PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685009}

Rigor Mortis

Geung si
2013
5,7 622  oceny
5,7 10 1 622
5,7 3 krytyków
Rigor Mortis
powrót do forum filmu Rigor Mortis

ey to wyraznie za malo... wizualnie to przeciez czysty fajerwerk sztuki! Atmosfera rowniez git - a takze te wszystkie demony, duchy i vampiry zostaly super przedstawione... Jedyne manko - to musze przyznac, ze pomimo tego calego kunsztownego i kreatywnego postarania sie o te "stezenie posmiertne" czyli Rigor Mortis - to jednak bardzo mi zabraklo momentow szoku czy strachu! Szkoda bo mamy takie piekne demony i duch i vampiry - coz mi po nich, kiedy niestety nie potrafia mnie przestraszyc? Co to za horror ktory mnie nie szokuje, horror zyje tymi rzeczami, bo inaczej to nie horror tylko... no wlasnie tylko co?
No ale jednak - ciezko bo ciezko, ale przymrozylem w ocenie troche na to oczy! Bo naprawde wizualnie i atmosferycznie mnie przekonal...

ocenił(a) film na 7
Wikus_Van_De_Merwe

zgadzam sie, ocena zupelnie z dupy, moze ci ktorzy glosowali wcale filmu nie widzieli (jak to czesto ma miejsce na filmwebie)?
tak czy siak ocena krzywdzaca bo to kawal porzadnego kina :)

ocenił(a) film na 6
Wikus_Van_De_Merwe

Do You speak polish?

Wikus_Van_De_Merwe

Brak napisów robi swoje, na dziś 41 głosów na film z ubiegłego roku. Albo film kijowy albo nie w typie żadnego z tłumaczy.

ocenił(a) film na 9
tytus01

Widocznie bardzo niewielu ludzi umie czytać po angielsku...

Dealric

Ja jeszcze 10 lat temu ogladalem filmy z ang napisami ale dzis jest taki wybor, wiecej niz mogę przerobić więc wybieram to co w ojczystym tłumaczeniu mamy. Chociaz to mogło by mi troche odrdzewić mało używanego angola.

ocenił(a) film na 9
Wikus_Van_De_Merwe

Od kiedy każdy horror straszy i szokuje? Całkowicie normalne jest to, że tak właśnie nie jest... A już na pewno nie ma ani jednego horroru który by straszył i szokował każdego.
Film jest świetnie wykonany. Strona audiowizualna jak na horror cudowna. Nawiązania do Chińskiego horroru lat 80, a także do Japońskich już klasycznych ghost stories bardzo cieszy. Reżyseria, praca kamery, montaż doskonałe. Sama historia ciekawa i interesująca, a postacie barwne.

Czego chcieć więcej?

ocenił(a) film na 7
Dealric

ze o czym Ty do mnie? Calkowiecie normalnie ze horror nie ma miec momentow strachu czy szoku? Nie mam pojecia o jakie genre filmowe Ci chodzi - ale na pewno nie o horror... tzn. to co ja traktuje jako horror... Co do reszty - przeciez nie napisalem nic innego - ze to przeciez jest czysty fajerwerek sztuki filmowej - wiec o co tak sie czepiasz? Bo napisalem ze jak na horror, to jednak dla mnie za malo? Moze jednak pozwolisz mi o moja wlasna opinie?
Z gory - Dziekuje, dobranoc...

ocenił(a) film na 9
Wikus_Van_De_Merwe

Napisałem, ale widzę zrozumienie czegekolwiek przekracza twoje możliwości...
To proszę; Znajdź mi horror który przestraszy KAŻDEGO. KAŻDEGO co do jednej osoby.
Chodzi o to, że jest to niemożliwe. Różni ludzie mają różne progi strachu i różne obiekty strachu. Jednego przerazi arachnofobia bo ma arachnofobie inny będzie śmiał się pół filmu. I tak będzie w każdym przypadku. Dlatego argument o niestraszności jest równie solidny co "film był zły bo głóna bohaterka jest brzydka"... Także jest zupełnie normalne, że horror nie przestraszy wielu widzów.

ocenił(a) film na 7
Dealric

chlopie, co Ty tu mi wyskakujesz z tym KAZDYM? Ja pisze przeciez o sobie - a nie o ZADNYM KAZDYM... Ja pisze wyraznie ze to MI zabraklo momentow strachu czy szoku i ze DLA MNiE to za malo jak na horror - skad ja mam wiedziec co KAZDY rozumie pod pojeciem horror - wiec przestan chlopie tu moralizowac i mi jakies Twoje mrzonki opowiadac! Ubzdurales cos sobie i mi kurna wmawiasz rzeczy, ktorych nigdy nie twierdzilem - a najlepiej bedzie jak sie juz za przeproszeniem ode mnie odpier_ololoooo, jak nie rozumiesz po polsku, capiche? Juz Ci to napisalem - moze mi chlopie pozwolisz na moje wlasne zdanie, OK?
Sie kuzwa przyplatal i majaczy swoje dwa po dwa i mi jeszcze wmawia ze nic nie rozumie - to Ty tu nic nie jarzysz, jakby co!

ocenił(a) film na 9
Wikus_Van_De_Merwe

Bo według twojej logiki to co CIEBIE nie przestraszyło nie jest horrorem. Ergo albo jesteś egocentrykiem uważającym się za centrum wszechświata, albo zakładasz, że dla każdego horror to co innego co jest kompletną bzdurą.
No właśnie skąd masz wiedzieć co rozumie się przez horror? Skoro nie wiesz to po co się wypowiadasz?

Zero inteligencji... Pomyśleć, że ktoś może nie tylko nie rozumieć co piszą inni, ale nawet nie wiedzieć co sam pisze. Smutne, że taki jesteś i głupotę próbujesz maskować chamstwem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Wikus_Van_De_Merwe

i tak to wygląda jak braki w argumentacji i inteligencji zastępuje się chamstwem i wulgarnością. Może twojego psa to rusza. Mi tylko pokazuje jakim gówniarzem jesteś ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Wikus_Van_De_Merwe

jestem jestem ;)
niestety ty jesteś za głupi by proste zdanie zrozumieć.

ocenił(a) film na 7
Dealric

tak, tak - tych prostych a raczej prostackich zdan, to Ty sam przeciez pojac nie umiesz.... Trzeba byc juz kompletnym kretem, zeby siebie samego nie jarzyc. Nie dosc, ze matol do szescianu, to jeszcze caly czas odwraca kota do gory brzuchem. Ty jestes nie tylko majster samoiluzji - to jeszcze niedoscignionym wirtuozem wpychania swoich wlasnych bredni komus w usta i potem jeszcze o nie sie wyklocania - really to trzeba miec naprawde poteznego fiola, zeby odstawiac takie szopki... Chlopie - Maestro bede Ci mowil... ;P

PS
a teraz denuncjatorze polec szybciutko do admina, zeby na mnie naskarzyc... Chlip-chlip-chlip... bohaterze Ty w pampersach ;D

ocenił(a) film na 10
Wikus_Van_De_Merwe

Ta niska średnia tutaj i na imdb mnie bardzo dziwi biorąc pod uwagę wyższe średnie niektórych HORRENDALNYCH (w złym znaczeniu :I) i absolutnie nie do wytrwania filmów (przykład - Grave Encounters brrrrrrr). Rigor Mortis ma niższą średnią od GRAVE ENCOUNTERS - pod każdym względem najgorszego horroru jaki powstał - WTF?

ocenił(a) film na 10
Wikus_Van_De_Merwe

dawajcie 10 / 10 i piszcie prawdziwe oceny tutaj - coś trzeba z tą kpinką zrobić :|

ocenił(a) film na 5
Wikus_Van_De_Merwe

Komedia ma śmieszyć, a nie zawsze jej się to udaje, bo jest powiedzmy słaba, ale dalej jest komedią tyle, że słabą. Tak samo jest z horrorami. Ale żeby nie było są bardzo dobre komedie, które nie śmieszą i bardzo dobre horrory, które nie straszą, zależy jak zrobiony jest cały film.

ocenił(a) film na 7
Heklo

no i zrozum tu swiat, w ktorym sa bardzo dobre komedie, ktore jednoczesnie ale nie smiesza.... Co do horrorow - no przyznaje, ze sa gatunki - ktore "per se" (lac. "przez siebie") - wadaja sie nie byc straszne - np. mnie jeszcze nigdy zaden horror z zombis nie przestraszyl - alb juz mnie zadne wampiry nie przestrasza - chociaz jak bylem mlodszy i mniejszy, to wiem ze mialem jeszcze stracha przed nimi... Tak samo, jak zadnych splatter-orgii sie nie boje - ale to mi wszystko sie wydaje dyskusja raczej akademicka - bo bac sie to mozna w sumie na rozne sposoby, kiedys sie balo a dzisiaj juz nie, a i nie wykluczam, ze jak dostane Alzheimmera, to sie znowu zaczne bac... A moze to to ma tylko wspolnego z tym, w jaki sposob ktos cos tylko nakrecil... Moze aktualnie kreci sie wiecej rzeczy niesmieszacych i niestraszacych - a moze w przyszlosci znajdzie sie wiecej rezyserow i scenariuszy, ktore zaczna znowu nas wiecej straszyc? Cholera to wie... I zmudna dyskusja - dlatego tez przez tylko przezornosc, napisalem o filmie, ze mi sie w calosci bardzo przeciez podobal i ze mialem tylko taki lekki niedosyt (chandra jakas czy co?) ... No ale bo to tez tylko bylo moje, dlatego nie powinno byc to dla nikogo jakas tragedia czy zagrozeniem....
Pozostanmy w pokoju, z tym wszystkim leiej