PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 165989
7,3 58 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

SKĄD TO SIE BIERZE

użytkownik usunięty

Że predatora jak i obcego sie ze sobą kojarzy bo w sumie te filmy ze sobą związku nie mają a jednak myśląc predator to myślimy o obcym

ocenił(a) film na 10

Może dlatego, iż to są najlepsze postacie kosmitów w historii. A komiksy dały obraz tego o czym każdy teraz sobie wyobraża.

ocenił(a) film na 10

Każdy z filmów dzieje się nawet w innych czasach bo predator w teraźniejszości a Obcy w Przyszłosći a mimo to te dwie postacie sie ze sobą kojarzy.
Mi się wydaje że te postacie są ze sobą kojarzone gdyż pierwsze filmy z nimi były wręcz genialne Obcy z 1979r. i Predator z 1985r. takiego klimatu jak te dwa filmy nie ma w żadnym innym filmie S-F i mimmo tylu lat wydaje mi się że nadal królują w swoim gatunku.
Są ze sobą kojarzone przez to że są NAJLEPSZE.

ocenił(a) film na 10
mag20

Predator jest z 1987r. :)

ocenił(a) film na 10
Sagan

Polska premiera => wydawnictwo TM-Semic wydanie specjalne 3/94
komiks ALIEN VS PREDATOR . Niedościgniony wzór scenariusza, akcji, sensu i finału który tak nieudolnie próbowano przenieść na ekrany kin. Już chyba lepiej by zrobili ekranizację GRY AvP 2 niż pisać scenariusz od 0.

Predator to nie tylko Arnie , Jungla i współczesne czasy, cieszmy sie ze wychodzi ponad to.

w części drugiej na statku Predatorów był szkielet Obcego...gdzieś to juz pisali ze to był początek pomysłu aby ich skojarzyć !

lolo776

Kojarzą się ze sobą, bo jakiś debil wymyślił AvP........

ocenił(a) film na 8
Gelu_2

Komiks AvP był genialny. I zachodzę w głowę czemu scenarzyści i reżyserzy nie zrobili po prostu jego ekranizacji.

Elizeusz

Myślę że po prostu budżet byłby ogromny gdyby zekranizować choc jeden z komiksów AvP . A film z pewnościa by budżetu nie zwrocił bo do kin poszlaby na niego określona tylko i pojedyncza kategoria widowni ( nasolatki i zagorzani fani obu ras )