PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 166317
7,3 46 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Jak dla mnie, bez porównania, "Obcy" nie ma klimatu, nudzi i doprowadza do szału lepiącym się ludzikiem.
Predator z kolei to wartka akcja, ciekawe postacie (np. ten tropiciel, Indianin) i w ogóle fajna strzelanka. Nie jest to kino wysokich lotów, ale warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
kampinosek1990

A w moim odczuciu daleko mu do obcego. Nie porównywałbym jednak tych filmów, gdyż Obcy to horror z elementami akcji, a Predator to film akcji z elementami horroru, więc to czy się podoba zależy od tego co kto woli. I chociaż ja za horrorami nie przepadam to Obcy bardzo mi się podobał i to wszystkie części nawet te gorsze. Obcy to film w stylu Coś, chociaż Coś też daleko do Obcego.

użytkownik usunięty
cyfrowy_baron

Wolę coś od Alienów a Prometeusza od wszystkich w.w.

"Coś" jest dużo słabsze jednakże, a o "poziomie" Promka lepiej nie wspominać w towarzystwie xD. Aczkolwiek w gatunku komedia jest całkiem, całkiem.

użytkownik usunięty
neo_angin

Z twoich ocen nie wynika, że ejst dużo słabsze. Prometeusz to świetny film ale niestety strasznie pocięty przez niezdecydowanego Scotta. Prometeusz>Coś>Alien4>1>2>3

Pierwszego predatora słąbo pamiętam, ale wolałem go zawsze od dwójki ;P

Ja Predatora fanem nie jestem. Coś słabo pamiętam i ma 8. Jak dla mnie Obcy>Obcy3>Coś>Obcy2>Obcy4>Promek.

użytkownik usunięty
kampinosek1990

dla mnie sa na rowni, prawie bo z lekka przewga Yautja

No proszę, używasz fachowej nazwy Predatora :D

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

Jasne. Jestem ich fanem

Spoko :) A Ksenomorfów też?

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

Tez, ale ciut mniejszym

ocenił(a) film na 10