W Szwajcarii film jest odbierany pochlebnie mi się nie podobał, obcy dużo bardziej
klimatyczny.
Jaką ocenę wystawisz temu filmowi ? Co się nie podobało ? O ile faktycznie oglądałeś w co wątpię
Ja już po tych kilku dostępnych urywkach filmu odczułem brak klimatu. Wpływ na to ma każdy drobiazg, który tworzy atmosferę. Sposób ujęć, prowadzenia kamery, gra aktorów i muzyka, która akurat w tych fragmentach okazała się wybitnie niedopasowana! A odpowiednio skomponowana muza do danej sceny znacząco wpływa na nastrój. Tu akurat coś tam gra w tle, kompletnie niedopasowane, nie czułem żadnych emocji. Po pierwszych recenzjach potwierdziło się sporo moich obaw i dlatego mój entuzjazm, że wreszcie dostaniemy coś na miarę 2 pierwszych Alienów, znacząco ostygł. Pójdę do kina z zupełnie już innym nastawieniem. Szkoda, bo trochę liczyłem na R.Scotta, który miał przywrócić świetność serii i jak sam zapewniał, że fani pierwszego Aliena będą zadowoleni. Z opinii tych szczęśliwców, jakie wyhaczyłem po necie, wynika, że jednak nie są.