PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

4 nowe klipy!

ocenił(a) film na 5

http://www.avpgalaxy.net/2012/05/30/four-new-prometheus-clips/

ocenił(a) film na 5
Joleke22

CAM jak nic do obejrzenia :)

Joleke22

A o czym?

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Oficjalne możesz śmiało oglądać

ocenił(a) film na 5
Joleke22

Jestem ciekaw co David zabrał z tej urny , i co to jest ? i dlaczego Holloway miał coś podobnego w oku ?

rem6_2

Jaka atmosfera:) Czekam jeszcze bardziej:D I ta muzyka...:D

Joleke22

Jednak ta Fabuła to według mnie prawda

ocenił(a) film na 5
Mazurian

I tak te klipy są niepełne widać to że dużo scen jest uciętych pewnie tylko dlatego żeby niespoilować

Joleke22

Widać (spoiler) że David coś kombinuje z napojami (koniec spoilera)

ocenił(a) film na 5
Mazurian

No wiesz on tylko nalewa coś do picia :D jakbym nie przeczytał o czym opowiada fabuła to bym w ogóle się nie domyślił

ocenił(a) film na 5
Joleke22

Czy wy też widzicie choinke w tle sceny ze stołem bilardowym ?

Shambler

Jest:D

Mazurian

W korytarzu?

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Tak zataz przy wrotach świąteczna choinka.

ocenił(a) film na 8
Joleke22

Nawet z tak małego fragmentu w świątyni czuć atmosferę grozy i niepokoju. Pod tym względem film będzie przekozacki :)

ocenił(a) film na 10
NEO126

Ahhh... :)

NEO126

No klimat jest cholernie mocny ;)

ocenił(a) film na 5
0wner2

Ja tylko wymagam od tego filmu klimatu,dobrej muzyki,aktorstwa,efektów ,orginalnej opowiesci,dobrego montażu

Joleke22

Nie wiem czy ktos już wrzucal ale tu jest 12 minutowa futuretka z hbo jakosc slaba
http://www.prometheusnews.net/movie/making-of-prometheus/

ocenił(a) film na 6
Joleke22

Spoty:
http://www.youtube.com/watch?v=YND3VXDTsaQ
http://www.youtube.com/watch?v=yPAlFf_XTJc

wito_filmweb

Drugi zarąbisty.

Joleke22

Robi wrażenie klimat jak nic

ocenił(a) film na 5
lewandowski09

a to już połowa sukcesu, nie to co nasze nieudolne ułomne AVP,AVPR

Joleke22

Tylko potwierdzają, że rewelacje fabularne sprzed paru dni to sama prawda. W tej 12-minutowej featurette widać nawet Fifielda we wspomnianej pozycji. :P

ocenił(a) film na 5
Galadh

Tak to już pewne że tak będzie ale mam w sercu nadzieje że film nie będzie miał takiego zakończenia jakie ma być ,SPOILER---> mam na myśli Shaw z głową Davida lecąca statkiem SJ na ich planete.

Joleke22

W sumie nie było by to złe zakończenie chciałbym w drugiej części zobzczyć planete SJ

ocenił(a) film na 5
Joleke22

Ku*wa neostradowcy nie spamować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ocenił(a) film na 5
rem6_2

Nie posiadam Neostrady

rem6_2

Ja też nie

Joleke22

Panowie, nie wynośmy spoilerów poza oznaczone tematy.

ocenił(a) film na 5
Galadh

Oznaczyłem to jako spoiler więc dla mnie to bez znaczenia

Joleke22

No potwierdza się jednak to zakończenie myśle że dlatego postac w zwiastunie wydaje się taka mała bo to właśnie shaw a nie SJ

lewandowski09

Mówisz o osobniku w skafandrze SJ? Nie, to jest Engineer, podobno nie ma pokazanej Shaw w rynsztunku pilota. Fani narzekają właśnie, że Engineer nie jest zbyt wysoki. :(

Galadh

szkoda fajnie by ta scena wygladała a wiesz może w jaki sposób one odlatuje derelictem na autopilota ustawia czy jak?

lewandowski09

Podobno widać tylko odlatujący statek, nie wiadomo nawet, kto i jak dokładnie tym steruje.

Galadh

Aha wiec nie wiadomo dokładnie czy to ona czy nie ?

lewandowski09

Nie no, to ona, rozmawiają o tym i potem prowadzi voice-overową narrację.

Galadh

ok rozumiem a co do tej glowy davida to enginer naprawde zabija nią weylanda bo to trochę śmiesznie brzmi

lewandowski09

Kurde wszyscy spoilerują i piszą o fabule.

Mazurian

Tak to już jest niestety chciałem tylko wiedzieć tą jedną scenę i to wszystko
Zauważyliście że w spocie gdzie wchodzą do pomiesczenia z urnami jest coś w rodzaju ołtarza z podobizna xenomorfa myslałem że to będzie na scianie wisiało a tu patrz ołtarzyk dziwne czyżby SJ czcili xeno?

lewandowski09

Xeno stworzył Jockey'i a oni Ludzi...;) Ten Xeno prawie jak Budda wyglada z tymi rękami;)

Mazurian

Nie ma co - ruskiego Cama ogladam jak jutro lub pojutrze wyjdzie

Mazurian

Też tak pomyslałem ale dziwne żeby taka istota stworzyła inną rasę no chyba że SJ odkryli xeno i byli nim tak zachwyceni że oddawali mu cześć co jest jescze dziwniejsze że chcieli unicestwić naszą rasę bo nie byli z nas zadowoleni a czcili organizm który jest zdolny tylko do zabijania no chyba żę to nie ołtarzyk

Mazurian

Ja sie zawiodłem na Francuzach myślałem że nagraja a tu lipa.Dziś w nocy premiera u ruskich mam nadzieję że są już przygotowani i jutro bedzie już w sieci znalazłem strone http://elektri4ka.com/ ale nic nie czaje zapomniałem cyrylice jest tam jakis news

lewandowski09

"Ruscy przygotowani" - świetne zdanie:)

lewandowski09

Popatrz poniżej na tej stronie: Dwie panienki z bananem:) Nieoczekiwany zwrot akcji w jakimś filmie....;)

lewandowski09

Ja używam przeglądarki Maxthon 3 i po prawej mam przycisk który strony tłumaczy.

lewandowski09

W którym trailerze widać te hieroglify z alienem ? Bo nic sobie takiego nie przypominam.

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

Możliwy SPOJLER!
Moim zdaniem to nie jest ołtarzyk. Urny znajdujące się w centralnej części tego pomieszczenia zawierają bioformer, który służy Engineer'om do tworzenia nowych gatunków. To co już stworzyli i wydało im się pod jakimś względem godne zachowania trzymali w postaci konkretnego DNA. Widać na tym postumencie (czy jak kolega to ujął ołtarzyku) stojące ampułki (mini urny). Możliwe że Engineer's sklasyfikowali tutaj DNA Obcego o czym świadczy odpowiedni malunek na ścianie. Nawet by to wyjaśniało skąd wziął się obcy.

ocenił(a) film na 10
Galadh

Już od dawna trzeba było się pogodzić z tym że SJ nie jest taki jakiego wyobrażała sobie większość fanów.

Joleke22

zauważyliście minę Davida gdy zadaje pytanie "Jak daleko byś się posunął, by zdobyć odpowiedzi?" i słyszy odpowiedź? Wydaje mi się, że gdyby z ust Hollowaya padła inna odpowiedź ten dałby sobie spokój z tym zakażeniem... ale to tylko moje domysły :)