Tylko jeden raz mnie na drobną chwilę rozbawiła ta bajka, wiele bajek oglądałem i ta na tym tle jest bardzo słaba i nudna.
Ja też wiele animacji z córką oglądałem (ocenione tu na razie tylko 69) i ta akurat jest jedną z tych lepszych. Jest przygoda, dopracowanie, dubbing, wiarygodność poruszania się postaci, sympatia do nich, oprawa muzyczna, piosenki, fantastyczne kolory i szczegółowość, niekiedy humor, a nawet morał, więc czegóż chcieć więcej?
Bardzo słaba, ale pod jakim względem? Nudna, ale w którym momencie?
Dobrym przykładem dla mnie jest to że już na tą chwilę słabo pamiętam tą animację więc nie podam szczegółów. Kojarzę że cała historia i wykonanie nie przypadły mi do gustu, a piosenek w animacjach z zasady nie lubię. Są filmy czy animacje które pamiętam wiele lat po obejrzeniu, tutaj nie ma tego efektu dlatego że nie znalazłem nic ciekawego. Niedawno znalazłem bajkę która mi się jeszcze mniej spodobała "Prawie jak Gladiator". Według mnie animacje na dzisiejszą chwilę idą na ilość a nie na jakość, powielają te same schematy, powtarzają te same morały, żarty do znudzenia. Ostatnia ciekawa dla mnie animacja to był "Ralph Demolka". Zaznaczonych 69 filmów animowanych to nie jest mało , mamy po prostu inne oczekiwania i gusty co do bajek.