PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Dla mnie chyba najbardziej zapadającą w pamięci sceną jest ta kiedy David na mostku kapitańskim ogląda hologramy SJ oraz całą gwiezdną mapę. Scena jest poprostu piękna i niemal miatyczna. Wrażenie zrobiła na mnie fascynacja Davida techniką obcych a także śliczna muzyka towarzysząca temu fragmentowi. Fajnie zostały przedstawione postaci inżynierów. Prezentują się tak jakoś dostojnie i elegancko.
Drugą niezwykłą sceną jest scena rozpadu inżyniera. Efektownie to wygląda choć nie efekciarsko (coś podobnego widziałem już w Mumii i Mumii 2). Rozbawiły mnie w tej scenie... Odgłosy wydawane przez SJ po wypiciu biomorfera. Przypominają mi one... Nękanie pijaczyny po wypiciu kolejnego jabola;) .
Za bardzo efektowną uważam też scenę lądowania Prometeusza w tumanach kurzu. Scena ta zrobiła na mnie tak wielkie wrażenie, iż mój kolejny obraz jaki namaluję będzie nią inspirowany i będzie do niej nawiązywał.
A Wy jakie macie swoje ulubione sceny?

Azawakh

Tekst Davida "Wielkie rzeczy mają małe początki":D i Scena jak hełm zamyka się na twarzy Jockeya jak jest na swoim "fotelu"

ocenił(a) film na 5
Azawakh

-Scena otwierająca film coś pięknego
-David gdy uruchomił mapę gwiezdną (już nie mogę się doczekać jak to w 3D będzie wyglądać)
-Janek i jego ekipa poświęcająca się by nie dopuścić do zniszczenia ziemi
-Walka SJ z dzieckiem Shaw :P
-i oczywiście ostatnia scena narodzin :)
Ogólnie duże wrażenie zrobiła na mnie muzyka jest epicka dobre kino SCIFI