PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=431006}

Ruiny

The Ruins
2008
5,2 27 tys. ocen
5,2 10 1 26581
5,6 7 krytyków
Ruiny
powrót do forum filmu Ruiny

Jestem świeżo po przeczytaniu książki. Nie miałam pojęcia że jest już adaptacja! Mam zamiar obejrzeć ją w najbliższym czasie. Czy ktoś orientuje się w jakim stopniu film oddaje książkę?

ocenił(a) film na 7
pniesia

Sporo rzeczy i sytuacji jest pozmienianych. Film w dużym stopniu bazuje na książce lecz nie jest jej dokładnym odzwierciedleniem. Ale film również mi się podobał.

ocenił(a) film na 1
pniesia

Zrobisz jak chcesz, ale ja Ci powiem, że jesli ksiażka Ci się podobała (mi strasznie), to lepiej nie ogladaj filmu bo ja się tylko wkurwiłem. W filmie nie ma uczucia bezradności i odosobnienia, nie było w nim kilku bardzo ważnych wątków, kilka dodali nowych które są okropnie debilne. A co najważniejsze pozmieniali bohaterów rolami!...ehh szkoda gadać

szczerze odradzam

pniesia

obejrzyj, żebyś mogła sama wyrobić sobie opinię na ten temat. ja tak postąpiłam z wieloma filmami na podstawie książek i nigdy nie żałowałam- po prostu film to inna sztuka, moim zdaniem książka absolutnie zawsze jest lepsza od fiolmu, ale to tylko moja ocena i nie ma co się denerwować, jak film nie oddaje w pełni klimatu książki-tak się zrobić nie da!!!nawet przesławny Ojciec Chrzestny tego nie robi..:)

ocenił(a) film na 7
pniesia

Hej, nie wiedziałam że film jest na podstawie książki. Jeszcze go nie oglądałam... Mogłabym prosić o tytuł i autora? Z góry dzięki

vitaniti

Tytuł i autora książki, dobrze rozumiem?? :3
Scott Smith , a tytuł "Ruiny ".
Książka genialna ;). A filmu jeszcze nie widziałam...

pniesia

Książka relewacja!!!! jeden wielki krzyk przerażenia ;oo :D
Adaptacja może być ciekawa ale filnmy coraz mniej odzwierciedlają treść adaptowanej książki... ;((

pniesia

Książka relewacja!!!! jeden wielki krzyk przerażenia ;oo :D
Adaptacja może być ciekawa ale filnmy coraz mniej odzwierciedlają treść adaptowanej książki... ;((