Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Niech mi ktoś wytłumaczy, jak to jest, że ci wszyscy, którzy uważają "Prometeusza" za badziew, tak się tutaj cały czas produkują od chwili jego premiery. Ja rozumiem, że są wakacje i nie wszyscy rodzice wysłali swoje dzieci na kolonie, ale jeśli wierzyć niektórym "znawcom", to jest tu też spora część takich, którzy rzekomo osiągnęli już wiek dojrzałości. O co więc tu chodzi? Biorą urlopy, by przez niemal 24 godziny na dobę siedzieć na filmwebie i wypisywać głupoty typu: "statek obcych ma kształt rogala, a wraca jak bumerang", "film jest bez sensu, bo większość, którym się podoba, uważa się za inteligentnych" i wiele temu podobnych idiotyzmów?

Rozumiem, że gdy jakiś film nam się podoba, to wyrażanie swojego zachwytu dla niego za pomocą nawet wielu komentarzy jest uzasadnione, ale tworzenie co i rusz nowych tematów i dopisywanie wciąż tych samych tekstów w dyskusjach w celu wyrażenia swojej dezaprobaty jest co najmniej dziwne. Każdy normalny człowiek, gdy uzna jakąś produkcję za słabą, oznajmi to za pomocą stosownego komentarza i nie poświęci jej więcej czasu, albo od razu ją oleje. Tutaj zaś mamy kilku specjalistów zarzucających wszystkim naokoło niedojrzałość i brak myślenia, podczas gdy sami swoimi powtarzanymi w kółko nic nie wnoszącymi tekstami pokazują, jacy to są "mądrzy" i "trzeźwo myślący". Ktoś potrafi to wyjaśnić?

ocenił(a) film na 1
Zloty_Deszcz

Nie wiem czy ktos juz tu to wczesniej napisał ale odpowiedż na twoje pytanie jest prosta: z tym filmem wielu, bardzo wielu wiązało ogromne nadzieje, ja też, a wyszło jak wyszło czyli średnio, miernie, przeciętnie, nijako. Ogromny zawód ma swoje ujście tutaj, na tym serwisie, czyli w bardzo słusznym miejscu.

użytkownik usunięty
waukorbowy

Dokładnie, trafiłeś w sedno. Skoro prometheus jest taki super to męska część fanów na dowód przekonania o swej racji niech "włoży przyrodzenie w pokrzywy", jestem święcie przekonany że mało kto utrzymałby swoje zdanie, jeśli by w ogóle znalazłby się śmiałek ;)))

ocenił(a) film na 5
Zloty_Deszcz

To są ci cieżko pracujący obywatele którzy siedzą w domu przed komputerem i zajmują się grafiką komputerową :)

ocenił(a) film na 9
Joleke22

Wątpię, żeby chociaż w grafice byli dobrzy :)

Zloty_Deszcz

ale downy