PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=431006}

Ruiny

The Ruins
2008
5,2 27 tys. ocen
5,2 10 1 26581
5,6 7 krytyków
Ruiny
powrót do forum filmu Ruiny

ten film ma tak wiele negatywnych komentarzy. moim zdaniem byl naprawde swietny trzymal w napieciu i bylo kilka scen naprawde mrozacych krew w zylach scen <odcinanie nog np.> ogolnie oryginalniy oryginalny z tymi roslinami. myslalam ze pewnie w tych ruinach beda z nowu jakies zmutowane potwory jak to sie zdarza w wiekszosci tego typu filmach, a tu coś nowego , co mnie zaskoczylo na duzego plusa>:) 9/10

mrowka_8

zgadzam sie z toba, film swietny, niezle sie go w kinie ogladalo.

ocenił(a) film na 7
adamru

ja co prawda w domu ogladalam ale i tak efekt świetny;) mm co dopiero w kinie;)

mrowka_8

Dla mnie to aż taki świetny to on nie był. Ogólne wrażenia niezłe, ale do książkowego pierwowzoru baaaardzo mu daleko. Takie 6+, może 7/10 za Jenę Malone.

ocenił(a) film na 3
mrowka_8

"pewnie w tych ruinach beda z nowu jakies zmutowane potwory"
Ja wolalbym juz te potwory niz ganje ktora lubi mięso....

ocenił(a) film na 7
Atlas108

potwory i te inne zmutowane gady są najczęściej w tego typu horrorach w których są mroczne jaskinie itp. Tu tak dla odmiany było coś innego -także fajny pomysł moim zdaniem;]

mrowka_8

ja się dość miło zaskoczyłam,bo chociaż po raz nie wiem który, punktem wyjścia było: czwórka amerykańskich przyjaciół wyrusza do..., to film był nieco inny i znalazło się nawet kilka ciekawych scen. tym niemniej roślinki lubujące się w mięsie... brzmi dość zabawnie;)

ocenił(a) film na 7
kompaktowa

Ja także uważam, że film nie jest taki zły. Nie wiem skąd wzieło się tyle negatywnych ocen?!

ocenił(a) film na 1
mrowka_8

może dlatego, że bardziej przypomina żałośną komedię? Kolejna amerykańska szmira, kolejne zagubione nastolatki, kolejne atakujące zewsząd stwory, kolejne stracone pieniądze. Żadnego napiecią, przewidywalna akcja i śpiewające kwiatki? Gdy pokazali te scenę połowa sali wybuchnęła śmiechem. Jeśli coś takiego zasługuje na 9 to osobną skalę powinno się stworzyć nawet dla tak naiwnego filmu jak Krzyk.

ocenił(a) film na 8
yurikoo

dobry filmik, oglądałem go z wielka przyjemnością, a jak się komuś nie podoba? no to trudno hehehe bedzie miał zmarnowany czas i bedzie sie nudził, bardzo dobrze, trzeba było wam oglądac koziołka matołka :) moja ocena to mocne 8 bo filmik naprawde jest ciekawy

ocenił(a) film na 4
yurikoo

Rzeczywiście nie ma co liczyć, że w filmie pojawi się wiele scen grozy.
Baa nie pojawiła się raczej żadna, mimo wszystko film potrafił w pewnych
momentach utrzymać napięcie, a fabuła nie jest banalna. Według mnie warto
obejrzeć 'Ruiny' choćby po to żeby je porównać z innymi filmami :3