ten film ma tak wiele negatywnych komentarzy. moim zdaniem byl naprawde swietny trzymal w napieciu i bylo kilka scen naprawde mrozacych krew w zylach scen <odcinanie nog np.> ogolnie oryginalniy oryginalny z tymi roslinami. myslalam ze pewnie w tych ruinach beda z nowu jakies zmutowane potwory jak to sie zdarza w wiekszosci tego typu filmach, a tu coś nowego , co mnie zaskoczylo na duzego plusa>:) 9/10
Dla mnie to aż taki świetny to on nie był. Ogólne wrażenia niezłe, ale do książkowego pierwowzoru baaaardzo mu daleko. Takie 6+, może 7/10 za Jenę Malone.
"pewnie w tych ruinach beda z nowu jakies zmutowane potwory"
Ja wolalbym juz te potwory niz ganje ktora lubi mięso....
potwory i te inne zmutowane gady są najczęściej w tego typu horrorach w których są mroczne jaskinie itp. Tu tak dla odmiany było coś innego -także fajny pomysł moim zdaniem;]
ja się dość miło zaskoczyłam,bo chociaż po raz nie wiem który, punktem wyjścia było: czwórka amerykańskich przyjaciół wyrusza do..., to film był nieco inny i znalazło się nawet kilka ciekawych scen. tym niemniej roślinki lubujące się w mięsie... brzmi dość zabawnie;)
Ja także uważam, że film nie jest taki zły. Nie wiem skąd wzieło się tyle negatywnych ocen?!
może dlatego, że bardziej przypomina żałośną komedię? Kolejna amerykańska szmira, kolejne zagubione nastolatki, kolejne atakujące zewsząd stwory, kolejne stracone pieniądze. Żadnego napiecią, przewidywalna akcja i śpiewające kwiatki? Gdy pokazali te scenę połowa sali wybuchnęła śmiechem. Jeśli coś takiego zasługuje na 9 to osobną skalę powinno się stworzyć nawet dla tak naiwnego filmu jak Krzyk.
dobry filmik, oglądałem go z wielka przyjemnością, a jak się komuś nie podoba? no to trudno hehehe bedzie miał zmarnowany czas i bedzie sie nudził, bardzo dobrze, trzeba było wam oglądac koziołka matołka :) moja ocena to mocne 8 bo filmik naprawde jest ciekawy
Rzeczywiście nie ma co liczyć, że w filmie pojawi się wiele scen grozy.
Baa nie pojawiła się raczej żadna, mimo wszystko film potrafił w pewnych
momentach utrzymać napięcie, a fabuła nie jest banalna. Według mnie warto
obejrzeć 'Ruiny' choćby po to żeby je porównać z innymi filmami :3