pragnącego zaciukać wszystkich, którzy nie są katolikami - przede wszystkim Żydów. Chociaż w gie pt. "Nasza..." zostały przynajmniej w symboliczny sposób przedstawione ówczesne realia - symbol swasty wywieszony w szkolnej klasie, ukazujący pod czyim panowaniem znajdowało się wtedy Jedwabne.
Podsumowując - totalne zakłamanie, groteska i syf mający na celu tylko jedno - wzbudzić w przeciętnym nieoczytanym Polaku poczucie winy i wstydu. Do tego wszystkiego podobno szykowana jest szeroka dystrybucja tego "arcydzieła" za granicą.
Na szczęście są również filmy ukazujące prawdę o tamtych czasach. Szkoda tylko, że tak mało promowane w mediach. Nie wiem czy zmęczysz ale obejrzyj sobie w celach edukacyjnych na youtubie "Historię Kowalskich"
A po co dokładać, znudzonemu już widzowi o hitlerowskim terrorze ?Mało to było filmów o takiej tematyce? każdy o tym wie. O sprawach jakie są poruszone w filmie głośno się nie mówi, bo co? niewygodnie? poza tym to jest TYLKO film. Plujesz tylko jadem. Rozejrzyj się dookoła. Totalne zakłamanie? a to w naszym wspaniałym narodzie są tylko bohaterzy ? I dlaczego człowiek ma się wstydzić? że obejrzał film ? Twoja retoryka nie jest nieomylna, zachowujesz się jakbyś żył w tamtych czasach i miał monopol na prawdę o tamtych czasach, a wiadomo prawda leży po środku.
przydałoby mi się tutaj "lubię to", bo dobrze argumentowana riposta.
moją szerszą opinię można poznać tutaj: http://dreamyana.blogspot.com/2012/12/pokosie.html
No tak. To może zróbmy film fabularny o Auschwitz. Usuńmy z niego Niemców, żeby nie zanudzać już widzów hitlerowskim terrorem. Mało to było filmów o takiej tematyce? Każdy o tym wie. Zostawmy żydowskie Sonderkommando. Pokażmy jak to oni krzyżują więźniów. A późnie porozmawiajmy o żydowskim antysemityźmie. Ciekaw jestem rekacji Żydów. No i w szczególności WASZEJ :)
Ani słowa też o muminkach, o świętym Mikołaju i Kubusiu puchatku i co w związku z tym?
"Na szczęście są również filmy ukazujące prawdę o tamtych czasach." Domyślam się że puszcza je TV trwam. Jedyne źródło prawdy tak?
"Krótko mówiąc, to filmidło to gie ukazujące polską wieś jako miejsce przepełnione krwiożerczym barachłem, mającym tylko jedno pragnienie - zabić Żyda i zachachmęcić jego majątek." Tak? A w jakim to filmie było ? Zmartwię cie pewnie ale w Pokłosiu nie ma żadnych Żydów poza ostatnią sceną.
Tak ogólnie to podpisuje się pod postem serka.
A jak masz coś do powiedzenia o filmie to łaskawie powiedz coś o nim a nie bredź smutki co byś chciał w nim zobaczyć. Bo ja bym chciał Willisa i co mam płakać że go nie ma?
Jeżeli nie jesteś debilem to to udowodnij i napisz coś rzeczowego o filmie a sugeruj że filmwebem sterują tajni agenci.
napisałem czego zabrakło - mianowicie szerszego spojrzenia na zjawisko antysemityzmu w Polsce oraz co zostało tragicznie przerysowane. Na podstawie takich braków tego filmu mam prawo ocenić go tak a nie inaczej (w innym temacie uzasadniłem swoją ocenę szerzej - nie chce mi się tego powtarzać, zwłaszcza wobec takich bijących pianę bubków jak ty). Zwłaszcza, że reżyser kręci science fiction (opierając się na tezach pseudo-historyka grossa) a potem wypowiada się w następujący sposób: "Prawda, nawet najboleśniejsza, zawsze będzie zachowaniem propolskim". Czytaj więc ze zrozumieniem nieuku.
ps. i nie wtłaczaj mi tu przynależności do zwolenników Antoniego M. czy telewizji Trwam, bo nic o mnie nie wiesz a się wypowiadasz. Tak samo ja mógłbym ci zarzucić, że jesteś głąbem ślepo wpatrzonym w telewizorek, łykającym każda papkę podaną w mediach
ps2. i jeśli nie jesteś debilem to nie udzielaj się więcej jak masz do zaoferowania tego typu "cięte" riposty co powyżej
ps3. co do oceny - nareszcie coś drgnęło - ufff "odetchnąłem z ulgą". niedługo do 8 pewnie dostuka, zważywszy na poziom tego arcydzieła
cyt. za DEBILEM "Żydokomuna i masoneria kontroluje oceny, cóż zrobić"
________________________________________________________________________________ __________________
Czyli kolejny nawiedzony C H U J
Możesz mi wylaszczyć pytonga. Nieobrzezanego i umaczanego w świńskiej krwi. Pasuje?
Nie zwracajcie na niego uwagi. W każdym temacie pisze to samo. Tyle mu zaprogramowali (33 znaki) i ani bajta więcej się do tej łepetyny nie zmieści.
cyt. za DEBILEM "Żydokomuna i masoneria kontroluje oceny, cóż zrobić"
____________________________________________________________ ______________________________________
Czyli kolejny nawiedzony C H U J
Eeeeeee, widać progres. Coraz więcej znaków wypluwa z siebie. Jak nic przeprogramowali tego mośka:). Ale to i tak dalej wersja ograniczona możliwościami pojemności jego łepetynki :)
A jaki IQ może mieć Moher? No chyba 86. Ja mam 155 więc skończcie P I E R D O L I Ć o masonerii bo ludzi to już męczyć zaczyna.