PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163207
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

dziś padnie pierwszy klaps... proponuję abyśmy w tym temaie dzielili sie nowinkami z planu :)

aleeex_

Gdyby od normy nie było odstępstw było by nudno.
Ja idę w dzień premiery pewnie na jakiś poranny seans - taka już moja mała tradycja - i biada tym które będą wzdychać i jęczeć.

Sonny_Crockett

Współczuje zbyt głośnej młodzieży na które natrafisz podczas seansu xD

Sonny_Crockett

Ja wybieram się do kina o jak najwcześniejszej porze dnia, dzień lub dwa po premierze. Może psychofanki zapragną dłużej pospać i będzie spokój. Na "Zmierzchu" byłam dwa razy (drugi raz po długim namawianiu mnie przez koleżankę) i za każdym razem na sali było zupełnie cicho.. Lepiej, licząc sobie 17 lat byłam chyba najmłodsza z otoczenia. Tyle, że na film wybrałam się jakieś dwa tygodnie po premierze. Cóż, zobaczymy, najwyżej będę kopać siedzenia, jak tylko sięgnę... ;]

effi_2

http://www.eclipsemovie.org/

- na początku strony wizerunek Belli i Edwarda w Eclipse, a niżej Rose i Royce :-)

GilmoreGirl

Nie spoczywają na laurach. "New moon" jeszcze do kin nie weszło, a tu pierwsze foty z kolejnej części :P

ocenił(a) film na 5
Beyond_Birthday

Laurach? - Których nie było...

Karus

oficjalne logo Eclipse - http://www.eclipsemovie.org/official-eclipse-logo-title-treatment-revealed/

Luelle

# David Slade były zagorzałym przeciwnikiem sagi "Zmierzch" do czasu aż dowiedział się, że został reżyserem Twilight Saga: Eclipse, The wówczas szybko zmienił swoje zdanie i zaczął tłumaczyć się tym, że był to żart, którego celem była promocja filmu.

Hmmm. Dziwne. "...aż dowiedział isę, że został..."? Bez sensu :D Ale jeśli jego jakaś tam niechęć jest prawdą to tym lepiej dla filmu... Tak sądzę.

effi_2

przepraszam za offa ale chciałam tu zapytać najbardziej zainteresowanych, w jaki sposób weszliście w posiadanie sagi w oryginale ? czy kupowaliście za granicą ? czy w jakiejś polskiej księgarni ? na allegro/ebayu jest ale za 400zł co uważam za kompletną paranoję :/

ocenił(a) film na 6
Lucy_Liu_

W empiku są książki w językach obcych . Tam może być a jak nie to można zamówić powinni ci ściągnąć .

effi_2

Ludzka głupota mnie przeraża.
asd.asd.asd.asd.

damian6d17

ja kupowałam ze 2 lata temu na www.krainaksiazek.pl

Luelle

Nikt nie ma żadnych nowości ?
Przeszukałam dzisiaj trochę, nic nie znalazłam.
Ja sobie robię obietnicę-żadnych zwiastunów nie będę oglądac, na księżycu się czułam, jakbym 3/4 filmu widziała

strawberry95

Ja tylko dorzucę plakacik który znalazłam :D

http://static.newmoonmovie.org/em/images/eclipse_1a-280x362.jpg

ocenił(a) film na 6
roxsana2

Plakacik mi się podoba ale to przeróbka plakatu NM prawda . ?

Tak ja też to ostatnio stwierdziłam ... Jakoś tak NM dziwnie mi się oglądało ... nie było żadnego zaskoczenia .

asiunia_952

Ten plakat to na pewno przeróbka ;) Ja oczywiście czekam na coś dużo lepszego mam nadzieje ze tym razem się postarają bo do NM nie popisali się plakatem po prostu przerobili plakat, który wcześniej zrobili fani :(

atlanta206

A zauważyłyście ze w Eclipse będzie bardzo dużo wątków pobocznych:D Mam na myśli wspomnienia Rosalie i Jaspera. Myślałam ze tylko tak pobieżnie o ich losach wspomną a tu widzę dobierają aktorów nawet do roli Lucy i Royca:) Zapowiada się ciekawie :)

ocenił(a) film na 6
atlanta206

Myślę że to jest istotne ... Niby wątki poboczne .. Ale jednak istotne ...

asiunia_952

ten plakat to ewidentna przeróbka plakatu do NW, ale myślę, że teraz będzie inaczej i nas zaskoczą plakatem do Eclipse:)

wg mnie fajnie, że będą wątki przeszłość i Alice i Jaspera:) i są one bardzo istotne w całej ich historii...

mandy19

a co z nowościami z planu??? nikt nic nie wie???

atlanta206

tylko żeby nie zapomnieli o istotniejszych sprawach^^

asiunia_952

niop to to i ja zauważyłam ale nawet udana...

effi_2

http://www.newmoonmovie.org/2009/11/breaking-dawn-footage/

Mnie się podoba ta parodia :-))

http://uk.rottentomatoes.com/m/twilight_saga_eclipse/news/1857422/5_facts_about_ the_twilight_saga_eclipse

Pięć rzeczy, których możemy spodziewać się po Eclipse.

ocenił(a) film na 7
GilmoreGirl

tak świetna parodia xD szczeniaczki jackoba hehe :p

ocenił(a) film na 6
Karna_24

Ha Parodia fajna... I śliczne "dzieci" xdd

asiunia_952

Wchodzę sobie na forum New Moon żeby zobaczyć co tam w temacie a tu przenoszenie się !! Jaki surprise!!

GilmoreGirl

świetna parodia :D piękne to potomstwo Jacoba...

mandy19

Co do parodii to byłam pozytywnie zaskoczona, że sam Peter (Carlisle) wziął w niej udział, zuważyłyście prawda? ;-)))

GilmoreGirl

Jak na mój skromny gust to Peter powinno być więcej w filmie... jakoś tak przyciąga moje oko... a co do parodii powtórzę się jest niezła :D i zauważyć się nie dało ze on tez występuje w parodii..

effi_2

Dziewczyny, wiecie już, że na kolejny odcinek The Vampire Diaries musimy czekać aż do 14. STYCZNIA! Nie no, tak nie można... 14. grudnia za to będzie maraton VD, dla tych, którzy nie nie widzieli wszystkich odcinków :-)

ocenił(a) film na 6
GilmoreGirl

Tak oczywiście zauważyłam ... Byłam lekko zaskoczona ... szczerze mówiąc na początku myślałam że to ktoś bardzo podobny ... ale potem stwierdziłam że to na pewno on .xdd

A co do VD to tego nie widziałam ... Ale już niedługo sie poprawie . ; ]

ocenił(a) film na 6
asiunia_952

A tak wgl wiem że to nie o Eclipse tylko o NM ale co tam....
Wiecie że początkowo Jamie Capbell Bower'em (Kajusz) Był brany pod uwagę do roli Edwarda . ?! Dobrze że nie wygrał bo nie wyobrażam sobie go w tej roli ...

asiunia_952

Ciekawe. Ja czytalam ze Jackson Rathbone chcial zagrac Edwarda, ale ostatecznie wzial role Jaspera.. Chociaz z odpowiednia charakteryzacja mysle ze nie bylby taki zly..

ocenił(a) film na 6
mrs_mirchoff

W sumie to pewnie dużo osób chciało tą role ... Ale dobrze że Jackson jest Jasperem . Pasuje mu to ... Nadaje tej roli charakteru . ; )

asiunia_952

Zauważyłam ze w czołówce zmienili zdjęcie Kristen :( i to na zdecydowanie gorsze :(

atlanta206

Poprzednie rzeczywiście było lepsze. Dobrze, że jakiś czas temu z Peterem zrobili porządek ;-)

A Jackson idealnie pasuje mi na Jaspera.

GilmoreGirl

a ja chciałam się pochwalić, że wreszcie oglądałam NM:)

w sumie film mi się podobał, ale jestem troszkę zawiedziona
1. charakteryzacją Edwarda i Rosalie wyglądali staro jak na swój wiek:)
2. muzyka była troszkę niedopasowana,
3. wizja Alice rozbawiła mnie do łez :P
4. Aro też mnie rozbawił, wg mnie miał budzić podziw i respekt, a wampiry miały się go bać, a on po prostu był śmieszny i trochę jakby miał coś z psychiką nie tak...

ocenił(a) film na 9
effi_2

O nareszcie pierwsze zdjęcie z planu Zaćmienia. Świetne. Kwiaty wyglądają naturalnie, nie tak jak w New Moon.

mystery1412

Moim zdaniem włosy Kristen wyglądają bardzo sztucznie, mam nadzieje ze w filmie nie będzie tego tak widać:(

ocenił(a) film na 6
atlanta206

Też uważam że są sztuczne ... Mi się nie podoba w nich .

asiunia_952

Zobaczycie , że w efekcie końcowym będą dobrze wyglądały ;)

ocenił(a) film na 10
senwariata

Mnie osobiscie odrobine rozśmieszyła Kris w peruce.

effi_2

http://polki.pl/zycie_gwiazd_znaniilubiani_artykul,10016578,0.html

Kolejna porcja plotek. Moim zdaniem najciekawsza informacja znajduje się pod koniec, ciekawe czy to prawda... ;-)

GilmoreGirl

Do do kristen to wolałam oczywiście jej naturalne włosy ;)

Ale co do artykułu to nie jestem pewna, bo ogólnie rzecz biorąc nie lubię polskich artykułów. Często piszą pierwsze co usłyszą jak np. "Kristen w ciąży z Robertem!" ;P Chociaż ten brzmi dość prawdziwie.....tylko z tym ślubem coś mi nie pasuje, ale to pół biedy ;)

Patyczax

Całkowicie się zgadzam, wkleiłam link ot tak, gdyby dla kogoś wydało się to ciekawe... Mnie bardziej interesuje piąta część sagi, ciekawe czy Meyer już naprawdę zaczęła ją pisać :-)

ocenił(a) film na 6
GilmoreGirl

myślę że zaczęła ... no bo niby ma 12 rozdziałów już napisanych . tylko miała je trochę zmienić .

asiunia_952

Ja mam jeszcze 13,14,15 nie wiem czy to jej dzieło, ale świetne są
Edward tak emocje tak opisuje ;)

ocenił(a) film na 6
Piper16

nie to nie jej ... ; P tak słyszałam .'

kurde za krótki

asiunia_952

Stephenie napisała 12 rozdziałów i ktoś wpuścił je do internetu. Ona się wkurzyła i zaprzestała pisanie. Nie potwierdziła czy ma zamiar skończyć, a jesli już to nie w przeciągu miesięcy, ale lat ;)

ocenił(a) film na 6
senwariata

A i tu masz chyba stare informacje . ; P Bo ja oglądałam z nią wywiad w którym powiedziała że pisze dalej tyle że zmieni te 12 rozdziałów no i tytuł też zmieni.I wyjdzie w przeciągu 2 lat ... A to było jakieś pół roku temu .