Panowie i Panie napisałem nowy opis do filmu, który oczekuje na potwierdzenie. Przeczytajcie i napiszcie czy jest w porządku lub co byście zmienili:) Ja myślę, że jest w porządku:)
Mistrz gatunku sci-fi Ridley Scott przedstawia być może kolejny klasyk gatunku będący pierwszym filmem od czasu Blade Runnera. Film został osadzony w uniwersum filmu Alien, a akcja odgrywa się dokładnie 60 lat przed wydarzeniami w Obcym. Ridley dzięki budowaniu imponującej scenografii, przemyślanemu rozkładaniu napięcia oraz charakterystycznym dla jego filmów klimatem są kluczowymi elementami do sukcesu. Najnowsze technologie kręcenia filmu, muzyka oraz dobra obsada mogą przyczynić się do kolejnego debiutu Scotta.
Film opowiada o badaczach, którzy znajdują wskazówki dotyczące początków ludzkości. Wskazówki te okazują się zaproszeniem do naszych stwórców. Podróż na odległą planetę przeobraża się w walkę o przetrwanie i o przyszłość mieszkańców naszej planety.
Czy Prometeusz będzie kolejnym ambitnym arcydziełem obok Aliena i Blade Runnera spod ręki Scotta, czy okaże się "kolejnym" filmem sci-fi opierającym się na efektach specjalnych i nasyconym przesadną amerykańską wyobraźnią?
Prometeusz jest jednym z najbardziej oczekiwanych premier roku i miejmy nadzieję, że nowe kino grozy będzie warte oczekiwania i zapamiętania.