PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

A więc Trooooooollllllling czas zacząć.
Trolle i Hejterzy wyszli na żer. Nie dajcie im powodu do satysfakcji!

Czy film będzie dobry czy zły czas pokaże.

vodka85

amen

vodka85

Ocena na IMDB jest w miarę wiarygodnia, można tam zobaczyć ile procent ludzi i w jakim wieku jak głosowało. Ale jak mówisz, Trolle będą trollować a hejterzy hejtować...

vodka85

Niech się Pan uspokoi. Po co tyle nerwów? Głęboki wdeeeech... i wyyyydech... Teraz na godzinkę na soacerek wyciszający do parku.

ocenił(a) film na 6
vodka85

Jak - czas pokaże? Byłem w kinie w piątek i zawiodłem się. Co tu jeszcze ma czas pokazywać?

ocenił(a) film na 7
ElRio

Nie wiadomo czemu się zawiodłeś. Przyczyn mogą być dziesiątki a większość czysto osobnicze. Nasze chwilowe reakcje nie są barometrem wartości filmu, tylko naszego stanu chwilowego, wyrobienia i gustu. W ten sposób mógłbym np. zniszczyć prawie wszystkie horrory, bo ich nie lubię. Zdażyło mi się wielokrotnie, że przy pierwszym spotkaniu z jakimś dziełem nie potrafiłem się zwyczajnie wstrzelić w klimat. Przykład pierwszy z brzegu: strasznie się wynudziłem na tak okrzycznej Seksmisji podczas premiery w kinie. Teraz jest to jeden z moich ulubionych filmów.

ocenił(a) film na 6
Woooo

Zawiodłem się z powodu miałkiego, słabego, nielogicznego, żenująco płytkiego scenariusza z Alienem dorobionym w pośpiechu i na siłę, z tysiącem błędów logicznych i absolutnie nierealnych ludzkich zachowań.
Do tego scenarzysta był za głupi by wyjaśnić choć podstawowe sprawy...

ocenił(a) film na 8
ElRio

filmu nie oglądałem, ale myślę, że pewne sprawy wyjaśnią się w drugiej zapowiadanej zresztą części :)

ocenił(a) film na 6
krzych0o0

A może nawet w wersji rezyserskiej. Póki co jednak - jest jak jest.

ocenił(a) film na 7
ElRio

Nielogiczność i płytkość scenariusza sam ocenię. Zawsze jednak zastanawiały mnie utyskiwania na scenariusz... Czy był ewidentnie głupi (jak np. w 2 sezonie V)? Czy tylko reżyser nie zawarł w nim tego, co akurat Ty chciałeś zobaczyć?

ocenił(a) film na 8
vodka85

Czekam z niecierpliwością na pierwsze opinie gimnazjalnych krytyków po obejrzeniu kamerówki z torrentów.

ocenił(a) film na 6
rafalluc

to bedzie dobre!

ocenił(a) film na 6
rafalluc

a i czekam na wyzej wymienionych w kinie gdy mamusia da kase na film i znow uslysze smiechy beznadziejne komentarze i chipsy przy tym. k.....a rozniose cale kino wtedy nie bede sie pier....bo juz nie raz to przezylem i nie raz prawie eksplodowałem:)tym razem nie wytrzymam na bank,zastanawiam sie jak tego uniknąć?o której najlepiej iść do kina i chyba tak z tydz po premierze,no nie wiem ale chce spokoju i ciszy do h....ja! a nie bandy małolatów co przychodzą sie pobawić w kinie zamiast w dyskotece

ocenił(a) film na 7
bane12

Dlatego zainwestowałem grubą kasę w kino domowe i projektor. Nie mogłem znieść szelestu, głupich komentaży, śmiechu. Teraz jeszcze jedna rzecz doprowadza mnie do szału: ludzie świecący ekranami smarkfonów podczas pisania sms. Nie wytrzymają do końca 1,5 godzinnego seansu, nałogi jedne. Powinno być zagłuszaniesieci w kinach, operach i teatrach!

ocenił(a) film na 5
bane12

Też nie moge tego znieść. Idziesz do kina na film który długo chcesz zobaczyć. Kupujesz bilet siadasz na fotelu, aż tu nagle pojawia się "paczka" debili i kretynek. Zwracasz im uwagę a oni są strasznie oburzeni. Nie wytrzymujesz i zaczynasz im wrzucać. W tedy się łaskawie zamykają bo po ludzku z debilami nie da się rozmawiać.

Dobra rada idź do kina w środku tygodnia w godzinach wieczornych. Jest duża szansa że na sali będzie pełna kultura.

ocenił(a) film na 7
vodka85

Dobre są też seanse o 10-11 w dni powszednie. Jednak muszą to być multipleksy (tylko one grają dla 1-2 widzów). Zanim kupiłem sobie sprzęt, tak właśnie oglądałem filmy. Również na pokazy przedpremierowe o godz 0:15 zazwyczaj chodzą ludzie naprawdę zainteresowani filmem.

ocenił(a) film na 6
vodka85

jakoś to zrobie lub w tygodniu z rana moze jak mi tu ktos podpowiada:)nie no jestem tolerancyjny ale tak jak piszesz czeka sie na film płaci bilet a idioci nie pozwolą sie skupic widac ze im wisi ten film i psuja innym seans tego k..powinni zakazac bo jakim prawem mamy byc pokrzywdzeni skoro sie za to placi i oczekuje ze nic nie bedzie przeszkadzało,rozumiem ze na durnych komedyjkach tak moze byc ale nie na filmach ktore wymagaja chocby odrobiny skupiena napewno wiekszość tak uważa pozdro!

ocenił(a) film na 7
bane12

Tymczasem nie tylko małolaty potrafią zepsuć seans. W zeszłą sobotę podczas seansu "Królewny Śnieżki i Łowcy" za moimi plecami zasiadła para "domorosłych krytyków". Tak na oko - przedział wiekowy 30-40 lat. Przez cały film komentowali każdą scenę. Każde pojawienie się nowego stworka wywoływało u Pani dźwięk w stylu "ouuooo" - złośliwe pokazanie "jakie to tandetne", "jak się wzruszyłam". Jestem spokojnym obywatelem, ale byłem już bliski wybuchu i zwrócenia uwagi w sposób "niekulturalny". Na szczęście "para" demonstracyjnie opuściła salę przed finałowymi scenami - i zdaje mi się, że jeszcze przed samym filmem ustalali kiedy to zrobią. Pytanie po cholerę płacić za bilet żeby narzekać? Gdybym miał szanowną parę podczas seansu "Prometeusza" i "państwo" zachowywaliby się podobnie...zabiłbym okularami 3D i kopnął w 4D.

ocenił(a) film na 1
vodka85

trolololololololol
W Petersburgu zmarł Eduard Khil, który zyskał sławę jako pan Trololo lolololo
http://www.youtube.com/watch?v=woySeSNBL3o&feature=fvwrel
Smutna historia