Całkiem niezły ale gdyby nie Olga Bołądź byłby znacznie lepszy, ona dosłownie w tym filmie nie pasuję, film ratuję świetnie zagrana rola pana Janusz Chabiora, jego teksty rozbrajają :D. I to według mnie on ratuję ten film swoją postacią, nie żebym traktował ten film jako jakąś komedie, ale Bońka swoim charakterem i wręcz ratował ten film. Według mnie on najlepiej zagrał z wszystkich.
A Olga zagrała jak taki pustak tak to nawet ja bym mógł zostać aktorem, taka bez wyrazu bez charakteru taka byle jaka, z innymi postaciami też nie jest lepiej ale nie tak tragicznie jak z Olgą. jeszcze bardzo irytująca jest Kamilla Baar która zagrała żonę Cerata. jej nowoczesne odzywki rodem z gimnazjum to dosłownie..... uuuffff też zaraz po Oldze bardzo słaba postać.
Ogólnie 6/10 mimo iż film nie byłaż tak tragiczny. Ale jakby była lepsza gra aktorska to wypadłby lepiej i ocena była by wyższa z mojej strony.
PS: Czy przypadkiem w filmie "Alpinista" to nie Andrzej Lepper ??, bo wiecie powieszenie itp: charakterystyczny biało czerwony krawat w pasy.