PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Mam nadzieję, że pokaże Vega całą patole postkomunistycznych służ specjalnych, s***rwienie, przekręty miliardowe, kreowanie polityków (takich jak Tusk, czy Komorowski), dziennikarzy, po prostu rządzenie Polską. Chciałbym, żeby pokazał prawdę o tym państwie ale tak na serio - na co ja liczę? Marzenia. Pewnie wyjdzie coś po środku, bo chyba nikt w tym kraju nie jest tak tępy, żeby wybielać służby.

kubafilmoogladacz

masz 100% racji ale lemingi i tak tego nie zczają niestety bo do tego potrzebny jest mózg :)

ocenił(a) film na 5
kubafilmoogladacz

polecam wykład Michalkiewicza na temat teorii spiskowej :)

guccik

Mówisz o debilu bredzącym o "okupacji Polski przez Zydow" ?

ocenił(a) film na 5
paw_2

Jeśli debilem nazywasz bardzo inteligentnego człowieka który wie co mówi i potrafi to uzasadnić, a okupacją Polski przez żydów nazywasz domaganie się miliardów z bliżej nieokreślonych powodów to tak :)

guccik

A to ze "oboz w Oswiecimiu jest chwilowo nieczynny" to tez prawda? Dla mnie Michalkiewicz to kandydat do psychiatryka. Chyba ze rozgrywa to na zimno i cynicznie, by z radykalnie prawicowych tumanów wyciągnąć kasę. Zresztą żebrze na swojej stronie o wpłaty. Senyszyn mu to ladnie wypomniala

ocenił(a) film na 5
paw_2

Udostępnia swoje artykuły i jak ktoś czuje taką potrzebę może mu za to zapłacić. Zresztą przywoływanie słów Senyszyn to kiepski pomysł :) Gratuluję poglądów.

guccik

Nie przepadam za Senyszyn, ale chyba nie powiesz że nie ma często racji piętnując zachłanność i inne "zalety" kleru.

ocenił(a) film na 7
paw_2

Jestem skrajnym antyklerykałem, ale powoływanie się na ubecką szmatę Senyszyn to przesada. Ona drwi z żołnierzy wyklętych i jest stalinowską feministką. Jedna zaleta, to że nie lubi kościoła to troszkę mało.

Aluminium350

Ale się wiec polityczny zrobił....
A co do filmu to wyjdziecie z kina rozczarowani.
Skąd wiem ? "Bo Pitbull" był jedynym dobrym filmem (i serialem) fabularnym zrobionym przez tego reżysera. To było coś na czym Vega się znał. A potem klapa, klapa i kicha. (Zwróćcie uwagę, że nie przeklinam).

użytkownik usunięty
paw_2

Za słownikiem języka polskiego nieuku.

żebrać
1. «prosić o jałmużnę; też: utrzymywać się z jałmużny»
2. «usilnie prosić o coś»

Który z tych punktów spełnia Michalkiewicz ? Jeśli uważasz, że którykolwiek, to wyjaśnij to za pomocą procesów logicznych, bo wciąż wierzę, że coś takiego od czasu do czasu w twojej główce występuje.

Po drugie biedaku musisz zrozumieć, że Michalkiewicz w swojej publicystyce oraz przemowach posługuje się masą figur retorycznych, których twój móżdżek po prostu nie jest w stanie ogarnąć. Masz tego pecha, że na krzywej gęstości rozkładu normalnego jesteś bardzo blisko środka i stąd mentalnie właśnie bliżej ci do Senyszyn, niż do Michalkiewicza.

Jesli twoj mozdzek ogarnia i powaza ta kreature to wyrazy wspolczucia :)

użytkownik usunięty
paw_2

Widać twoja odpowiedź przepełniona niebywałą treścią.
I wiesz, wcale nie mam z tym problemu, że jednym szybkim ruchem sprowadziłem cię do parteru i zawiązałem w supeł.
Dorastaj, może kiedyś będzie lepiej.

kubafilmoogladacz

zgadzam sie z Toba patologia i mnostwo agentów i TW z czasów PRL nadal tam tkwi w złuzbach specjalnych ale i innych mundurowych

kubafilmoogladacz

Co za populistyczny bełkot. Mało tego, że populistyczny, do tego jakiś utopijny, absurdalny i sam sobie przeczący. No, chyba, że nie nie wiesz kim jest Vega :D

ocenił(a) film na 5
kangur_msc_CM

ja nie wiem, kim jest ? powiedz mi

katie_filmweb

Sama sobie zobacz co kręcił pod Pitbullu i wyciągnij wnioski. Ja nie twierdzę, że to będzie zły film, ale żeby miał być jakiś skrajnie niepoprawny politycznie, to ja bym nie oczekiwał po twórcy ochoczo robiącym dla TVNu.

Tak na marginesie ciekawi mnie co znaczy "kreowanie polityków" i czemu wymienił tylko tych z jednej opcji, podczas gdy cała nasza scena polityczna jest siebie warta. Ale cóż, autor wyraźnie zna "prawdę o tym państwie" lepiej, niż ktokolwiek inny.

użytkownik usunięty
kangur_msc_CM

Zgadza się. Ludzie jakoś dziwnie są przekonani, że służby mają swoich ludzi tylko po jednej stronie. Co do Vegi, to umówmy się, ten film nie będzie w ostateczności w nic uderzał. Ani środowisko, ani osoby. To będzie raczej kolejna laurka i oddanie pokłonu w stronę służby cywilnej. Podkreślenie jej trudu, poświęcenia, którym trzeba się wykazać i oddanie hołdu psychice tych ludzi. Vega, to reżyser Niebieskich. Smarzowski zaś wydaje się być człowiekiem Zielonych i kinematografii. I tyle w temacie.