PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157004
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

stary numer

ocenił(a) film na 1

ale sprawdzony. Paskowskiemu nie chciano dać kasy na kolejnego gniota, to sięgnął po niezawodny sposób: zrobic film o dobrych Żydach i złych Polakach, a że Pasikowski nie jest artysta kina ani intelektualista, to trzeba było skorzystac z metody szokowej żeby wzbudzic większe zainteresowanie. Stąd m.in. nawet ukrzyżowanie jakiegoś nieszczęsnika. To ostateczna kompromitacja tego nędznego reżysera.

cesare_10

A mógł zrobić Psy 3 i wszyscy(no prawie wszyscy) byli by szczęśliwi:P A tak mamy kolejny film o tragedii Żydów.

ocenił(a) film na 8
cesare_10

Ja nie słyszałam o żadnym innym filmie który stawiałby Polaków w takim świetle i uważam że film wcale nie był oklepany, był prawdziwy. Polacy mają niezwykły talent do zawalani winy na kogoś innego, do mówienia że to my jesteśmy poszkodowani, że jesteśmy święci i nikomu nigdy krzywdy nie zrobiliśmy. Taaaa a Żydzi w Jedwabnem sami się spalili. Oglądałeś/łaś w ogóle ten film?

ocenił(a) film na 8
safona321

ja też uważam że jesteśmy narodem który strasznie lubi się wybielać ... we wszystkim. to jest film o historii której w szkołach nigdy nie usłyszymy , a szkoda bo powinniśmy wiedzieć nie tylko o tym czym możemy się chwalić ale też o rzeczach za które powinno być nam wstyd,a trochę tego by się zebrało, już film "Róża" pokazuje tych "niewinnych polaczków" zaraz po drugiej wojnie światowej,a tutaj choć konflikt nieco młodszy to jednak problem podobny,uprzedzenia i antysemityzm a nawet rasizm. bardzo dobry film!!! może nie najlepszy polski film tego roku ale godny uwagi i ze względu na polski subiektywizm historyczny powinniśmy go obejrzeć by na przyszłość patrzeć na wszystko obiektywnie.każdy po trochu jest rasistą, niektórzy są antysemitami ale na miłość boską żeby za całe zło świata oskarżać żydów to już przesada...

ocenił(a) film na 9
cesare_10

Doprawdy? Chyba nie do końca:
"To pierwszy fabularny film Władysława Pasikowskiego od dekady. Scenariusz „Pokłosia" czekał na realizację sześć lat. Mimo wysokich ocen ekspertów długo nie mógł dostać dofinansowania z Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej."

Żródło:
http://www.rp.pl/artykul/690160.html