Czekałem na ten film z niecierpliwością od kiedy tylko usłyszałem, że powstaje. Nie oglądałem żadnych trailerów, żeby nie psuć sobie zabawy, ale w końcu nie wytrzymałem i obejrzałem tan najnowszy i czuję lekkie zdziwienie. Czy w tym filmie będą w ogóle Xenomorphy? To miał być przecież prequel 8smego pasażera nastromo. Sam już nie wiem co o tym myśleć. Po co wciskać tam jakąś nową formę życia, skoro w następnych chronologicznie częściach ona nie występuje. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że są to jednak obcy, tylko "urodzeni" z tych obcych ze statku znalezionego w "8 pasażer nastromo". Jak wiadomo Xenomorphy przejmują cechy fizyczne nosiciela. Jeśli nie będzie Obcych to straszna lipa.
Po prostu nastawiłem się na obcego. Gdybym od początku traktował ten film jak coś nowego to zapewne byłoby inaczej. Z drugiej strony jak się tak nad tym zastanowię mocniej to może to i lepiej że będzie coś nowego. Tylko, że i tak zapewne będzie jakieś nawiązane. Gdyby było inaczej to fani by raczej nie wybaczyli Scottowi