Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucie, ale bardzo nie podobają mi się wampiry w "Księżycu" i "Zaćmieniu". Te ich strasznie jaskrawe, komputerowe oczy wręcz rażą, to ich zachowanie też już pozostawia sporo do myślenia. W "Zmierzchu" wszystko było fajne, niekomercyjne, naturalne. Teraz robią z tego niezły dochód, nie myśląc wcale o treści czy dobrej ekranizacji filmu.
mnie bardzo denerwują zbyt czerwone usta, oraz wygląd bohaterow jakby byli po 30 :/ a w ksiazce mimo iz mieli po sto czy wiecej lat to ciala ich byly jak u siedemnastolatkow...
Fakt, ze jedyne co mi się podobało w Zmierzchu to kreacje. Wszyscy wyglądali młodo, no może Rosalie teraz wygląda lepiej. Ale tak to cała reszta powinna zostać taka jak w Zmierzchu-szczególnie Edward i Jasper.
a ja oglądam film nie ze względu na Edzia tylko dlatego, że po przeczytaniu książki mam ochotę sprawdzić jak to widziała inna osoba i czy bardo odbiega od tego co ja sobie wyobraziłam czytając książkę :)
No ale jeśli najpierw obejrzę film i dowiem się, że była też książka to czytam książkę, żeby porównać co jest lepsze :)(tak było z pierwszą częścią Zmierzchu)
ja tylko chcę powiedzieć, że to raczej trudno ocenić jak wyglądają w Zaćmieniu, skoro film jeszcze nie
wyszedł... zdjęcia i trailer to praktycznie nic. ;)
pozdrawiam. ;)
Zgadzam sie w 100 % w KWN wszyscy wygladaja starzej .Film coraz bardziej traci kilmat :/ a charakteryzacja zamiat dodawac aktrom uroku i wdzieku poprostu ich postarza i sprawia wrazenie sztucznosci . Na Edzia w 2 czesci przez wiekszosc czasu kiedy sie pojawial az zal bylo patrzec . No nie ma co sie oszukiwac tego filmu nie oglada sie ze wzglenu na jego wartosc intelektułalna ale ze wzgelnu na Edzia ( faceta idealnego )i na lekka fabule pozwalajaca oderwac sie od rzeczywistosci. Niestety wszyscy wygladaja coraz gorzej.Jedyne co mi sie podobało to sposob w jaki ukazane zostały relacje pomiedzy Jackoem i Bella . Kto wie moze w zacmieniu bedzie lepiej jednak patrzac na zwiatun i na zdjecia zarowno oficjalne jak i te z palnu mozna wysnuc wniosek ze nie ma co spodziewac sie rewelacji .
W "Księżycu..." lepiej wyglądała Bella... i to zdecydowanie. Za to Edwarda prawie nie było, a jak się już pokazał to wyglądał strasznie, no, ale podobno miał być w traumie no nie? Oczy to już trochę przesada... są, delikatnie mówiąc, beznadziejne... A teraz? Jeszcze w ogóle nie widziałam ich oczu. Aż dziwne, ale mimo, że książka "Zaćmienie" bardzo mi się podobała, jakoś nie mam ochoty iść na film. Trochę się boję, że zepsują taki fajny materiał na film... No cóż, zobaczymy
Najgorzej im chyba wyszły oczy Esme.teraz są takie jaskrawe a wcześniej były bardziej naturalne. Jakby wtapiały się w tło. A Edek wygląda w NM jak jakiś bezdomny. Czyli nie inaczej jak Pattinson w rzeczywistości ale mogli się bardziej postarać. Ogolić go, nosek przypudrować czy co oni tam jeszcze robią. Pozdrawiam.
ich oczy są straszne, a Jasper w Zaćmieniu ma takie długie wlosy. przeciez to wampir a im włosy nie rosną!!!
No dokładnie;/ Wampiry wyglądają co raz gorzej!-jakoś starzej, bez polotu i zachwytu. Zwłaszcza Edek, który w "zmierzchu" prezentował sie całkiem ciekawie ;] a teraz Jego charakteryzacja pozostawia WIELE do życzenia!
porównajcie sobie jak wygląda jasper w zmierzchu a jak w zacmieniu jebgo zdjecie jest w galeri. To jest dopiero OKROPNE!!!
ZGADZAM sie w 100%!! nawet to juz nie chodzi o same soczewki, chociaz rzeczywiscie niezle przegiecie z nimi....mnie glownie razi to jak wygladaja aktorzy. najbardziej podobala mi sie pierwsza czesc Zmierzchu. wszyscy naturalni i piekni, ale juz w Ksiezycu w Nowiu-masakra! szkoda mi bylo postaci Jaspera i Alice,bo wygladali duzo gorzej,a jak zobaczylam galerie z Zacmienia to po prostu brak slow...nie wiedzialam,ze moze byc gorzej...chyba tylko poprawili postac Belli w 2 i 3... Rose tez wyglada slabiej i juz tak nie olsniewa uroda jak w Zmierzchu (1) mnie osobiscie b.podobala sie peruka filmowej Alice w 1, byla idealna i dziewczyna slicznie w niej wygladala, natomiast w 2 i 3...ehhh nie,nie, nie----porazka