PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566438}

Roman Barbarzyńca

Ronal barbaren
2011
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30537
4,7 6 krytyków
Roman Barbarzyńca
powrót do forum filmu Roman Barbarzyńca

i jestem oburzony! Nagość, wulgaryzmy i humor dla dorosłych. Czemu ochrona kina nas na to wpuściła? Przecież widzieli, że idę z dzieckiem, nie przemyciłem go w reklamówce! Moja córka chyba się nigdy po tym nie otrząśnie. Już zaczyna pytać o "te" sprawy.

Teraz czytam na forum, że były ukryte wątki satanistyczne i homoseksualne. A jak jej to siądzie na psychice? Od trzech dni nie mogę zasnąć, bo boję się czy Julka nie wyskoczy przez okno albo nie weźmie kuchennego noża i mnie i żony nie pozarzyna, kiedy śpimy. Jestem kłębkiem nerwów!

Kto robi takie filmy ja pytam się?!

użytkownik usunięty

Mi się wydaje, że osoby pracujące w kinie nie mają po prostu wiedzy na ten temat. Sami nie wiedzą o czym film jest, dlatego mnie nie ostrzegli.

użytkownik usunięty

A pytałeś się ????

użytkownik usunięty

Tak.

użytkownik usunięty

Wątpię.

Gościu żal mi cie , ale na plakacie jednak pisało że to bajka od 13 lat , a co do twojej córki - ona ma dopiero 3 lata więc nie kuma jeszcze za bardzo o co chodzi ale myślę , że za jakiś czas o tym zapomni i sprawa sama się rozwiąże . A tak w ogóle ty chyba trochę przesadzasz dodając takie filmy , mówiąc o ognikach w oczach ,itp. - jesteś przewrażliwiony. Myślę że ten film zadziałał bardziej na ciebie niż na Julkę.

użytkownik usunięty
oskar44

Żal mi cię, że piszesz "pisało".
Nie, nic nie pisało, nawet nie było napisane.

ocenił(a) film na 1

u mnie w kinach na plakacie było napisane, że to nie jest film dla dzieci, więc tak trochę nie rozumiem dlaczego nie w każdym, bo powinno tak być i problemu by nie było :)

użytkownik usunięty
usmiechprzezlzy

Dokładnie. Ale ja byłem w pierwszy weekend, jak to grali, więc pewnie dopiero po skargach zdecydowano się taki napis dołożyć w kinach.

No tak. Takiś oburzony, ale bajkę dałeś córce całą obejrzeć. Twoja hipokryzja nie idzie w parze z inteligencją. Współczuję córcę takiego rodzica.

użytkownik usunięty
Bialy_Pielgrzym

Byłem w takim szoku, że dopiero po filmie do mnie dotarło co się stało. Unieruchomiony nagością jak marmurowy posąg, przybity wulgarnością niczym gwoździami...

użytkownik usunięty

A ja obejrzałam i jakoś w szoku nie byłam. Widać, że masz bardzo, bardzo, bardzo słabą psychikę.

użytkownik usunięty

Inaczej byś to odebrała, jakbyś była z dzieckiem. Jak jeszcze nie miałem córki, to oglądałem przeróżne filmy i śmiałem się jak jeden bohater drugiemu odstrzelił głowę w "Pulp Fiction". Teraz postrzegam świat zupełnie inaczej. Wszędzie widzę zagrożenie.

użytkownik usunięty

Gdybym była z dzieckiem i widziała, że film jest dziwny to bym natychmiast opuściła salę kinową. Jako rodzić powinieneś być na to nastawiony, a nie tłumaczyć się szokiem.

Bo jemu się podobały te jak sam pisze te nagości i wulgaryzm, a że dziecko z boku siedziało... a niech sobie siedzi. Rodzic ważniejszy.

użytkownik usunięty
Bialy_Pielgrzym

No to wygląda.
A później płacze i wyżala się na forum, że musiał sztućce w szufladzie zmieniać na plastikowe bo dziecko miało dziwne oczy.
No i jest w wielkim szoku z którego nie może wyjść.

użytkownik usunięty
Bialy_Pielgrzym

Dałem 2/10. Nie podobało mi się.

użytkownik usunięty

Jakbym mógł cofnąć się w czasie to bym tak zrobił. Sparaliżowało mnie.

użytkownik usunięty

Twoje wymówki są kiepskie.

ocenił(a) film na 5

Najpierw to się dowiaduje czy film jest odpowiedni dla dzieci, a później idzie się go obejrzeć z dzieckiem (jeśli jest odpowiedni). Pretensje możesz mieć tylko do siebie. To, że jest animowany nie oznacza, iż jest "dla dzieci". To co tu przeczytałem to jest chore jak i Ty (nie piszę złośliwie). Przemyśl rozmowę z psychologiem (całkiem poważnie). Ten film zachodzi mniej dla Twojego dziecka niż Ty sam (takim zachowaniem, przeżywaniem - bo spodziewam się że nie tylko odnośnie tego filmu tak reagujesz).
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
islander17th

A ja mimo wszystko mam pretensje do osób pracujących w kinie.

Nie ma w tym nic chorego. Po prostu obawiam się o córkę - nie chcę żeby przez to miała jakaś problemy psychiczne, albo za wcześnie dojrzała. Ten film mógł jej skraść dzieciństwo.

ocenił(a) film na 5

Poniekąd się nie dziwię, bo jeśli tam pracują to nie tylko po to aby sprzedać bilet (teoretycznie). Ale o zdrowie psychiczne córki nie musisz się obawiać, 89 min oglądania tego filmu nie ukształtuje jej psychiki czy światopoglądu : ) niestety może tylko naśladować zachowania, słowa bohaterów, ale przejdzie jej (tak myślę). Zafundowałeś jej 89 min lekcję głupoty : p. A film, mi osobiście średnio się podobał, taki "bezpłciowy" 5/10.

użytkownik usunięty
islander17th

Teraz też już tak myślę - pewnie już nawet nie pamięta, że byliśmy na tym w kinie. Prawie codziennie oglądamy wspólnie jakąś bajkę, bo liczę, że nowe doznania całkiem jej wypchną te wspomnienia z tamtego wieczoru :)

Bezpłciowy to dobre określenie, miałem podobne odczucia.

ocenił(a) film na 7

Haha a ja się zastanawiałem czy znajdzie się ktoś na tyle głupi żeby zabrać na to dziecko...

użytkownik usunięty
bielek1991

Jak widzisz to sie znalazl.
Bo jak twierdzi nie wiedzial od ilu lat jest film - bo nic nie pisalo na plakatach, bilety kupil na szybcika, nie zapytal sie kasierki - bo ta sie kochala z ochroniarzem, pozniej byl w takim szoku ze nie dal rady wyjsc z dzieckiem z sali kinowej.
A teraz wylewa swoje zale na forum jaki to on teraz jest nie szczesliwy, bo jego coreczka ma czerwone oczka i musial wymieniac caly serwis kuchenny na plastikowy. Zona nic nie wie, bo boi sie rozwotu, aczkolwiek twierdzi ze sie zamykaj w sypialni.

użytkownik usunięty

"nic nie pisalo na plakatach"
Nic takiego nie napisałem, bo nie jestem analfabetą :P

Reszta posta to prawda.

użytkownik usunięty

JAK TO NIE PISALES ??? PISALES.

Pisales jeszcze to do mnie. Jest to na pierwszej stronie. O to twoja wypowiedz z przed jedenastu dni:
"Nie uzyskałem informacji w kasie, nie było NIGDZIE żadnych informacji w kinie - ani na ulotkach, ani na plakatach - od ilu lat jest."

Jest mowa o PLAKATACH ??? Jest.
Chyba, ze u ciebie jest roznica pomiedzy PISALO a INFORMACJI.

użytkownik usunięty

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. W poście powyżej napisałem "bo nie jestem analfabetą". Miałem na myśli formę, której użyłaś - "nic nie pisalo na plakatach", która nie jest poprawna w naszym języku.

użytkownik usunięty
bielek1991

Nie zawsze niewiedza to głupota.

ocenił(a) film na 7

W kinie nie zamykają - nie podoba się wychodzę i tyle.

użytkownik usunięty
kacper218

Amen.

ocenił(a) film na 6

Nie no prosze Was gościu sobie jaja z was robi, a Wy taka poważną dyskusję tu uskuteczniacie :D

użytkownik usunięty
grd1

Dlatego żeśmy go psychicznie wykończyli i się usuną :D :D :D

E tam trzy latka - szybko zapomni.

ocenił(a) film na 6

A czego się spodziewałeś po Duńskiej bajce? :P

Martin von Carstein

Całe szczeście ze ten debil zniknął czytając pierwszą strone mozna sie było zorientować ze ma cos nie tak pod kopułą:)

A nie mogłeś zabrać córkę i wyjść z kina? ps ja też miałem iść na to z 5 latką ale na szczęście sprawdziłem wcześniej o czym to.

shinobi82

To nie jest żadna "bajka"! Szlag mnie trafia, gdy słyszę to słowo na określenie filmu animowanego. To film animowany dla dorosłych, tak samo, jak dla dorosłych jest "Futurama", "Simpsonowie" czy "South Park".
Pogratulować inteligencji i spostrzegawczości autorowi wątku. Myślał, że jak to "bajka" to z dzieckiem pójdzie. Kiedy wreszcie w tym kraju ludzie zrozumieją, że animacje NIE SĄ automatycznie filmami dla dzieci? Swoją drogą, obsługa kina też winna, skoro wpuściła faceta z trzyletnim dzieckiem na taki film.

ocenił(a) film na 10

użytkowniku usunięty --- O.TADEUSZ CIE POCIESZY......TORUŃ CZEKA.......

Zgadzam się z Tobą. Erotyzm był wątkiem zdecydowanie nie na miejscu. Pomijając sam początek ;-/

ocenił(a) film na 5

Jejku jak dobrze że usunęli tego użytkownika.
Ja się pytam, który ODPOWIEDZIALNY ojciec ogląda z 3-letnim dzieckiem nieznany mu film a tym bardziej w kinie gdzie nie ma się takiej kontroli jak w domu, gdzie mozna odwrócić uwagę dziecka albo po prostu przełączyć czy wyłączyć telewizor.
Każdy film dla takiego wieku dziecka się najpierw sprawdza i żadne plakaty nie powinny być wyznacznikiem, tylko i wyłącznie własna pełna ocena filmu.
Pyta się kto robi, normalni ludzie, i dla dzieci w starszym wieku, można wyjaśnić omówić temat, a tak sam sobie uplótł bat na siebie zabierając 3-latka na ten film.
Pyta czemu ochrona go wpuściła, a co ochrona miała do tego, to on był dorosły i z założenia jest odpowiedzialny za to co serwuje dziecku, mogli co najwyżej wezwać Opiekę Rodzinną :)

Tak samo, może pójść do restauracji i zafunduje 3-latkowi sake, bo na obrazku było takie ładne i nikt nie napisał, że to alkohol :) .... ehhhh ... nie wszyscy wiedzą co to odpowiedzialność

ocenił(a) film na 6

jest wiele filmów animowanych co nie zawsze znaczy że są to bajki dla dzieci, poczytaj sobie recenzja albo cokolwiek na temat filmu dobrze że nie poszłeś z nią na film mary and max, to że zobaczyła ten film to wyłącznie twoja wina... -.- swoją drogą jak zobaczyła ten latający worek z genitaliami sama nie mogła spać chyba w nocy hih

Wniosek jest bardzo prosty:
JESTEŚ IDIOTĄ!!
A twojemu dziecku to współczuję że ma takiego ojca!

ocenił(a) film na 9
ProjectSMITH

Nie czytałem wcześniejszych komentarzy, więc nie wiem czy ktoś to już napisał, ale myślę, iż raczej ktoś już na to zdążył wpaść :D
O ile się nie mylę to jest chyba taka opcja, że można wyjść podczas seansu, więc mógł spokojnie zabrać córkę już po pierwszych 2 minutach, więc nie widzę powodu oburzenia?

lover_web

Mógł przeczytać o filmie wcześniej, oglądnąć trailer itd...
Mógł wyjść z kina ale kasa by znikła jednak, no ale....

oddychaj spokojnie,powinno samo przejść :P

moti

Kurde, szkoda że sprawca całego tego tematu usunął profil - facet zauroczył mnie swoim poczuciem humoru. A wy wszyscy tym, że wierzyliście w te urocze bzdury. Pozdrowienia dla ojca roku!

WrongGirl

od początku czuć prowokację,wcale mnie to nie wciągnęło.I osobiści dziwię się jak wiele osób w to wierzy,a z drugiej strony zastanawiający jest powód "ciągnięcia"tej zabawy.Każdy w inny sposób reaguje,po kilki postach pojawia się agresja itp.Często to widać na innych portalach.Wrongirl,pozdrawiam :)

hahahahaha!!!!!!! płomienie w oczach!!! hahahahahahaha!!!! co za koleś!!!!!!!!!!!!! XD

ocenił(a) film na 4

racja co do filmu.. Tylko kto bierze małe dziecko na taki film???!!!

ocenił(a) film na 2

niech sie córka uczy ssania