PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Co sądzicie ?

ocenił(a) film na 6

Jak myślicie czy scenarzysta wymyślając postać o imieniu, skrócie lub pseudonimie Janek miał
na myśli polskie imię, a może jest to kpina z Polski ! ?

ocenił(a) film na 6
tomucho77

Jest tam kto ?

ocenił(a) film na 5
tomucho77

A ty co kolegów szukasz ? "co sądzicie" Ja sądze że mamy tu desperata.

ocenił(a) film na 6
Shambler

Jak masz tak po chamsku prowadzić rozmowę to lepiej jej w ogóle nie prowadź !

ocenił(a) film na 5
tomucho77

Jak masz desperacko szukać odpowiedzi w swoim temacie to lepiej wogóle ich nie stawiaj.

ocenił(a) film na 6
Shambler

Nie desperacko tylko nie chciałem aby ten temat spadł w kolejce ! dlatego dwa razy napisałem do siebie by podbić temat do góry !

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 8
tomucho77

raczej kpina nie bo Janek zachował się bardzo bohatersko :D

tomucho77

Jest to ewidentna kpina, obraza dla naszego narodu (Janek Murzyn?) i ma zdecydowanie antypolski wydźwięk. Aż się dziwię, że nasza polityczna elita nie wyraziła swojego oburzenia tym faktem.

ocenił(a) film na 5
nbl_raziel

W filmie pita jest polska wódka, to kto tym razem powinien sie obużyć ? może Polski związek A A. Sam jesteś ewidentna kpina z Polski.

Shambler

Nikt nie jest w stanie się "obużyć"

ocenił(a) film na 8
nbl_raziel

to był sarkazm?

aronn

Skądże. Wyrażenie mojego skrajnego oburzenia.

ocenił(a) film na 8
aronn

Nie śmiej się. Cały czas jestem czerwony ze złości.

ocenił(a) film na 8
nbl_raziel

ach ty rasisto:P

aronn

Zaraz rasisto. Największymi rasistami są ciemnoskórzy mieszkańcy USA. Zwracam uwagę, że nie nazywam ich w obraźliwy sposób.

użytkownik usunięty
tomucho77

Polski polityk, nauczyciel akademicki, duchowny ewangelikalny i działacz samorządowy pochodzenia nigeryjskiego, w 2001 otrzymał polskie obywatelstwo, to czarnoskóry John Godson, mówią mu "Janek" ;)) Za kilka kilkanaście lat takich Janków bedzie więcej, może nawet pilotów ;))

tomucho77

Może wziął po prostu słownik imion świata, otworzył na 24 stronie i wybrał pierwsze imię, jakie zauważył ;)

ocenił(a) film na 6
Anna_Sandstorm

Ciekawe czy jakiś polski scenarzysta otworzy ten słownik na innej stronie i nada murzyńskie imię jakiemuś swojemu bohaterowi, Polakowi np. Mutombo.

ocenił(a) film na 8
tomucho77

jeżeli w polskim filmie zdjęcia będzie robił ktoś z USA to całkiem możliwe :P