http://www.filmweb.pl/news/%22Prometeusz%22+z+kategori%C4%85+wiekow%C4%85+R!-849 49
Cieszmy się i radujmy :).
Nie mam zamiaru psuć radości z tej informacji, ale chciałbym przestrzec przed małą manipulacją redakcji.
Ta informacja jest oparta na tym, że dwa dni temu ktoś wrzucił do sieci bilet z amerykańskiej sieci kin, a tam, z czego być może nie zdajecie sobie sprawy, nie jest rzadką praktyką oznaczanie filmów profilaktycznie, bez porozumienia z dystrybutorem. Ten news dowodzi tego, że R-ka pojawiła się na bilecie, ale póki co nie ma ŻADNEJ oficjalnej informacji mówiącej o tym, że film ma R-kę. Prawdopodobnie będzie ją miał, co wiemy już od kilku tygodni i na co wszyscy mamy nadzieję, ale nie do końca rozumiem, dlaczego redakcja zamieszcza to jako 100%-pewną, triumfalną informację. Po to, by nabić sobie ilość wejść? Po to, by być pierwszymi, którzy to zamieszczają? Chociaż widzę, że Collider zrobił coś takiego wczoraj, ale nie pisali, że to pewne info... Bo nim nie jest. Phew. Chciałbym widzieć miny redaktorów, jeśli w ostatniej chwili Fox zdecyduje się na PG-13.
Po prostu zalecam ostrożność, wszystko.
Wiem już doczytałem pod newsem. Tak w ogóle to coraz mniej wiarygodne się robią newsy na tym portalu, a i poziom nagłówków jest często żenująco słaby, ale przyciągający czytelników.
to prawda, powinni bardziej się starać w tym co robią, a nie napiszą kilka słów i to już wielki artykuł. Nagłówki częstą odbiegają od tego co rzeczywiście jest treścią artykułu.
Oby nie za wiele tej ostrożności :) daj się nacieszyć :)))))
BTW Scott musi mieć ogromne wpływy w krainie snów, cholera jak rzeczywiście puszczą go z R-ką to kto wie, może tym sposobem i Cameron pójdzie po rozum do głowy przy avatarach i wreszcie powrócimy do dawnego Sci-Fi bez żadnych głupich ograniczeń, mrocznego, strasznego i krwawego zarazem... Sci-Fi musi się odrodzić teraz albo umrze razem z Prometeuszem.
Może to nie ten temat, ale tak sobie pomyślałem, że jak Prometeusz dostanie R i doniesie sukces finansowy, co uważam fakt, który się dokona, to może powstanie też "W górach szaleństwa"- zresztą z całej twórczości Lovecrafta można zrobić wiele dobrych filmów. Bardzo dużo zależy od sukcesu Prometeusza. Tak jak napisałeś, dzięki niemu może się odrodzić stare, dobre sci- fi, ale też horrory. Bardzo bym chciał tego, zwłaszcza, że ostatnio zarówno w jednym, jak i drugim gatunku jest słabo lub co najwyżej przeciętnie (jedynie raz na jakiś czas jakiś dobry film się pokaże:P).
"Sci-Fi musi się odrodzić teraz albo umrze razem z Prometeuszem." - podoba mi się to jak to ująłeś ;]
Poczytaj se niusy - Cameron właśnie ZGŁUPIAŁ!!! Od teraz chce produkować tylko Avatary! Może jak mu Arnold z terminatorskiej dyńki pociągnie, to się Dziejmz zresetuje do takiego stanu wyobraźni i natchnienia, jakie miał podczas kręcenia Aliensów :-p
Spokojnie, wiem o wszystkim co się dzieje w krainie snów :) Jak coś nowego się dzieje to widzę to w prawym górnym rogu tej stronki :)) heh niezły wynalazek...BTW jak Cameron zrobiłby z kolejnych avatarów coś na kształt "Aliens" czy Terminatora-(oczywiście R-ka musi być) to nie miałbym nic przeciwko temu. Swoją drogą zarobił już dla czosnkowych kupę kasy, więc może mu teraz pozwolą na wszystko.
....no raczej z tego co gdzieś tam juz wyczytałem, to się na to nie zapowiada, bo Avatar 2 znów ma się kręcić w towarzystwie tych niebieskich kociaczków, na kolorowej jak tęcza lub zestaw 100 flamastrów Pandorze...
Ja dałem avatarowi chyba 8/10 na tak wysoką ocenę wpłynęły efekty(miażdżące-to nie ulega wszelkiej wątpliwości) oraz za czarny charakter, który wymiatał. Ogólnie sceny walk też świetne jakby nie było.
Jeśli w drugiej części znów zobaczę słodkie romansidło, mongolski balet wokół drzewa, które potrafi się porozumiewać ze wszystkimi istotami na planecie to się ....wkurzę! Ma być wojna, mają być komandosi, marines, jedna wielka rozpierducha. I mam nadzieję, że tym razem Cameron popracuje nad fabułą....bo ostatnio miał 12 lat i .....zapomniał o niej :) Scott musi pozostałym wyznaczyć drogę jak zrobił to z pierwszym obcym, reszta musi tą ścieżką podążyć. Mam tu na myśli Nolana , żeby facet nie bał się tej R-ki i żeby się postawił czosnkowym, którzy wszystko psują tymi swoimi debilnymi ograniczeniami.
Avatar to jeden z ulubionych filmów mojego sześcioletniego syna... Liczę, że Prometeusz mnie powali na kolana.
To by się zgadzało bo na portalu http://www.prometheusnews.net/ niema żadnej wzmianki na ten temat...
Widziałeś ostatnie "dzieło" Scotta? "Robin Hood". Był takim shtem, że nawet nie dałem rady go skończyć.
Widziałem w kinie i mi się podobał wtedy, ale drugi raz go nie widziałem i pewnie bym inaczej ocenił. "Królestwo Niebieskie" za to jest rzeczywiście ciężkostrawne.
A jednak o to już się nie martwię http://www.imdb.com/title/tt1446714/parentalguide
Zapowiada się spoko
...to jak będzie już oficjalne info o PG-13, to się przygotuj na kolejne łzy POPRAWKOWE - tym razem NIESZCZĘŚCIA :-p
Pffffff... akurat! :-p ...już te pijawki się zgodzą na R-kę :-p Prędzej język mi się we fiuta zamieni... :-p ...a jeśli się pomylę, możecie mnie zdegradować ze stopnia Xenomistrza! :-p
Chyba, że w filmie wystąpi to COŚ - wtedy rzewiście powinno być R! ;) http://2.bp.blogspot.com/-45XNCixHqMc/TxgxTkYhXuI/AAAAAAAAVBg/DQA6AL5j0EU/s1600/ hr_giger_necronom_II.jpg
...a swoją drogą... to na takie właśnie ZAPŁODNIENIE Elizabeth Shaw liczyłem na poczatku, gdy reżyser się chwalił, że bedzie filmik bydzie hardcorowy! ;-p
http://collider.com/prometheus-rating-rated-r/164532/
Update: Steve here. 20th Century Fox has confirmed Prometheus will be rated R for “sci-fi violence including some intense images, and brief language.” Our original story after the jump.
Wiem, że kolega nieco przedwcześnie to zapowiedział, ale pojawiło się POTWIERDZENIE po tej historyjce z biletem i NAPRAWDĘ OFICJALNIE mamy R!
http://collider.com/prometheus-rating-rated-r/164532/
Spokojnie , nie napalajcie się jak dziadek po viagrze na babke. To są obiecanki macanki a głupiemu staje......