PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Jak by się do czegoś przyczepić to troszke zawiodła mnie sprawa, z tym zaszytym na prędce brzuchem. Scenarzysta im dalej w głąb filmu tym mniej cyba koncentrował się, że babeczka po operacji spięta spinaczami do papieru :P hehe. Co do samego wyczekiwanego obcego nie wypowiem się co by nie popsuć komuś zabawy. Jako mega fan Aliens za całokształt po długim namyśle w drodze powrotnej z kina daje 7. Szukając powiązań pozostało wiele nieścisłości ale za pewne wobec sukcesu kasowego, nakręcą kolejny. Przyznam, że film nie nudzi i warto kopsnąć się do kina. Polecam

ocenił(a) film na 10
Znawca_jak___

Ja się kopnę i chętnie zobacz film w kinie. Warto!

Znawca_jak___

W jedynym IMAXie w Edynburgu najpierw puszczono mi w kinie film 2D, przeproszono i dopiero później 3D. W sumie nie było większej różnicy :P Pełno nieścisłości, akcja zagmatwana, postaci jednowymiarowe, dialogi do przesady nudne. Moment (SPOJLER!!) w którym babeczka ginie pod wielkim rożkiem z dziurką - żenada. W ogóle dlaczego i skąd pojawiły się te ośmiornice? Wysiedzieć na tym filmie to była katorga, a żeby nie było Obcy uważam za dobry film. Gadające głowy i kochaś- zombie.. szkoda było kasy.

__Daniel__

Nie no bez przesady. ten film został nakręcony w dużej mierze jako prezent dla fanów Ridleya i nawiązaniem do Obcego. Ale zgodze się, że przy opadającym rożku wybuchłem śmiechem - zwłaszcza jak okazało się, że przed rychłą śmiercią przed milionami kosmicznej stali kobite ochroniła mała skałka :) ale nie ma co sie czepiać, przecież to tylko film :P