PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 165989
7,3 58 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

W swoim gatunku jest to pozycja już nie do pokonania, chociażby nie wiem jak się ktoś starał.

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

True ;]

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

zgadza sie... obejżałem ten film chyba ze 30 - 40 x...
Super klima, muzyka genialna!!!!!. Pamietam jak 1 raz go nagrałem z TVP 1 to taśma aż sie wykonczyła od ilosci oddtwarzania :D
Jednak najlepszym dodatkiem do tego filmu jest polski lektor nie pamietam nazwiska ale mam nadzieje ze jest ten sam na DVD i tak samo przetłumaczone.
Niestety film obejżałem już po uwczesnych recenzjach kumpli ,a i kumpel mi opowiedzial jak sie skonczył - lata podstawówki :)
A to najważniejsze żeby ogladać film w ktorym nie wiadomo jakie bedzie zakonczenie.

ocenił(a) film na 10
mszaf

Obcy 1 10/10
Obcy 2 9,5/10 reżyserska 10/10
Obcy 3 7,5/10 reżyserska 8,5/10
Obcy 4 6/10
Predator 1 8,5/10
Predator 2 6/10
Obcy vs predator 1 5,5/10
Obcy vs predator 2 5/10

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

ciezko dla mnie zgodzic sie z autorem postu. Wiekszosc ludzi na forum Predatora uwazaja film McTiernana za nieskazitelne dzielo. Dla mnie istnieje jedno wielkie 'ale' i jest nim aktorstwo. Trudno bedzie mnie przekonac, ze kulturysci w filmach potrafia zagrac przekonujaco. Co ciekawe, nie uwazacie za zastanawiajace fakt, ze pan Arnold zebral najlepsze recenzje za postac terminatora, w ktorej wiecej strzelal niz mowil? (oczywiscie to taka sarkastyczna uwaga).

ocenił(a) film na 10
bornstubborn

Ciężko się zgodzić z autorem postu powyżej. Powiedz mi, co z tego że kulturyści ? Aktorstwo to jedna z zalet tego filmu! Predator i Terminator to najlepsze role Arnolda! Jeśli ktoś się zna to to zauważy.

ocenił(a) film na 9
Sagan

w takim wypadku jesli aktorstwo nie bylo zle, dlaczego ktorykolwiek z aktorow nie otrzymal jakiejs nagrody (nie mowie tu o globach czy palmach). Prawda jest taka, ze niektore filmy potrzbuja umiesnionych aktorow ale znaczna wiekszosc to jednak calkowici amatorzy o drewnianej mimice twarzy i malo przekonujacych kwestiach.

ocenił(a) film na 10
bornstubborn

Z reguły aktorzy nie otrzymują nagród za role w filmach akcji ;) Świetnie wyszło Predatorowi że zagrali umięśnieni aktorzy, dodaje to realizmu. Nie widzę w tym filmie amatorów o drewnianej mimice twarzy a kwestie są niczego sobie.

ocenił(a) film na 9
Sagan

Co prawda to prawda (to samo tyczy sie innych gatunkow w stylu horror i s-f) ale nie o tym chialem. Przyznaje ze w filmie Predator nie widzialbym raczej innego rodzaju postaci niz te w nim wystepujace, wyobraz sobie takiego Orlando Blooma z minigunem ;) hehe smiech na sali. Amerykanie niestety maja tendencje do naginania pewnych konwenansow i tyle.

Iluvatar

film niezly tak jak wczesniej ktos pisal w czasach podstawowki hit nad hitami :D scena w ktorym arnold umazany w blocie po raz pierwszy widzi na walsne oczy predatora swietna przeraza mnie jego zdziwienie swietnie zrobione

ocenił(a) film na 10
aroundthebend

Role aktorskie są bardzo interesujące.Mój faworyt to Indianin.Scena gdy zdejmuje koszulę i tnie się nożem na zwalonym drzewie patrząc w oczy Predatora rewelacyjna.

Iluvatar

on raczej go nie widział hehe ,
film jest super, można go oglądać i oglądac, aktorzy napakowani dali rade ale najlepszy był Kevin Peter Hall jako Predator swietnie wczuł sie w postać łowcy.

ocenił(a) film na 9
hudylobo

hehe o tak swietna mimika twarzy i niezapomniane kwestie.

<z krotki>