PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

https://www.youtube.com/watch?
v=JpaqSr_20vc&list=PLA863772C93C83801&index=22&feature=plpp_video

ocenił(a) film na 8
RollOut

Uprzedzam o możliwym SPOILERZE
Kiedy wchodzą do tej komnaty z głową, kierują światło latarek na ścianę przedstawiającą SJ ulegającemu przemianie po zażyciu Bioformera (tak mniemam). David mówi "beautiful painting" na co Shaw odpowiada podajże "it's a mirror". Następnie kiedy Dawid ogląda urnę i widać jakby jej wieko się topiło Shaw zauważa że malowidło się zmienia :)

ocenił(a) film na 7
NEO126

pytanie co powoduje zmiany... ten film da nam duzo odpowiedzi i zagadek ;)

ocenił(a) film na 8
RollOut

Nie jestem pewny bo tak chamsko ten fragment został pocięty by nic nie pokazywać. Ale z tego co dosłyszałem i na ile moja znajomość angielskiego jest trafna to Shaw twierdzi, że zmiana nastąpiła ponieważ wpłynęli na atmosferę w pomieszczeniu. Ale jak mówię nie jestem pewny :D

ocenił(a) film na 7
NEO126

flaszka dla ciebie, moze tak byc - wplyw atmosfery, tlenu ? czy tego co jest w atmosferze na tej planecie. chyba ze jest cos o czym nie wiemy...

ocenił(a) film na 8
RollOut

Mówię ten materiał składa się z kilku kawałków, możliwe że oddzielonych od siebie kilkoma min innych scen. Na te malowidło mógł wpływać tlen ale na urny co innego. Może system obronny? Bo nie chce mi się wierzyć że Shaw każe im zwiewać bo malowidło szlag trafił :P

RollOut

Tak jest, te drzwi były zaplombowane przez parę tysięcy lat i po wtargnięciu tam zespołu nastąpiło kilka zmian. :)