PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Czekałem na ten film z niecierpliwością od kiedy tylko usłyszałem, że powstaje. Nie oglądałem żadnych trailerów, żeby nie psuć sobie zabawy, ale w końcu nie wytrzymałem i obejrzałem tan najnowszy i czuję lekkie zdziwienie. Czy w tym filmie będą w ogóle Xenomorphy? To miał być przecież prequel 8smego pasażera nastromo. Sam już nie wiem co o tym myśleć. Po co wciskać tam jakąś nową formę życia, skoro w następnych chronologicznie częściach ona nie występuje. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że są to jednak obcy, tylko "urodzeni" z tych obcych ze statku znalezionego w "8 pasażer nastromo". Jak wiadomo Xenomorphy przejmują cechy fizyczne nosiciela. Jeśli nie będzie Obcych to straszna lipa.

pchlebus

Ojoj - kolega ma aż tak wąską wyobraźnię? W kółko tylko te Xenomorfy do znudzenia?

pumpalik

Po prostu nastawiłem się na obcego. Gdybym od początku traktował ten film jak coś nowego to zapewne byłoby inaczej. Z drugiej strony jak się tak nad tym zastanowię mocniej to może to i lepiej że będzie coś nowego. Tylko, że i tak zapewne będzie jakieś nawiązane. Gdyby było inaczej to fani by raczej nie wybaczyli Scottowi

pchlebus

Wystarczy poczytać to forum i mnóstwo informacji nt filmu w necie. Praktycznie wszystko już wiadomo. Początkowe zapowiedzi, jakoby film jest czymś odrębnym i niezwiązanym z serią Alien był marketingową ściemą. W rzeczywistości jest to 100% prequel Aliena. Po resztę odsyłam do forum...