SPOILER SPOILER SPOILER!!!
1/ Nie idźcie na wersję 3D - nie warto, do tego rozdzielczość jest niższa niż w 2D
2/ Film mnie rozczarował. Duże widowisko, fajne wizualnie, ale mnóstwo niedomówień, niedopowiedzeń i niekonsekwencji. Numer z Alienem na końcu tak bez sensu jak to tylko możliwe...
3/ Nie będę Wam opowiadał filmu ale naprawdę - nie spodziewajcie się zbyt wiele.
Uuuuuu.... Toś mnie zmartwił ale co tam i tam zobaczę. Może tylko film nie trafił w Twój gust i tyle. To się zdarza.
Każdy ma swój gust i inaczej sobie film wyobraża(ł) - taką opinie wyrobiłem czytając różnych osób opinie na temat filmu:)
Może lepiej aby ludzie obejrzeli jeszcze raz Aliena 1 i zauważyli styl Ridley'a w tym filmie. Jeszcze Promka nie oglądałem ale słyszałem że Ridley postawił na większe przestrzenie w Promku niz na ciasne jak w Alienie 1 a wszystko inne pozostało bez zmian. A jak Wy uwazacie?
Po części racja bo Scott trzyma formę rzeczywiście w traillerach widać spore przestrzenie jednak to także zasługa samego Gigera, który również był odpowiedzialny za scenografię.
W pełni się zgadzam ;) Że pojawi się coś nowego nie znaczy ze się nie przyjmie ja na pewno idę na premierę do kina i daruję sobie Camy sramy ;) itd. z tego co już powiedziano film zapowiada sie rewelacyjnie ;)
Zgadzam sie, te przestrzenie są widoczne przez caly film. Rewelacyjna scena początku. Oprócz tego jest bardzo zbliżony do Aliena 1, widac rękę Scotta;)
A jak prezentua się przestrzenie zamkniete np w Promku, dereliccie i tej "Piramidzie"? Czuc styl psychodelicznego Gigera?;)
Mało.
Znaczy - w samym statku są te "kręgosłupowe" korytarze no i sterownia bardzo stylowa...
Dla mnie jest rewelka, bałem się że będzie kicha w stylu AvP czy coś, ale czuć prawdziwą obcość i motywy Gigera owszem da się znaleźć, zwłaszcza ołtarz wygląda bosko i panel kontrolny / centrum sterowania. Jeszcze jedno tylko chciałem podkreslic. Nie śledziłem przygotowan, zwiastunow i zdjec z planu i nie mialem wygorowanych oczekiwan. Może dzieki temu uniknalem rozczarowania, nie wiem. Ale podczas oglądania, czułem że czerpię przyjemnosc obcując z bardzo dobrym filmem sf. Jesli spodziewasz się arcydzieła to mozesz poczuc zawod ale i tak poziom jest wysoki, moim zdaniem widac roznice pomiedzy Prometeuszem a tymi kichami dla dzieciakow co teraz kręcą.
Daj spokój. Ja tu już usiedzieć nie moge (przed kompem) a premiera w Polsce 20 Lipca:( Nie wiem czy obejrzeę CAM'a czekając na premierę
Wstrzymaj sie jakos, bo obejrzenie cama moze zmienic Twoj odbior calego filmu. Kino to kino, szkoda ze jakis bezmozg dal cala z dystrubucją ale to juz temat rzeka.