Nie do końca chyba zrozumiałem przekaz... To ma być biografia Chady czy love story z gangsterskim sznytem? Jeśli ma być to biografia to słabo wyszło. Gdzie współpraca z Hi-Fi Bandą, Pihem... Film się gubi: tu główny wątek, tu miłosne perypetie, tu produkcja muzyki... Zresztą sam Chada moim zdaniem źle zagrany, drętwo. Ten głos to w ogóle nie pasuje. "Jesteś Bogiem" o PFK też był lekką historią na wyrost, ale mi się podobał, miał swój klimat. Tutaj... Hm, nie wiem co dodać. Dla mnie zepsuta historia. No i przede wszystkim pytanie: Dlaczego film o tym raperze? Bo zginął? Nie twierdzę, że był zły... ale żeby od razu film...
Sam Chada chciał żeby film powstał- chciał pokazać swoją historię. Trudno zrobić film, który trwa 2 h a ma się w nim zmieścić kilkanaście lat życia, bo zawsze coś trzeba pominąć, zmienić... No i też nie jest to film dokumentalny. Natomiast z tego co czytałam mama Tomka jest zadowolona z tego jak P. Witkowski zagrał jej syna :)
Jest taki film inspirowany zyciem Celine Dion i tam jedna aktorka gra postać od nastolatki po czasy najnowsze- trochę zapomnieli,że czlowiek jednak się odrobinę zmienia na przestrzeni lat;)