PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10212}

Pytanie do Boga

The Body
2001
6,2 6,1 tys. ocen
6,2 10 1 6144
4,3 3 krytyków
Pytanie do Boga
powrót do forum filmu Pytanie do Boga

film....

użytkownik usunięty

Film ten nie zadziwił mnie specjalnie, ale nie mogę powiedziec też, że mi się nie podobał. Muzyka tego filmu podobała mi się bardzo, lecz scenariusz jeszcze bardziej. "Denerwuje mnie" to , że film ten podobny jest raczej do serialu, w którym chodzi o sławę i pieniądze z łupu np : tajemniczego ciala w grobie. Wszyscy uważali, że to ciało Chrystusa, uwierzył też w to jeden z gangsterów w Jerozolimie. Główny bohater taże w to uwierzył do takie go stopnia iz obwinial siebie za zamordowanie jednego z księży, który starał się "wyjawić' Matt'owi prawde. Akcja toczy sie dalej - Matt pochłonięty pracą na wykopaliskach zapomina o całym świecie, a owy gangset ( o którym wspomniałam wcześniej ) poluje na swoją zdobycz, czyli ciało lezące w grobie. Niestety chce wykożystac z włoki do własnych celów i udaje mu się to... . Porywa dzieci Sharon ( archeolog ) i dzieki temu zdobywa wykradzione ciało. Następnie dowiadyje się o wszystkim Matt i nie jest tym zachwycony i postanawia interweniować. Podczas gdy Sharon broni swych ukochanych dzieci Matt zawzięcie walczy z gangsterem by odzyskać ciało... .
Reszty mozecie sie domysleć, ale film jest fajny. Nie jest to najlepszy film, ale da się go obejrzeć.
Muzyka super - genialnie dobrana kompozycja utworów nie obiegających daleko od akcij. Także gra aktorska mi się podobałanp: Antonio Banderas, jeden z moich ulubionych aktorów świetnie wcielił się w rolę księdza Matta Gutierreza i Olivia Wiliams taże zasłużyła na wielkie brawa :-)