PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705381
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

nierówny

ocenił(a) film na 7

Obejrzałem go właśnie dzisiaj na DVD i muszę stwierdzić,że film jest strasznie nierówny,raz jest po prostu dobry,a czasami żenujący.
No i te non stop fuck(chyba nie musze tłumaczyć).Z tymi przekleńśtwami to w żadnym innym filmie się nie spotkałem,to po prostu drażnia,aż nadto.
Z niektórych tekstów naprawdę można było się pośmiac.
NAjlepsza postać?hmmm,Travolta.
Moja ocena to 7-

ocenił(a) film na 10
Mackal

Jako czlowiek, ktory "wierzy w swoja indywidualnosc i wolnosc jednostki(tylko nie nosi wezowej skory, bo za cholere nie mozna dostac nigdzie:D), musze sie z toba nie zgodzic:D. Nierowny? Ze jeden tekst byl lepszy od drugiego? kazdy film by chcial byc tak nierowny:D. A tak serio, to nie wiem gdzie ty tam widzisz nierownosci, bo ja widze w tym filmie jedno rownanie- niesamowity,blyskotliwy poziom,ktory utrzymuje sie przez caly czas trwania filmu:D. Draznia kolege fucki? Chyba idac polskimi ulicami,musisz miec caly czas na uszach sluchawki, bo gdybys uslyszal jezyk jakim posluguja sie ich bywalcy to bys sie cholernie rozdraznil:D. Moze nawet zamienil w Hulka:D. Przeklenstwa w PF sa po to, zeby uwiarygodnic srodowisko. Myslisz, ze tacy gangsterzy gadali by ze soba szekspirowskim angielskim?:D. Moze Tarantino chodzilo o zrobienie wspolczesnej wersji makbeta, ale mu nie wyszlo!:D. Juz wiem,skad te wszystkie nierownosci, stary zrozumialem cie!:D:D:D

ocenił(a) film na 10
zedisdeadbaby

powiem krotko! PF jest stary, jak swiat, a ja obejrzalem go pierwszy raz dopiero z dwa miesiace temu i nigdy sobie nie wybacze, ze tak dlugo zwlekalem! od tej pory widzialem go juz chyba z 10 razy i za kazdym razem ten film podoba mi sie jeszcze bardziej! to po prostu klasyk!

ocenił(a) film na 10
Mikesz_3

Zgadzam sie z przedmowca, ze to klasyk:D. Ale co to ma do rzeczy, ze jest stary jak swiat? Sugerujesz, ze 11-letnie dzieci, rowiesnicy PF sa juz dziadkami?:D Mlodziez dzis wczesnie zaczyna, ale to jeszcze nie to:D. PF nie jest najnowszym filmem, jezeli traktowac to, w kategoriach dostepnosci na gieldach i bazarach:D. Dla mnie wiek filmu nie ma nic do rzeczy, jezeli jest on dobry. Z rowna przyjemnoscia chodze do kina na nowosci,jak i ogladalem 50-letni "Na wschod od Edenu".

ocenił(a) film na 10
Mackal

Ja myśle że Ty nie powinieneś ogladać takich filmów! włącz sobie coś bardziej na swoim poziomie, może "Harry Pottera".
pozdr.

ocenił(a) film na 10
Mackal

What a fuck are you talking abaut?! ;)

How old are you??

Mackal

Słowo "fuck" często się w "Przekręcie" pojawia, ale to nowszy film od PF. A poza tym nie wiem, o co Ci lata. Mnie przekleństwa w tym filmie nie drażnią, choć ogólnie przeklinania nie lubię. A ja od Travolty wolę Samuela. Moja ocena to 10/10.

użytkownik usunięty
Veda12

Kolejny znawca sie znalazł......(.......).Prosze pana zakładającego temat.Gdzie dla ciebie ten film jest nierówny?w ogóle nie wiem o co ci chodzi(jak sie domyślam to pewnie nikt nie wie o co chodzi).Ja tą nierówność moge zinterpretować tylko tak że film jest fantastyczny a miejscami cholernie fantastyczny.A jak ci przeszkadzają przekleństwa(chociaż nie mam pojęcia dlaczego,toż to jest taki film w którym muszą być przekleństwa) to obejrzyj sobie wersje lajcikową czyli z tym tłumaczeniem co pare razy na jedynce było.Tam zamiast spie***** było" idź do domu".Tylko że w ten sposób film stracił strasznie na klimacie.Umówmy sie:Tarantino nie robił tego filmu dla dzieci.
I rada na koniec.Puchatek kiedyś powiedział kłapouchemu że nie lubi prosiaczka.Wtedy to kłapouchy odpowiedział mu"nie lubisz,to nie jedz".I ja tak mówie do ciebie.Jeżeli jedyną rzeczą jaką doceniłeś w tym filmie to śmieszne texty,to znaczy że w ogóle tego filmu nie doceniłeś i nie wiesz na czym polega jego wielkość.Koniec

ocenił(a) film na 10
Mackal

a co ty z młodzierzy wszechpolskiej jestes ze cie fuck drażni?? Tv Trwam sobie włacz to nie będziesz miał fuck. A poza tym ile masz lat?? i co to za temat . U mnie ten film ma 10