Czytam wasze wpisy i nie mogę uwierzyć że młodzi ludzie wciąż wyczekują na filmy z krwią i przemocą,na brutalne produkcje nie niosące żadnego przesłania poza agresją i ochydnymi scenami.
Czymże ten film na który tak czekacie was zwodzi?,przeciż będą występowały w nim sceny okrutne,obrzydliwe,krwawe, nie mające żadnego pozytywnego wpływu na widza.Czy tak bardzo łakniecie krwi i przemocy że gotowi jesteście wydać pieniądze i iść na niego do kina?.Dlaczego nie skupicie się na oglądaniu filmów propagujących jedno z najpiekniejszych uczuć na świecie czyli miłość?.
Zawsze powtarzam że dzisiejsza młodzież jest zagubiona,to wszystko za sprawą mediów które ją ogłupiają,miałam nie pisać juz na forum Filmwebu,ale kiedy widzę jak bardzo błądzicie to po prostu muszę...
Film ma być związany z kasowymi hitami gatunku. W obliczu upadającego poziomu kina w tym obszarze film Prometeusz jest jednym z nielicznych który ma szansę dorównać poprzednikom. Takie filmy wymagają klimatu i to wiąże się oczywiście ze scenami o których piszesz. Ponadto, powiedz mi co by było gdyby kręcono same romantyczne filmy gdzie przeważnie występujące postacie są bezbarwne "jak śledzie w oleju".? Nie można wszystkiego zamykać do jednego worka. : )
Swoją drogą z niecierpliwością czekam na premierę.
Filmweb to portal na którym w większości udzielają się młodzi ludzi,nastolatkowie zwodzeni przez tego typu brutalne produkcje.
Oczywiście jeżeli kogoś moje słowa dotknęły to bardzo przepraszam...
Po za tym wygląda mi to na kolejną prowokację radzę nie pisać już w tym temacie temat do zamknięcia.Koniec.
Wielu posądzało mnie o prowokowanie,jednak ja nigdy nie dałam nikomu powodu do tego aby tak twierdził.Staram się kroczyć przez życie ścieżkami które wyznacza mi Pan,wiem że to właściwa droga i was również chcę na nią naprowadzić...
Pan Tadeusz czy Wołodyjowski? Bo chyba nie mówisz o tym z "Biblii", z najkrwawszej i najbardziej chorej sagi w historii.
Przecież sam Pan nam taką droge wyznaczył, stworzył nas drapieżnikami z siekaczami do przeżuwania krwistego mięsa brutalnie zamordowanej przez nas zdobyczy. Dlaczego mielibyśmy rezygnować z instynktu zabójcy, który sam Pan nam nadał na własne podobieństwo. Na codzień moge być dobrym ojcem, kochanym mężem, ale na ekranie jeśli chodzi o human violence i say GIVE ME MORE !!!
Kolejny cel namierzony :D, coś czuję że dużo roboty będziesz jeszcze miał przed światową premierą.
Zgłosiłem już nadużycie na użytkownika Kamascreen http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Bedzie+gniot,193063 7 i poczekamy aż zadziała to wtedy zgłoszę kolejne. Chyba zablokuj ją, a nie go przecież to płeć żeńska Panowie!! Jak możesz to przeczytaj mój nowy opis do Prometheusa bo muszę wiedzieć czy jest w porządku i czy coś jeszcze trzeba poprawić :)
http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Nowy+opis%21%21,193 1459
Jak dla mnie Prometeusz to ma być porządny kawał rozrywki z dynamiczną akcją i ciekawymi jej zwrotami a nie moniecznie brutalnością i tryskającą wszędzie krwią. Chciałby
aby całość przypominała nieco kino przygodowe takie jak Poszukiwacze zaginionej Arki chociaż to dzieło może przynieść zupełnie nowy wymiar rozrywki kinowej na co bardzo liczę.
Czy czy masz tak g**wniane życie trollu, ze musisz trolowac, bo nie masz zycia prywatnego czy jesteś po porstu skończonym kretynem i idiota? Jak to drugie to bardzo przepraszam ,nie chcaięł obrazić.
Ale czy film musi być brutalny? Według mnie nie musi. To Fabuła i muzyka powinny budować atmosferę. Ja oglądam czasem filmy psychologiczne z nutką horroru które potrafią zaszokować tak mnie że czasem boję się szelestu drzwi i ciemności po seansie. Serio. A krew, wulgaryzmy i przemoc w Prometeuszu to dodatkowy smaczek. Bez tego jakby wyglądał? Mutanty atakujący ludzi nie czyniący im żadnych ran itp?;) To byłoby śmieszne:)
Jeżeli uważasz, że ludzie idą na ten film tylko dla krwawych i obrzydliwych scen to nie rozumiesz fenomenu jaki zrobił Scott tworząc uniwersum "Obcego", w którym osadzony jest jego najnowszy obraz. "Obcy" w 1979 tchnął powiew świeżości w gatunek jaki jest S-F i wiele osób (nie tylko młodzi ludzie) ma nadzieje, że takim samym filmem będzie "Prometeusz". Rozumiem nie każdemu może leżeć taki film ale jeżeli miałbym oglądać coś dla brutalnych scen z bezmyślną przemocą i morzem krwi sięgnąłbym np. po serię "Piła" albo "Ludzka stonoga" :)
Zgadzam się, ale nie w stu procentach... Zapewne niektórzy czekają na ten film bo uwielbiają jak z ekranu wylewa się krew i w ogóle są fanami horrorów, ale nie wszyscy! Przyznaję się, że też czasem lubię jak poleje się krew, ale to nie powód dla którego oglądam filmy. Na Prometeusza czekam dlatego, że porusza ciekawy temat jakim jest pochodzenie człowieka jak zapowiada reżyser. No i idę też dla rozrywki, bo to tak samo ważne...
Proponuję ci obejrzeć ten film jeśli będziesz mogła, bo naprawdę to nie jest film o rozlewie krwi tylko zupełnie o czymś innym... Bo wydaje mi się że przez te komentarze innych o których wspomniałaś wyrobiłaś sobie błędną opinię o Prometeuszu...
To nie dzisiejsze czasy.
Chcesz - zobacz filmy Jodorowskiego. Tam jest obrzydliwość że hej. Trudno też z ręką na sercu powiedzieć, że jego filmy to filmy bez "żadnego przesłania". Poza tym, czytając wpisy na filmwebie mam wrażenie, że użytkownicy często uciekają się do "mowy trawy"; przesłanie, głębia...przecież to frazesy. Do tego brzmią tu wyjątkowo pretensjonalnie.
Toteż niech się Szanowna Pani trollować nauczy. ;-)
Pozdrawiam
PS. Niewykluczone - młodzież dnia dzisiejszego może i gustuje w krwawej rozrywce, która nie pozwala im usiedzieć na miejscu w kinie. Ale jest to pewne uproszczenie, i co najmniej należało by to jeszcze raz przemyśleć. Z całą pewnością zaś, jeżeli ktoś chce tutaj sądy sprawować(czytaj: marudzić).
Brutalność w hollywoodzkiej produkcji? Chyba na bardzo niskim poziomie, są takie obrazy w historii filmu, że Siostra dostała by zawału. A tak w ogóle to brutalność w filmach z jednej strony to dobra rzecz ale ludzie muszą umieć ją dostrzec....
przemoc to przemoc,ale zeby chociaz film wnosil cos do gatunku,a to bedzie tak jak z reszta gniotow rozreklamowanych znanym nazwiskiem.
Bo nowe filmy miłosne są słabe, a stare już oglądaliśmy. Nakręć jakiś dobry to na niego pójdę.