PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

dziś padnie pierwszy klaps... proponuję abyśmy w tym temaie dzielili sie nowinkami z planu :)

elizunia27

Podpisuję się pod koleżanką z góry ;)

Tajlana

Remember Me już w marcu :-) też nie mogę się doczekać. Duet Rob Pattinson i Emily de Ravin zapowiada się bardzo ciekawie.

Wchodziłam na stronę Stephenie Meyer i niestety nie ma na niej nic o piątej części czy trailerze.

ocenił(a) film na 10
GilmoreGirl

tak, ja tez ciągle patrze na jej stronę czy nie ma żadnych nowości ale jak na razie ni widu ni słychu...

a ja też ze zniecierpliwieniem czekam na Remember Me, The Runaways tez pewnie obejrzę, ale to film nie
bardzo w moim guście, ale Kristen chętnie zobaczę. ;))

ocenił(a) film na 6
urszulankaa

A wiecie może czy Welcome to The Rileys wejdzie do polskich kin, bo ponoć The Runways ma wejść 19 marca tak jak Remember Me ale o WTTR nic nie słychać...

ocenił(a) film na 10
elizunia27

no rzeczywiście to trochę dziwne że jeszcze nic nie pisze, bo według mnie ten film powinni tez pokazać w
Polsce, bo zdaje się sporo osób na niego czeka... więc podejrzewam (ale to tylko moje zdanie) że pokażą film i
w polskich kinach, ale jeszcze nie tak szybko.

ocenił(a) film na 8
urszulankaa

mam nadzieje że go jednak wyemitują dość szybko ;]

ejj , podajcie mi tą strone S.Meyer .

ocenił(a) film na 10
anabella

http://www.stepheniemeyer.com/

...........

urszulankaa

Niestety to że "sporo osób na niego czeka" to dość niski argument dla dystrybutora.

ocenił(a) film na 8
Sonny_Crockett

“I don’t even know if it’s going to be one [film] or two, or who is directing it, or when it’s even going [to start],” she admitted. “I know that it’s going to go, but not when yet.”

Tak odpowiedziała Kristen na pytanie o "Breaking Dawn" - troche mnie to martwi, że nawet główni bohaterowie nie wiedzą nic na ten temat. ; (( .
A może tylko to ukrywa ?

ocenił(a) film na 6
anabella

No właśnie . Nikt nie słyszał nikt nic nie wie . Nawet nie zaczęli się organizować z tym wszystkim .
A może masz racje i chcą to wszystko ukryć . ? Ciekawa teoria powiem szczerze , bo dziwi mnie fakt że ostatnią część (pewnie najbardziej oczekiwaną , jeśli się nie mylę) tak lekko olewają . Bo jak by chcieli to już by mieli większość aktorów a tak to nawet nie wiadomo kiedy casting .

asiunia_952

Zgadzam się, z poprzednimi częściami wszystko szło bardzo sprawnie, nie sądzę, żeby casting czy reżyser stanowił jakikolwiek problem, szczególnie przy takim budżecie. Może chodzi o to, żeby premiera BD nie wypadła wtedy kiedy premiera Harrego Pottera (lub innego, bardzo oczekiwanego filmu). Summit nie może przecież napisać o tym wprost, dlatego czekają...

ocenił(a) film na 6
GilmoreGirl

No tak ale premiera nie musi być przecież zaraz po zmontowaniu filmu . Mogą zacząć coś robić nie ustalając daty premiery prawda . ? Czy nie mogą tak zrobić . ? Bo nie wiem już sama . Ale widać że ktoś coś kręci . tylko ciekawe gdzie jest haczyk .

asiunia_952

Jasne że nie muszą. Zdarzało się już że premiery niektórych filmów była przekładana.
Jeżeli chodzi o ogólną tajemnicę, nikt nic nie wie, nikt nic nie powie itp to jest to kolejny chwyt mający sprawić by o filmie gadano - np. Transformers.
W przypadku Zmierzchu "ogólna fabuła jest przecież znana wszystkim którzy czytali książkę. Jak daleko mogą odejść od książki ?
Możliwe że ekipa specjalnie podgrzewa temat żeby o nich nie "zapomniano".
Jeśli nic się nie dzieje to możliwe że producent dał czerwone światło z jakiś powodów, mogą się nie dogadywać w jakiś kwestiach, albo ekipa odpowiadająca za przedprodukcję chce mieć spokój i czas na przygotowanie się bez uczucia pośpiechu - zanim padnie pierwszy klaps na planie trzeba wykonać lwią część zadania. Casting to najmniejszy problem - przecież główni aktorzy i tak są dobrani a epizody albo statystów można dobrać już podczas kręcenia zdjęć. Ostatni motyw finansowy jest mało prawdopodobny, nie mają się czego obawiać że film będzie finansową klapą.

Sonny_Crockett

Jeszcze nawet nie widzieliśmy zwiastuna "eclipse". Wątpię, żeby w najbliższym czasie dużo było o "Breaking Dawn", zważywszy na to, że nie za wiele słychać o zaćmieniu ;p Przejdą po prostu ze spokojem z jednego filmu do drugiego.

ocenił(a) film na 10
Tajlana

też mi się tak wydaje, że nie chcą wszystkiego na raz i może po prostu chcą opóźnić trochę Breaking Dawn, bo chcą przeczekać ten okres, żeby nie było tak wszystkie części na raz i zobaczyć czy to nadal będzie takie poruszenie może jak już zgasnął trochę emocje fanek sagi...

ocenił(a) film na 6
urszulankaa

Pewnie macie racje . Ostatnio ogólnie jakoś mało słychać o sadze ...

ocenił(a) film na 8
asiunia_952

no - trochę jest to denerwujące xD .
i mi się to nie podoba tzn. mogliby coś powiedzieć od czasu do czasu, bez przesady oczywiście.
ale pewnie wiedzą co robią, chcą ' podsycić ' fanki ; D .

ps.ja chce już 2.07 ;DDD .

anabella

Zgadzam się z tobą w zupełności. Też myślę, że chodzi właśnie o to. Jeszcze jest dosyć głośno o "new moon", ale mogli by coś powiedzieć ;/ Ja też już się nie mogę doczekać ;))

Tajlana

Ja szczerze mówiąc cieszę się, że o Zaćmieniu i Przed świtem jest jak na razie cicho. Być może jest to kolejny chwyt marketingowy ze strony producenta ale...sami się przekonaliśmy jak było z New moon (miał być fonomen a wyszło jak zawsze czyli tak sobie)
A kiedy jest ciiicho, jest na co czekać (mam nadzieję). Dla mnie zaćmienie jest na drugim miejscu po przed świtem jeżeli chodzi o całą sagę więc także czekam z utęsknieniem na ekranizację ale to chyba dobrze;)

ocenił(a) film na 10
keshia21

no tak, o New Moon trochę za dużo powiedzieli i w trailerze było strasznie dużo pokazane i był
prawie cały film pokazany i teraz może nie chcą popełnić tego samego błędu i zachować wszystko
w tajemnicy, żeby nie bylo żadnych szczegółów i żebyśmy bardziej czekali za Eclipse i żeby
było więcej niewiadomych w filmie, że tak powiem, a że Eclipse to ważna część i jedna z
lepszych to chcą żeby to odniosło upragniony efekt ;))

a teraz nawiążę do trochę innej sprawy: ostatnio zauważyłam książkę "Bale maturalne z piekła"
autorstwa Stephenie Meyer, Meg Cabot, Kim Harrison, Michele Jaffe, Lauren Myracle. To chyba
połączenie różnych ksiązek, między innymi Zmierzchu. W opisie pisze:Do tańca proszą: wampir,
który zawrócił w głowie śmiertelnej dziewczynie; demon zarażony miłościa; anioł, który
porzucił niebo dla śmiertelniczki i inne rożne i wszyscy oni złączeni są miłością a wszystki
sprawy rozwiążą się na balu maturalnym ;)) może ktoś już czytał tą książkę ? co o tym sądzicie
?

urszulankaa

Apropo Księzyca w nowiu i zwiatsunów.

Spierdzielili sprawę, tymi zwiastunami. Kto przy zdrowych zmysłach na świat wypuszcza 3 zupełnie inne trailery. Może jakieś 2 albo 3 sceny się powtórzyły, a reszta to były inne kawałki filmu. Nowe, czyli dawały nam obraz, jak to mniej więcej może wyglądać.

Sory, ale ja wyszłam z kina, i czułam się jakbym już go kiedyś widziała, sagę lubię, ale po wyjściu dostałam kulą w łeb, zaprzeproszeniem.

Miejmy nadzieje, że reżyser tej części jest bardziej przytomny niż poprzednik.

urszulankaa

Nie czytałam i szczerze mówiac nawet nie widziałam, ale może być ciekawa:)

ocenił(a) film na 6
keshia21

też tak czułam . pewnie chcą koło kolejnych części rozesłać aurę tajemniczości .

A co do książki to nie słyszałam o niej , ale chętnie przeczytam .;]

elizunia27

będzie pocałunek dziewczyn :) a mianowicie Kristen i Dakoty xD

ocenił(a) film na 8
Queen_J

ale że gdzie bęedzie ten pocałunek ?

anabella

No w The Runaways pewnie :-))

ocenił(a) film na 8
GilmoreGirl

a no tak xDD.
zapomniałam xD

... za krotki ;]

anabella

Nie uważacie, że Dakota jest trochę za młoda jak na taki film?

Tajlana

Pierwsza wersja "Zaćmienia" gotowa!
Wczoraj David Slade zamieścił na swoim twitterze wiadomość, że pierwsza wersja "Zaćmienia" jest już gotowa. Po długim okresie montowania reżyser z ekipą mogą zobaczyć efekt swojej pracy. Nie jest to oczywiście ostateczna wersja, jednak skoro film jest już na zaawansowanym szczeblu produkcji powinniśmy zacząć odliczanie dni do ukazania się zwiastuna.

;d

Piper16

No to zaczynamy modły. Wierze w tego gościa, ze tego nie spierdzielił.

ocenił(a) film na 7
Anka_53

No jak wyszlam z kina po ksiezycu w nowiu to mi sie podobalo ale potem juz mnie meczylo jak drugi raz ogladalam , lubie tylko kilka scen bo niektore sa fajne ale moim zdaniem zmierzch pierwsza czesc byla najlepsza a wy jak sadzicie tam byl fajniejszy efekt i muzyka bardziej pasowala i bosssskiieeee

ocenił(a) film na 8
domis3

a jak myślicie, ale tak na serio, kiedy będzie prawdziwy trailer ?
Na gali Oskarów-wątpie. Więc kiedy ?

anabella

Ja myśle, a raczej mam nadzieję, żejuż wkrótce zobgaczymy, że znajdzie się w necie jakimś cudem ;)
Echh pamiętam te emocje kiedy pierwszy raz zobaczyłam trailer New Moon xd

Piper16

Do prmiery jeszcze 5 miesięcy, nie wiem czy możemy spodziewać się trailera w najbliższym czasie. Oczywiście jestem bardzo ciekawa, ale przecież zwykle zwiastuny nie wychodzą tak wcześnie, wydaje się, że to Chriz Weitz zrobił wyjątek.

Mnie też zdecydowanie bardziej podobał się Twilight, za małomiasteczkową atmosferę, kolorystykę, muzykę i niebanalność jak na taką tematykę :-)

ocenił(a) film na 7
GilmoreGirl

no bo trzeba przyznac zmierzch lepiej oddawal ten klimat ;)
Oby zacmienie bylo super;)
co do gali oscarow to nigdy nie ogladalam nie wiem
ale w kilku miejscach czytalam ze wtedy ma byc pierwszy raz pokazany ;d

domis3

Cześć dziewczyny :)
ja tez nie moge się doczekać tego Zaćmienia,
ciekawe jak zostanie zekranizowana ta część sagi,
musimy być cierpliwe ;)

ocenił(a) film na 6
Czikita

No . Wszyscy z którymi rozmawiam na tan temat uważają że zmierzch był lepszy od NM , a szkoda bo zapowiadało się naprawdę fajnie . no ale cóż. Osobiście mam nadzieje że zaćmienie będzie najlepsze z tej trójki .
najbardziej jestem ciekawa jak zekranizują BD ale to jest jeszcze daleka przyszłość

asiunia_952

Ja też jestem bardzo ciekawa jak zekranizują BD a szczególnie moment kiedy Bella rodzi Renesme :D

Czikita

Zaćmienie to moja ulubiona część i mam nadzieję, że będzie lepiej zrobione niż "księżyc w nowiu". Po wyjściu z kina byłam zadowolona z tego filmu, ale jak oglądałam go już drugi raz, to trochę mi się nudziło. Za to "zmierzch" mogłabym oglądać codziennie :))

ocenił(a) film na 7
Tajlana

popieram cie mialam tak samo po kinie :P
wrocilam wszystko fajnie
ale drugi raz obejzec to juz ciężko bylo ; dd

a zmierzch jak zobaczylam to moge go tak ogladac i ogladac ..jest kilka scen ja uwielbiam melodie jak edward gra na fortepianie a wy ?

domis3

Ja też ją uwielbiam! Właściwie to wszystkie piosenki ze zmierzchu mi się podobają. Bardzo lubię też tą co leci na balu :D

ocenił(a) film na 6
Tajlana

No.Chodzi ci o tą kołysankę Belli prawda. ? Jest cudowna . Ja też lubie ogólnie całą muzykę z Twilight .. Za to z NM ... jest fajna , ale jednak nie dodaje tego dreszczyku,

ocenił(a) film na 8
asiunia_952

dokładnie ...
W Eclipse muszą [ ! ] się bardziej postarać.

a tak wgl. to jak myślicie - Kristen i Rob są razem-ale tak na serio serio? Czy to tylko kolejny chwyt 'marketkingowy' aby zarobić więcej na filmie ?

ocenił(a) film na 7
anabella

mi sie podobają piosenki puse .. albo jak sie konczy zmierzch to fajne tez leca ; dd

aaa rob i kristen nie wiem mieli to wyjawic a tutaj nie ;/
ciągle te plotki zalosne ale napewno troche miety do siebie czują :)

ocenił(a) film na 7
domis3

ps : w komentarzu wyzej mialo byc MUSE*
a mi sie napisalo puse ; //

twilight rządzi ;*

domis3

Hej! Mam pytanie (nie wiem pod którą czescią je napisac :D) Bo w zwiastunach czesto zamiast Jacoba pojawia sie jakis inny facet. Wiem, ze tam Taylor musial przypakowac :D zeby zagrac. Mnie interesuje imie i nazwisko tego drugiego wilkolaka, wie ktos?? :D

ocenił(a) film na 6
ninnare

Ale chodzi ci o oficjalny zwiastun czy o taki robiony przez fana . ? Może pokaż ten zwiastun to będzie łatwiej , chyba wiem o kogo ci chodzi ale nie jestem pewna.

asiunia_952

Ostatnio się nie chciało dodać to może teraz :
http://asset1.pnn.com/graphics/show/42195/354/image.jpg

asiunia_952

Ostatnio się nie chciało dodać to może teraz :
http://asset1.pnn.com/graphics/show/42195/354/image.jpg

I co wy na to?

Musee

To fotomontaż, już to kiedyś przerabiałyśmy ;-) w oryginale Kris idzie ze swoim, teraz już byłym, chłopakiem.