PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472951}

Ponad wszelką wątpliwość

Beyond a Reasonable Doubt
2009
6,4 4,8 tys. ocen
6,4 10 1 4824
Ponad wszelką wątpliwość
powrót do forum filmu Ponad wszelką wątpliwość

Świetny

ocenił(a) film na 7

Trzymał w napięciu i to bardzo. Do tego tajemnica goni tajemnicę, świetna gra aktorska (poza Metcalfe). Thriller pełną gębą, choć końcówka filmu była trochę za szybko zrobiona...

SPOILERY
SPOILERY

Właśnie przez tę końcówkę wiedziałem, że cos sie jeszcze wydarzy. Za szybko wyszło, że prokuratora zatrzymali, reporter wychodzi na wolność itp. Ja zwróciłem uwagę (jak chyba każdy uważnie oglądający, bo podane to było na tacy nad wyraz dosłownie) na początku na te tatuaże dziewczyny na dłoniach i byłem przekonany, że odegrają jakąś rolę, ale potem jakoś akcja nieco odbiegła, a tu potem zakończenie, które niby zaskoczyło, ale nie zaskoczyło.
Bynajmniej jest to kawał dobrej produkcji, gdzie do budowania napięcia nie są potrzebne ogromne budżety, efekty specjalne. Pokazuje też co ludzie są w stanie zrobić dla sławy i kasy balansując na granicy prawa, gdzie to zły chciał usidlić złego. Dodam tak od siebie, że u nas takie coś można zauważyć w internecie, gdzie to na stronach z video czy zdjęciami lub społecznościowych ludzie chwalą się swoją żałosną głupotą, niekiedy również niebezpieczną dla trzecich osób...