Gniot totalny. Uważałem, że jest to film niepotrzebny bo obcy był świetną serią, pełną i zamknietą. Ale nie spodziewałem sie, że producenci zaserwuja nam coś tak okropnego. Kaszankę. Kaszankę za 150 milionów dolarów. Brak słów, w tym filmie nie ma obsolutnie nic. Nic go nie ratuje. Jest sztuczny, nielogiczny, a druga polowa to największe nudy jakie przeżyłem w kinie, a przeżyłem wiele. Nie wiem, no może nie 1, ale nie więcej niz 2.
Słowo sie rzekło 2/10
Obrażasz, rzucasz obelgami tylko dlatego ze nie zgadzasz się ze mna w odbiorze filmu. To znaczy ze nie zostałeś wychowany. Ja uszanowalbym to ze ten film ci odpowiada i uznajesz go za dobry, absolutnie z tego powodu nie obraziłbym cię, ty masz inny system wartosci. Zgadzam sie z Tobą w ocenie wielu filmów, takich jak Ojciec Chrzestny, Incepcja, Aż poleje sie krew i innych. Wyjątkiem jest ten film. W ocenie Prometeusza sie z Tobą nie zgadzam, ale to nie jest poiwób bym nie darzyl Cię szacunkiem. Dla ciebie to wystarczajacy powód by nazwać mnie debilem, idiotą i kretynem. Rozumiem, widocznie w ten sposob podchodzisz do drugiego człowieka. To tyle.
Nie pogrążaj się człowieku, dno absolutne osiągnąłeś nazywając Prometeusza gniotem...
Nie pogrążaj swojej matki która nie potrafila cię wychować, udawaj że potrafiła i nie rób jej wstydu.
Ho, ho , ho! Widzę że Terminatora oceniłeś również na 2/10. Ciekawe. Zapewne mógłbyś podzielić się z nami jakimiś rzeczowymi argumentami, uzasadniającymi twoją opinię, prawda?
A mieszanie cudzych rodziców do dyskusji to tani chwyt. Nie dość że idiota, to jeszcze cham i prostak...
Matkę i ojca sam wplątałeś...to zawsze na nich spoczywa odpowiedzialność za wychowanie.
Zostaw trolla niech sobie żyje jak pustelnik i rozmawia sam z sobą myśląc że rozmawia ze wszystkimi daj mu tą iluzję.
Nie pisz mu takich rzeczy bo zaraz zmieni ocenę i będzie pie*dolił że masz problemy ze wzrokiem itp. To jest zwykły prostak, który nie potrafi szanować opinii innych pitoląc przy tym jaki to z niego jest fajny, darzący innych szacunkiem znawca kinematografii. To jest zwykły burak, do tego typowy troll stosujący typowy mechanizm obronny przez przypisywanie innym swoich negatywnych cech.
Potrafię sie przyznać do tego, ze oceniłem Terminatora na 2, bo mi sie ten film nie podobal, ale jeśli ktoś łże ze oceniłem Guylczasa pozytywnie, a sam ocenił Kac wawę na 9, no to ten ktoś jest nienormalny, ten ktos to ty błaźnie.
Wpierw łgałeś, a teraz obrażasz. To jest twój poziom? Gratuluje, nic juz nie muszę dodawać. Każdy kto to przeczyta bedzie wiedział z jakim kretynem ma do czynienie. A skoro skończyłeś dyskusję, to czemu się odzywasz? Olśniło cię po 3 godzinach? Bstry jesteś jak woda w kiblu.
Skończyłem dyskusję bo z takim debilem jak ty nie da się dyskutować. To nie znaczy, że skończyłem z tobą. Powiedziałem już żebyś nauczył czytać się ze zrozumieniem. Nie potrafiłeś sklecić sensownego słowa a ty piszesz o dyskusji? Był taki moment kiedy to ty mnie obraziłeś i to był twój koniec. Każdy kto przeczyta całość naszej rozmowy widzi twoje nic nie warte bla bla bla i w kółko te same wklejki. Śledziłem zresztą inne twoje wpisy. Nadal nie wnosisz do rozmowy o filmie nic mądrzejszego niż te wypociny z pierwszego komentarza, co świadczy że Twój poziom intelektualny jest denny. Szkoda tylko że nikt inny się na tobie nie poznał. Powinieneś się cieszyć, że poświęciłem takiemu głąbowi jak ty tyle czasu.
Znudziłeś mnie.
"Ty jesteś debilem" - chłopcze przecież to składnia na poziomie 3 klasy podstawówki. Poza tym to wplątanie argumentu wychowania przez matkę... Czyżby kompleks Edypa?
Koniec, bo boję się żebyś sobie krzywdy nie zrobił.
I co? Stwierdziłeś, że za ostro pojechaleś, ze rzuciłeś za duzo bluzgów, że zrobiłeś z siebie debila, przez ten wpis straciłeś całą wiarygodność i sam zgłosiłeś go do usunięcia? Twoje zachowanie jest śmieszne i żenujące jednocześnie.
Ja tez się pogrążę bystrzaku...gniot kompletny dla osób z inwersja przodomózgowia)
Bardzo szybka i rychła odpowiedz : sraki.
Możesz już się skończyć się pompować.
Wielb sobie ten film.
wlasnie widze dlaczego go nie zrozumiales. O serii Alien zapewne nie masz pojecia to i nawiazan nie czaisz. Nie pompuje sie,po prostu slabe jest to co piszecie. "najgorszy film", "2/10" to jest zenujace.
Nie mam ochoty z tobą rozmawiać nie oceniłeś nawet filmu czyli z góry zakładam że go nie oglądałeś więc nie mamy o czym rozmawiać.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5ikphziCx1ql6fc4o1_400.gif
Marna prowokacja.
A film jest do bani i tak oczywiście znalazł takich odbiorców jak ty którym dać złudzenie dobrego filmu od razu to łykną wpie...... aż im się będą uszy trząść...smacznego. Ochłoń i obejrzyj jeszcze raz , a nie ulegaj chwili zmienisz zdanie. http://i46.tinypic.com/wbpfnb.jpg
Zawsze znajda sie tacy, którzy chlamu bronić będą, bądą stać na straży godności gównianej.
http://www.spectacularmovie.blogspot.com/2012/07/zawsze-wolaem-herkulesa-promete usz.html#comment-form
No a tu moja recenzja. Film ma momenty, ale minusy przeważają, mam wrażenie.
hehe w sumie to jakiego zrozumienia i jakiej oceny można się spodziewać po dziecku, które daje klasyce (szczęki) 1 pkt, filmom S/F (Vanilla Sky i Terminator) 2 pkt. ? Odpowiem cytatem z innego filmu "zostałeś zważony, zmierzony i wyszło że za chudy jesteś" do oglądania S/F :P
Już komuś opisywalem swój stosunek do s-f, więc powtórzę.
Nie jestem zagorzałym fanem gatunku S-f, ale w żadnym wypadku nie jestem przeciwnikiem, jeśli film jest godny pochwaly jak Łowca androidów to go chwalę. Skoro pytasz, to za najlepszy film gatunku uważam chyba Odyseję kosmiczną Kubricka. S-f to bardzo szerokie pojęcie do którego zaliczyć można zarówno Matrix, Piąty Element jak i Incepcję oraz Batmany Nolana. Te filmy także dażę dużym uznaniem. Pozdrawiam.
Ale 1/10 dla tak rewolucyjnego filmu dla kina jak "Szczęki" to przegięcie rzeczywiście. Sam nie jestem fanem, ale ten film rozpoczął nowy gatunek i pod względem montażu itp. był nowatorski. Terminator także.
Szczęki mi się nie podobały i w niczym nie były rewolucyjne. Rewolucyjne to były Ptaki Hitchcocka. A Terminator to według mnie poprostu słaby film. To moje zdanie, ale każdy ma prawo do swojego zdania. Ja Twoje szanuję. Pozdrawiam.
Szczęki były rewolucyjne. Film który stworzył pojęcie Blockbuster i jego sztuczek montażowych używa się do dziś. A widzisz. Dla mnie "Ptaki" to najsłabszy film Hitcha z tych które widziałem i o ich nowatorskości w odróżnieniu od innych filmów Hitchcocka nie słyszałem. Terminator także był nowatorski pod względem technicznym, a i w innych aspektach nie da mu się kompletnie nic zarzucić. Skrajny subiektywizm prowadzi do tego że te filmy mają zaniżone średnie, a powinny kręcić się wokół top100 tak jak na innych portalach.