PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

To jest film taki bardziej PiSowski, PeOwski czy neutralny?

Pytam, bo nie chcę marnować czasu na jakieś kolejne propagandowe badziewie.

Quahu

Idź, obejrzysz i ocenisz.

ocenił(a) film na 5
Quahu

Ja bym powiedział że film jest politycznie neutralny. Negatywnie pokazuje Macierewicza i jego akcję rozwiązania WSI, ale zaraz potem rysuje obrazek że wszechmocne służby specjalne jednak i tak stoją za każdym wydarzeniem w kraju, czyli myślenie spiskowe i rozumowanie właściwe dla tegoż samego Macierewicza którego tak Vega zjechał. Zakończenie to już w ogóle masakra, okazuje się że konsekwentny spisek agentów służb ma więcej 'pięter' i oni sami nie wiedzą dla kogo pracowali, jedna wielka incepcja szpiegowska a raczej delirka.

Podsumowując, szczegóły i 'smaczki' działania specsłużb pokazane sa mistrzowsko, ale sama fabuła jest mało wiarygodna. Znacznie lepsze są wplecione wątki "osobiste" bohaterów. Film jest jednak słabo zrealizowany, i strasznie nierówny. Montaż w pierwszych minutach wręcz fatalny tak że widz ma jedno pytanie: co ja tu k... w ogóle oglądam? Potem jest lepiej ale i tak szału nie ma. Aha, dźwięk tradycyjnie do dupy, jak w 90% polskich filmów, pełno bełkotliwych niezrozumiałych kwestii, zupełnie jakby nie dali tego do odsłuchania w normalnych warunkach kinowych komuś nieznającemu scenariusza .

Quahu

Ten film jest fabularny i tak do tego podchodź, jeśli nie chcesz marnować czasu :)