PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70754
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

Design robotów na najwyższym poziomie.
Jestem ogromnym fanem Robocopa i Ed-209.

Cieszę się, że Robocop jest w końcu szybki, a nie masywny i niezdarny.
W dodatku czarny kolor z czerwonymi elementami dodaje mu charakteru.
To będzie prawdopodobnie najlepszy film 2014 roku dla mnie.

Mam wrażenie, że zarówno wersja z 1987 roku, jak i nadchodząca będa miały swoje wady i zalety.

W końcu ktoś odświeżył temat.
Czekam.

szybki1244

Robocop no zapowiada się naprawdę dobrze to będzie chyba numer 3 w roku 2014 dla mnie

ocenił(a) film na 7
szybki1244

Masz wrażenie, że wersja z 1987 miała wady? A jakież to?

ocenił(a) film na 8
shamar

Cóż... w 'jedynce' jest sporo fail'ów przy montażu zdjęć ;) Ale z mojego punktu widzenia nie są to aż tak istotne błędy, choć dla oka konesera może to być kłujące.

ocenił(a) film na 7
piorunus

Obejrzałem ostatnio DC i jakoś mi się nie rzucało.

ocenił(a) film na 4
shamar

A to jest directors cut ?!?! mozna prosić jakieś bliższe info ? duzo scen jest dodanych ? warto obejrzeć ?

ocenił(a) film na 7
ROBERTHUNT

Właśnie kiszka, żadnych nowych scen jedynie "większa brutalność". Niby DC a powinno się nazywać Unrated. Powołałem się na to bo w innym temacie "kłócę się" o te brutalne sceny ;)

http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=3609994

ocenił(a) film na 4
shamar

aha aha..... thx, to zostawię sobie starego DC do obejrzenia na otarcie łez po tym nowym.... ;)

ROBERTHUNT

Klapa nie Robocop. Wyglądem raczej jakiś g.i joe. I ta ręka...Litości.

ocenił(a) film na 7
shamar

Których jest garść oraz których poziom brutalności jest dyskusyjny, co więcej, w wielu przypadkach wycięcie ich nie skutkuje zmianami fabuły,konwencji czy przesłania filmu. Po prostu nastolatki będą mogły go obejrzeć

ocenił(a) film na 7
katedra

Jest PEŁNIEJSZĄ wersją filmu.

Więc jeśli masz do wyboru 21 raz obejrzeć wersję oryginalną albo minimalnie zmienioną, to co wybierasz?
21 raz to co już widziałeś, czy może uaktualnienie?

ocenił(a) film na 7
shamar

nie wierzę już w reżyserki i wersje rozszerzone. Kilka scen w tę czy we w tę,począwszy od Obcego 2 po Avatara, moje odczucia względem filmu się nie zmieniły

ocenił(a) film na 7
katedra

A Alien3 widział?

Są ludzie, którzy idą znacznie dalej i... oglądają workprinty.

Poza tym niektóe DC mają zupełnie inne sceny i zakończenia. Całkowcie zmieniają film. Więc "ogarnij się" :)
Takie "The Crow" w wersji 2 godziny jest znacznie lepsze niż wersja kinowa, która wygląda na pociętą.

Jest też 5godzinny Czas Apokalipsy.

ocenił(a) film na 7
shamar

Tak

Po co mam się ogarnąć? Wojna i Pokój reżyserska trwa dwa dni