PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

dziś padnie pierwszy klaps... proponuję abyśmy w tym temaie dzielili sie nowinkami z planu :)

keshia21

cześć wszystkim :)
obserwuję to forum już od początku i pokusiłam się o założenie konta..
widzę, że macie tu miłą atmosferkę, więc mam nadzieję, że Wam tego nie popsuję xD

melcob95

witamy witamy:)

keshia21

Mam nadzieję że masz rację ,super będzie przeczytać co się działo w głowie Edwarda. Szkoda że te 12 rozdziałów nie zawierało opisu wydarzeń na łące, oj to będzie ciekawy rozdział.Czy są jeszcze faceci na tym świecie którzy potrafią tak kochać?

ocenił(a) film na 6
meg_fw

no też żałuje że nie ma tej sceny na łące , nie wiem . chyba nie aż tak mocno szczerze i oddanie jak Edwart ...

asiunia_952

Jacob też mocno kocha Bellę, nie uważacie? A ona kocha jego. JEST W NIM ZAKOCHANA. niestety nie tam mocno jak w Edwardzie, ale zawsze :))

melcob95

Mi tez sie wydaje ze moze to byc Alice,ale co to za scena nie mam pojecia..

ewelina251555

a dzieki za scrypt i MS!!!Przeczytalam i bardzo mi przypadl do gustu,to fajnie ze mozna poznac uczucia Edwarda.Gdy sie czyta ksiazke mozna pomyslec ze jest bardzo zadufany w sobie i wlasciwie to nie okazuje uczuc zbytnio,za to w MS wszystko jest....swietna!!!Czekam na reszte!

ewelina251555

ale w MS nie było jeszcze sceny z pocałunkiem. a jestem strasznie ciekawa jak Edward się wtedy czuł.. to będzie niezłe ;]

melcob95

Najciekawsze będzie właśnie na łące. Szkoda że w filmie nie było sceny z lekcji na której ustalali grupy krwi i sceny jak Edward "pracował" nad wspomnieniami Belli w drodze na mecz- dowiedziała się że znowu będą biegli. Takie "wymazywanie" wspomnień bardzo mi się podoba hi hi hi

meg_fw

a co do Eclipse to najbardziej mnie kręci scena w namiocie ^^
no i potem przed namiotem z Jacobem. i wojna.. oooo tyle tego jest ;o
a muszą zmieścić się tylko w dwóch godzinach xD

melcob95

Podoba mi się rywalizacja na "zapachy" jest super!

meg_fw

No i akcja ze spoliczkowaniem super Wilkołaka, biedna Bella hi hi hi

ocenił(a) film na 6
meg_fw

No mi też się podoba ten motyw z zapachami ... no i scena w namiocie ... i ta noc z oświadczynami ... albo jak Alice porwała Belle nie wiem czemu ale mnie to rozśmieszyło

asiunia_952

trening też był fajny.

zakrotkizakizakrotki

ocenił(a) film na 9
effi_2

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, ale od dawna śledzę forum, wyczekując informacji od Was na temat czegokolwiek nowego o Zaćmieniu :) Mam pytanko, trochę nie związane z tematem, ale bardzo frapujące. Mianowicie, od jakiegoś czasu pojawiają sie w sieci zdjęcia z KnW, których nie było w filmie. Na zdjęciach jest pokój Belli przeniesiony do lasu, a Edward klęczy na jej łóżku. wiecie może co to za scena, pozdrowionka

elza1

hej :D
oo. to daj nam link jak możesz :)
ja nie wiem co to może być.

ocenił(a) film na 7
melcob95

Hejooooooo. ;)
Kolejna nowa się zjawiła, mianowicie ja.!
Kocham sagę, no i to tyle. ;)

No, i ja widziałam te zdjęcia, są faktycznie dziwne...
To znaczy... no dziwne! Bo nie wiadomo gdzie by to mozna wstawić w filmie...:P

ocenił(a) film na 6
Edsia

ja też ich nie widziałam .. możecie link dać . ?

asiunia_952

Ja też nie widziałam, możecie link dac ?

Witamy ;**

Piper16

Witam Was Kochani,
Już jakiś czas śledzę u Was na forum i sobie czytam i czytam ileż to razy uśmiałam się do łez, świetni jesteście:-)
Podobnie jak Wy zakochałam się w całej sadze Zmierzchu.
Może wrócę do starego tematu ale chciałam się podzielić z Wami jak to wszystko się u mnie zaczęło.. a więc moja siostra pewnego wieczorka próbowała mnie wyciągnąć na film o wampirach, powiem Wam szczerze,że pomyślałam sobie,że coś z nią nie tego, bo podobnie jak ja po prostu ma wstręt do filmów z dużą ilością krwi itd. ale gdy wprowadziła mnie w pierwszą część Zmierzchu to stwierdziłam, że warto obejrzeć Księżyc w Nowiu. Tak więc ruszyłyśmy do kina i ... wszystko się ruszyło. Oglądałam z zapartym tchem a gdy film się skończył siedziałam rozczarowana,że nie było takiego typowego happy endu,czułam niedosyt. I dopiero dowiedziałam się,że będzie kolejna część. Zaczęłam szperać w necie, szukałam informacji o sadze, po czym po prostu obejrzałam Zmierzch i postanowiłam,że muszę przeczytać książki dla porównania. I się zakochałam... o jeju czytałam i czytałam co prawda w dziwnej kolejności bo najpierw kupiła m sobie Zaćmienie potem Przed Świtem , Zmierzch i KwN ale nie umiem się powstrzymać i już od dwóch miesięcy czytam je w kółko. One mi się nigdy nie znudzą . I powiem Wam,że ekranizacja KwN po przeczytaniu książki już mnie tak nie zachwyca.Zresztą żaden film nie jest w stanie przekazać tylu emocji, które są zawarte w książce. Jest to tak wspaniała historia miłości,że brak mi słów. Coś niesamowitego.Cudownego, zniewalającego... ale , rozczarowała mnie scena z nocą poślubną, czytając powoli wchłaniając słówko za słówkiem czekałam ..hm, na dokładny opis sceny łóżkowej , a tu woda i ranek. hm... ech nie tak to sobie wyobrażałam. Ale mimo to czytam i czytam i za każdym razem śmieję się i płaczę w tych samych momentach. A fragmenty kiedy Jake żartuje z Rosalie powalają mnie do łez. Uf sorki,że się tak rozpisałam ale chciałam się z Wami podzielić... hm... moją obsesją. I mam nadzieję,że mnie rozumiecie.

martula04

O tak bardzo Cię rozumiem, przeszłam przez TO tak samo,a raczej... dalej przez to przechodzę bo czytam Sagę już trzeci raz ale za kazdym razem interpretuję pewne rzeczy inaczej. Zaraziłam też kilka kpleżanek hi hi hi. Ciekawa jestem kiedy zobaczymy Księżyc w nowiu na DVD?

meg_fw

Szukałam na YouT tej sceny z pokojem Belli w lesie ale nie mogę tego znależć, macie może link żeby to zobaczyć?

meg_fw

http://screencrave.com/2009-09-21/new-moon-behind-the-scenes-photos/ Tu jest kilka fotek. Widziałam je jeszcze przed premierą i zastanawiałam się, gdzie to umieszczą, ale w filmie nic takiego nie było. Może to będzie jedna z usunietych scen.

martula04

Hejka,
mnie tez troszke nie bylo, ale juz jestem. Czytałam ksiazki:)
Miałyście rację: ksiązki są o niebo lepsze od filmu. Niestety film pozostawił głebokie piętno na mojej wyobrźni, wiec podczas czytania książki głowne role odegrali aktorzy.
Ale i tak przezyłam niesamowite oderwanie od rzeczywistosci:)
pozdrawiam fanki (i fanów jesli wogóle takowi są)

ocenił(a) film na 9
effi_2

To link do filmika na youtubie http://www.youtube.com/watch?v=1_7Ly4-BUMU&feature=related

Z tego, co gdzies wyczytałam są to sceny z koszmaru Belli - pewnie więcej dowiemy się 20 marca, gdy wyjdzie DVD z filmem :)

ocenił(a) film na 6
elza1

aa .. te zdjęcia . no dobra jednak widziałam je wcześniej . tek też słyszałam że to są sceny z koszmaru Belli .

ocenił(a) film na 7
elza1

Ja nie wiem skąd sceny, ale DVD wychodzi 22 marca a nie 20, czy nie?

ocenił(a) film na 7
Edsia

mam ciekawy ucinek z książki tyczącej się nocy poślubnej ^^ jeśli chcesz to mogę Ci ja przesłać :) napisz w wiad prywatnej ^^
nie wiem czemu to ucięli . pewnie uznali,że młodsze dziewczyny też po to sięgną i no taka trochę demoralizacja..mogłoby się to nie spodobać rodzicom .
ja tez się rozczarowałam xD

ocenił(a) film na 7
cullens93

Hej jestem tu nowa... ^^

"Dziewczyno z góry" mogłabys mi tez przeslac ten ucinek z ksiazki? :P

ocenił(a) film na 7
Alibi

Zapomnialam o poczcie... xD
butelkazwrotna@gmail.com

cullens93

Moglabys mi wyslac ten fragment ksiazki,ewelina251555@wp.pl,dzieki!!

ewelina251555

Jestem poza tematem :D Ale musze to wyrzucić z siebie :D

Kiedy do cholery będzie to dvd z Księzycem :D :D
czekam i czekam :D

Anka_53

W wypożyczalniach będzie 22 marca, a w sprzedaży nie mam pojęcia...

ocenił(a) film na 6
ewelina251555

mi też jakbyś mogła .
asiaweb7@wp.pl

cullens93

Że niby oficjalny? Szerze, byłam ciekawa wyciętych fragmentów z breaking dawn, a znalazłam tylko noc poślubną, która jak potem się okazało została napisana przez fankę...
Jeśli Ty masz coś, co wyszło spod pióra Meyer to poproszę werom13@wp.pl

Beyond_Birthday

Szczerze* :P

cullens93

jeśli można to ja też poproszę tą scenkę ;D
paulakrus16@interia.pl
z góry dziękuje ;]

cullens93

Hej, to może podam meilika bo niekoniecznie łapię o co chodzi z wiadomością prywatną:-) a więc będę baaardzo wdzięczna: martula04@wp.pl
hehe zapewne chodziło o tą demoralizację... ale biedne szare żuczki co nam się w głowie przez to poroiło, bonajmniej mi Moja wyobraźnia aż buchnęła obrazami ;-)

martula04

a nio i baaardzo dziękuję z góry za fragmencik, już się nie mogę doczekać;-)

effi_2

http://www.mtv.com/movies/news/articles/1632842/story.jhtml Ten dupek widział już trailer Eclipse :P

ocenił(a) film na 7
Beyond_Birthday

Ja też bym poprosiła ten urywek na maila: asiunia2442@op.pl
Z góry dziękuję. ;)

Edsia

ja też bardzo proszę mika.pianki@onet.pl

ocenił(a) film na 9
_Mika_

poprosze ;) zazuleczka@o2.pl baaaaaaardzo prosze;)

zazuleczka

Cześć wszystkim ;)
Ja tak samo jak niektóre osoby przeglądam to forum i obserwuję nowinki ;)
a co do zdjęć ja też zauważyłam takie, których nie było w filmie. Mam na myśli scenę z Bellą, Edwardem i Alice.Jest to przed domem Belli,a któreś Edward lub Alice trzyma Belli plecak i tak jakby kierują się w stronę domu. Myślicie że to scena z powrotu z Włoch?

jak znajdę zdjęcie to wrzucę link ;))

amazing141

Ja też widziałam a na progu domu Charlie stał

ocenił(a) film na 7
Piper16

aaa dziewczyny prześle wam to dzisiaj wieczorkiem ok ? :):)

to też może się okazać napisane przez fankę,ale tam gdzie to znalazłam było wyraźnie napisane ,ze napisała to Meyer,wiec raczej tak jest . same ocenicie :) ( jeśli to miało by być napisane prze fankę, to bardzo dojrzała. xd )

pozdrawiam wszystkich :)

cullens93

też poproszę:
daria_hoax@o2.pl

:) dzieki;)

Hoax

załapię się? agata_d23@op.pl dzięki wielkie :)

lightindark

A moją wiadomość z prośbą dostałaś ?
Wiem, że masz napewno już dużo do roboty , ale mogłabyś ?
Byłabym ogromnie wdzięczna :) ;*

Piper16

może i ja się załapię? ;) kasq141@interia.pl

z góry bardzo dziękuję ;**