PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107563}
5,8 1,5 tys. ocen
5,8 10 1 1548
4,2 4 krytyków
Robot Jox 1: Bezlitośni mordercy
powrót do forum filmu Robot Jox 1: Bezlitośni mordercy

Walka dobrego ze zlym :)

użytkownik usunięty

Coz ciezko mi na ten film najezdzac chociaz musze stwierdzic ze jednak nieco sie zestarzal. Niestety nie mialem okazji obejrzec go dobrych juz kilka lat temu wiec brakuje mi tego sentymentu w oczach na widok tych robocikow.
Jesli chodzi o plusy to bez watpienia klimat. Co prawda inaczej sie teraz odbiera taki film gdy technika poszla bardzo do przodu co nie zmienia faktu ze roboty walczace ze soba na pustkowiu..te trybuny kibicow i walka dobra ze zlem trzymaja sie na poziomie i film potrafi wciagnac. Plus to takze praktycznie ciagla akcja oraz efekty,ktore co prawda czasem raza swoim wykonaniem ale z drugiej strony jest kilka fajnych scen ktore moge utkwic w pamieci.
Co do minusow to chyba jedynie to ze wlasnie nieco sie zestarzal..coz efekty raczej sentymentalne niz wgniatajace w fotel, oraz poniekad nasi bohaterowie- dobry bohater,ktory jest przykladem ultradobrego bohatera potrafiacym oddac nawet zycie za innych gdyby to bylo konieczne oraz zlego bohatera,ktory sie nie patyczkuje. Koncowa scena tez jest nieco zbyt schematyczna-zyli dlugo i szczesliwie...
Coz podsumowujac film warto obejrzec,ale nie mozna wymagac tez od niego jakis cudow. Ogladajac ten film przyszedl mi na mysl Potwor z bagien- to wlasnie takie filmy ktore nieco sie zestarzaly,mialy niezaspecjalne efekty,ale wszyscy z lezka w oku je wspominamy i sentyment pozostal.
8/10

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się z przedmówcą. Film ma niepowtarzalny klimat - ja jednak uważam że końcowa scena nie jest zbyt schematyczna, spodziewałem się że zostanie tylko ten dobry.
O ile za słabe efekty specjalne nie można mieć pretensji ze względu na rocznik filmu, to moim zdaniem największym minusem jest łamanie praw fizyki w niedopuszczalnych miarach. Mam tutaj na myśli scenę jak w finałowym starciu oba roboty znalazły się w mgnieniu oka w kosmosie - pomimo że jest to film s-f to ta scena była dla mnie z cyklu "a teraz coś z zupełnie innej beczki". No a jak już zaczął spadać z orbity ze względu na uszkodzony silnik to już była miazga.
Reasumując film bardzo dobry, mnie akurat zdenerwowała scena z kosmosem :)
8/10

ocenił(a) film na 4
nimmid

Samo to zakończenie, ostatnie 15 sekund, wręcz debilne. Nie będę pisał ze względu na spojler, ale o co chodzi!?