PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10029803}

Poprzednie życie

Past Lives
2023
7,3 28 tys. ocen
7,3 10 1 27860
7,2 84 krytyków
Poprzednie życie
powrót do forum filmu Poprzednie życie

Właśnie obejrzałam film, nie ukrywam, że łezka w oku na koniec się zakręciła…Zirytowała mnie ta Nora, dlatego 9 gwiazdek, a nie 10. On ją tak bardzo kochał, a ona…Ambicje wygrały. Stąd ten szloch, uświadomiła sobie jak mogłoby być..

ocenił(a) film na 8
Enta2

W punkt. On ja bardzo kochał, a ona tak ambicja kariera. Ale wczy to osiągnęła nie sądzę. Film po którym nasuwa się wiele pytań. Nostalgiczny, a za razem lekki w swej prostocie.

ocenił(a) film na 7
monalisa11

Ale jaką ją kochał? Taką jaką ją pamiętał w wieku 12 lat- wyobrażenie o niej, nostalgię za nią, tęskonotę za tym co mogłoby być gdyby nie wyjechała. Nie kochał jej dorosłej, tylko ją -jako dziecko, którym już dawno przestała być, której tak naprawdę już nie znał. Ludzie-nie przesadzajmy, że w wieku 12 lat przeżywa się tą największą i jedyną miłość w życiu. Pewnie gdyby nie wyjechała do Canady, to ich drogi zapewne i tak by się rozeszły- poszliby do innych szkół na inne studia, do innych miast. Życie. Odpowiedz sobie sam(a)- ile takich pierwszych miłości dwunastolatków kończy się na ślubnym kobiercu?

ocenił(a) film na 8
Enta2

Dlatego jej nie mógł mieć, bo kobiety nie lgną do kochających mężczyzn, a ekscytujących.