a czego wy się spodziewaliście ? to jest thriller, tam nie miało być 100 litrów lejącej sie krwi itd. tylko mialo to działać na naszą psychikę.
ogólnie ten film zasluguje u mnie na 7 punktów, gdyż jest trochę przewidywalny ale spodobał mi się taki jeden moment ktory mnie zaskoczyl. gdybym byla na tym w kinie...raczej bym nie zalowala
Od thrillerów należy spodziewać się nie krwi, a tego, żeby trzymały w napięciu, a nie były przewidywalne na godzinę wprzód.
Jeśli ten film działa na psychikę no to sorry...
Być może co jedynie i o tyle dobrze dlatego filmu, że zmusza trochę do myślenia jak łatwo wywołać u ludzi lęk, niepokój, jak łatwo złamać człowieka. Ale sposób w jaki to pokazano woła o pomstę do niebios. Gra aktorska również, że o sztywnych, żałosnych dialogach nie wspomnę, a fabuła... to już w ogóle odrębny temat na krytykę.
A i powiadasz, że znalazłaś "aż" jeden zaskakujący moment. Hmmmmmmmmm, no, naprawdę zasługuje to na uznanie. Aż jeden zaskakujący moment w thrillerze - godne pochwały. Cholera, a może ja obejrzę ten film raz jeszcze bo prawdę mówiąc to nie znalazłem nawet jednego takiego momentu w tej produkcji.
Każdy ma własne zdanie, swój własny gust i tak dalej, ale jakoś nie bardzo usprawiedliłaś tak wysoką ocenę tego filmu - bo 7 nie jest niskim stopniem...
Jak dla mnie 2 i więcej nie dałbym nawet, gdyby Roland Joffe razem z Larrym Cohenem płacili mi GRUBE miliony dolarów. Niech Roland sobie lepiej wyreżyseruje drugą część Super Mario Bros...
PS. Cieszę się, że nie musiałem płacić za seans bo żałowałbym tego BARDZO!
Mój Drogi oczywiście masz prawo do własnego zdania jednak nie zapominaj , że tyle ile ludzi na świecie tyle zachowań i charakterów :)
Mnie film tak bardzo nie przeraził ale dla bardzo wrażliwego i bojaźliwego człowieka ten film może być troszkę straszny;) Ja daję nawet wysoką ocenę bo podobała mi się fabula ogólnie ;) cieszę się, że nie było jakiś sadystycznych momentow bo nie wiem czy moje oczy by to mogły oglądać;P
Ty pewnie jesteś człowiekiem, ktory ma mocne nerwy i nie straszne mu flaki, krew i cierpienie innych ;) i nie ironizuj mi tutaj, że tylko jeden moment , ktory był zaskoczeniem zasługuje na uznanie, bo wcale nie o to mi chodziło. Pozdrawiam ironicznie
"Mnie film tak bardzo nie przeraził ale dla bardzo wrażliwego i bojaźliwego człowieka ten film może być troszkę straszny;"
Jestem ciekaw dla kogo ? 4-letniego dziecka z ADHD ? To już straszniejsze są niektóre odcinki "Muminków" niż ten film.
Widzę że mamy tu prawdziwego fachurę co z niejednego pieca jadł chleb i na thrillerach zna się jak mało kto. Śmiech na sali
A najlepsze jest zdanie "cieszę się, że nie było jakiś sadystycznych momentow bo nie wiem czy moje oczy by to mogły oglądać;P" <buhahahah>
Pozdrawiam wszystkich gimnazjalistów
Nie przesadzaj. Nie kazdy lubi ogladac sceny gore w filmach. Kazdy natomiast ma prawo do wlasnego zdania i opinii na temat filmu. Zgadzam sie, ze Sadysta jest dobrym filmem, ma w sobie ten 'smaczek' ktorego brak wilu filmom. Rozumiem, ze kazdy mysli inaczej. Ty uszanuj tez zdanie innych.
Abruzzi , ślepoto, popatrz najpierw na moj nick i zobacz co znaczy liczba 88...nie wiesz? o Boże! jaki jesteś głupi. Nie lubię filmów gore w porownaniu do Ciebie...wiec nie wyzywaj mnie...śmiech na sali z Ciebie, że jak cos nie po Twojej mysli to jest very bad ;] i nie uważam się za znawcę filmów, mówię tylko co myślę.
Nie znasz pewnie ludzi i życia ... dlatego gadasz takie bzdury. no coz, pozdrawiam
Ale ci poszło w pięty biedne dziecię :-)
A co za różnica czy gimnazjum czy zawodówka ? Jesteś tak samo tępy i popisujesz się publicznie swoją głupotą. Napisałeś o "Sadyście" prostacko i łopatologicznie więc nie dziw się iż jesteś wyśmiewany za swoje wypociny
"Nie znasz pewnie ludzi i życia ... dlatego gadasz takie bzdury. no coz, pozdrawiam"
Rzeczywiście takich jak ty nie znam i omijam z daleka bo łatwo wpadam złość gdy obcuje z imbecylami
PS: Wybacz że piszę w rodzaju męskim ale generalnie przyzwyczaiłem sie że większość debili na forum to mężczyźni
to już świadczy o Tobie jak Ty się wyrażasz do innych ;)
ja też omijam takich ludzi jak Ty :prymitywnych, bezczelnych i glupkowatych. Nie znam Cię, i bardzo sie z tego ciesze;] A skoro nie robi Ci różnicy czy gimnazjum czy zawodówka czy jeszcze cos innego to powodzenia ;] aha, i droga ślepotko, zwracaj uwagę przy nicku na znaczenk, który mówi czy dana osoba jest kobietą czy mężczyzną ;] ja jestem kobietą i wypadałoby zwracać się do mnie w inny sposób ;] mamusia Cię nie nauczyla? widać. pewnie nie masz żadnej dziewczyny, bo taki chamowaty jesteś,,,ktora by Cię chciała? zaloże się, że masz uraz do dziewczyn, bo zawsze sie smialy z Twojej pryszczatej mordy oraz z Twojego prostackiego zachowania ;] i dlatego przed kompem siedzisz bo zadna sie z Toba nie chce umowic ;p wcale Ci nie wspolczuje ;)
Ja się do swego chamstwa przyznaję i nawet się nim chlubie ale szczytem głupoty, nietaktu i bezczelności jest chamstwo komuś wypominać pisząc w tej samej retoryce np. o pryszczatych mordach.
Zrozumiałaś to długie zdanie czy ci je streścić ?
A tak wogóle mamusia się nie nauczyła że uroda nie trwa wiecznie (pryszcze też) i lepiej w życiu wychodzą ci których nie uważano w szkole za imbecyli i skończonych durniów (jak ciebie) ?
Lepiej obejrzyj sobie jeszcze raz "Sadystę" pusty łbie zamiast wypisywać te idiotyzmy. Nie potrafisz nawet porządnie zdania oznajmującego ułożyć i masz jeszcze czelność do swego Pana się zwracać tymi marnymi hasłami.
Siad i do budy !
<lol> <hahaha>
polonista się znalazł <rotfl>
Tak swoją drogą są wakacje, pf wielki mądraliński...będzie mnie pouczał lol :D wsadź sobie w dupę te Twoje żałosne posty ;] Ave
Ej, do chu@#$ To jest rozmowa na temat filmu czy na temat własnej głupoty? Ty z rocznika 88 jak i Ty z PB co umiera w hotelu! Albo kłóćcie się na temat filmu (na temat którego więcej racji ma Pan A.) albo może idźcie na jakieś wspólne spotkanie? Film jest tandetny i o tym powinno się rozmawiać, a nie na temat własnej głupoty - na to są Big Brother i inne tępe teleturnieje...
Ty z numerem 72, spoko ja się kłócić nie będę, szkoda mi klawiatury :D jak coś mogę się pośmiać z żałosnego typa, który uważa się za najmądrzejszego kolesia na świecie. ja mam swoje zdanie a on swoje i wszystko na ten temat ;)
Gdyby wszyscy byli tacy jak ty to faktycznie byłbym najmądrzejszy. Byłbym jak Darwin pośrodku stada małp. Jak widzisz większości ten film się nie podobał więc twoje śmieszne teorie na temat "Sadysty" możesz sobie w sadzić w dupę.
Jak chcesz dam ci listę innych thrillerów które tobie na pewno się spodobają bo robiono je dla takich głąbów jak ty.
Ja właśnie wracam z kina i niestety żałuje. Film jak dla mnie bardzo przewidywalny i bez klimatu. Tylko kilka sympatycznych scenek m.in. polewanie kwasem, pojenie wnętrznościami, wyrywanie zęba. Ode mnie dostaje 5 punktów.
Panowie, panowie...tu jest pole na wymiane opinii a nie obelg. Pewnie juz zapomnieliscie, ale opinii na temat filmu Sadysta. I tego sie trzymajmy. Emano.
jasne;-) ja juz swoje zdanie powiedziałam;) tylko Abruzzi ma jakiś problem. w końcu dziecko z urazami. pozdro
Swoja droga to emocje, ktore wywoluje Sadysta swiadcza o tym, z jakim filmem mamy do czynienia. Podobno kazde znaczace dzieło sztuki wywołuje kontrowersje..
Hahaha. Nie no, nie mogę przestać się śmiać, hehehe. "Znaczące dzieło sztuki..." Jeśli uważasz ten film za takowe to sorry, ale muszę Cię wyśmiać bardzo głośno. HAHAHAAH! Nie no, nie mogę, hahaha. To nie Sadysta wywołuje w tym temacie emocje tylko osoby, które zaczęły po sobie jechać (nie na temat filmu tylko na swoje osobiste sprawy). Jedyne emocje jakie wywołuje ten film to chęć obrzygania ekranu po seansie bo aż mdli - taki ten film jest "super". Oglądałeś/aś w ogóle ten film? Coś mi się wydaje, że jednak nie...