trzymie w napięciu jak w prawdziwym horrorze nie wiadomo o co chodzi do końca. a zakończenie? schematyczne ale dobre!!!!
Film jest dobry do jakiejś trzydziestej, czterdziestej minuty. Potem można już śmiało dopowiedzieć sobie jakie będzie zakończenie. Jak dla mnie trochę niespójny, bo skoro roślina na początku filmu dostaje się do ciała jeśli tylko ktoś ma ranę, to dlaczego później Jeff mający skaleczoną rękę nie jest 'atakowany' przez wicie? Jednych obrasta a innych nie?...
Generalnie wątek z pożerającą/wrastającą rośliną jakoś mnie nie przekonał, jak dla mnie jest zbyt fantasy.
Sceny z wydostawaniem wici ze swojego ciała mocno realistyczne, mogą przyprawić delikatnych widzów o mdłości.
Co do Jeffa mi się wydaje że nie zdążyła w niego jeszcze wrosnąć bo od tego jak go ta blondynka skaleczyła do jego śmierci upłynęło niewiele czasu. A na przykładzie tej blond można wnioskować że roślina rośnie w kimś nie tak szybko, trochę to trwa.
Mi film się średnio podobał 5/10.
Hm...a ja mam bardzo mieszane uczucia co do tego filmu. Pomysł - nie powiem - ciekawy... Ogólnie rzecz biorac lubię filmy tego typu (tzn. mam na myśli filmy o ludziach, którzy jadą sobie gdzieś, po coś...a ostatecznie okazuje się, że ta podróż ma fatalne zakończenie i mało kto przeżył - a wszystko uzależnione zazwyczaj od jednej złej decyzji). Może i banalne (albo schematyczne - ktoś mógłby powiedzieć) - ale fakt faktem - akurat lubię takie filmy :)
Motyw zabójczej roślinki? Trochę za mocno ubarwiony - wystarczyłyby np. jakieś silnie trujące, halucynogenne właściwości...a w momencie gdy roślinka przemawia ludzkim głosem czy też wibruje i dzwoni jak telefon - lekko przerasta to możliwości mojej wyobraźni xD
Co do "mocniejszych" scenek w filmie - cóż - obcinanie nóg czy też "wypruwanie" roślinki z własnego ciała było nawet niezłe (o ile w filmie nie ma za wiele takich scen - a tutaj właśnie jest tylko kilka - film nie staje się rozlewiskiem krwi i można go sobie z chęcią obejrzeć).
Mnie się podobało - dałam filmowi więcej plusów niż minusów, a więc oceniam spokojnie na 7 ;p