PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501868}

Poznasz przystojnego bruneta

You Will Meet a Tall Dark Stranger
2010
6,0 44 tys. ocen
6,0 10 1 44089
5,8 40 krytyków
Poznasz przystojnego bruneta
powrót do forum filmu Poznasz przystojnego bruneta

Wiadomo czego się można spodziewać po Allenie - jedni jego styl uwielbiają, a inni nie
cierpią. Ja raczej zaliczam się do tych pierwszych ale...
No właśnie - obejrzałem ten film i podczas seansu byłem (nie wiem jak nazwać) zauroczony,
zaciekawiony... Tyle że kiedy narrator powiedział "i tak oto kończy się ta historia" poczułem
rozczarowanie. Nie spodobało mi się, że Allen nie dokończył wątków, nie wiadomo dokładnie
co się działo potem... Nie lubię takich zakończeń.
Trudno mi tez określić co chciał nam reżyser powiedzieć. Może to że życie to sztuka
podejmowania trudnych decyzji, które nie zawsze muszą okazać się trafne (tyle że to dość
banalne), że od nich zależy nasza przyszłość i warto dwa razy przemyśleć ewentualne
konsekwencje... Sam nie wiem... może jak się z tym prześpię to coś m i wpadnie do głowy.

Dodam jeszcze, że warto ten film obejrzeć ten film dla Fridy Pinto - scena pierwszego
spotkania tego pisarza (Brolina) i Dii - jest świetna - a ona wygląda tam niesamowicie - aż
rozświetliła ekran.

Bardzo podobała mi się też scena gdy Naomi Watts pyta Banderasa czy ten mógłby z nią być
(że niby w teorii) - odpowiedź Banderasa i rozczarowanie Naomi - jest świetne - genialnie
zagrana scena.

Nadal jednak intryguje mnie przesłanie - jak sądzicie - co Allen chciał przekazać?

ocenił(a) film na 4
Coyotman

mam dokładnie to samo odczucie-"nie wiem jak ocenić ten film".
z jednej strony bardzo dobra gra aktorska (wyjątkowo nie denerwowała mnie Naomi Watts). dobrze przekazane uczucia, emocje.
urzekający jest też klimat tego filmu, a dla ucha przyjemny brytyjski akcent aktorów.
z drugiej jednak strony męczyła mnie wielowątkowość fabuły. moim zdaniem przyrost treści nad formą.

co do przesłania...?
w każdym momencie naszego życia możliwe są zmiany. nie należy się ich bać. trzeba stawiać czoło nowym wyzwaniom i nie bać się jutra!!!;D

chlopczyca

nie jestem wiec jedyna :) film sie podobał ale nie poruszał, a tego pewnei ciagle oczekujemy ze cos nas zaskoczy .. dam 7 bo jednak nie odeszlam od ekranu :)

ocenił(a) film na 6
Coyotman

Bo Naomi jest generalnie świetną aktorką. Podpisuję się pod powyższą opinią...

ocenił(a) film na 7
Coyotman

Że nie tylko nam wszystko pieprzy się w życiu. Nie zawsze uczucie jest odwzajemnione, nie zawsze możemy liczyć na pomoc rodziców, nie zawsze małżeństwo wychodzi, nie zawsze oszustwo popłaca, szczerość jak się okazuje też nie, nie zawsze to co się błyszczy jest wartościowe. Ale to chyba każdy wie bez konieczności oglądania filmów o tematyce "z życia wzięte". Jednak mnie osobiście odpowiada styl Allena. Nie ma happy endu, ani super bohaterów.