PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163207
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

dziś padnie pierwszy klaps... proponuję abyśmy w tym temaie dzielili sie nowinkami z planu :)

ocenił(a) film na 10
asiunia_952

znalezione w sieci;

http://photogallery.filmofilia.com/data/media/33/twilight_eclipse_04.jpg

urszulankaa

Dziwnie tu wyszła...

<za krótki>

ocenił(a) film na 8
Hoax

zagadzam się , jakoś tak dziwnie xD .
Ale mniejsza o to . Tak właściwie to chciałam się przywitać ;].

anabella

Mnie się wydaje, że to jest fotomontaż :)

senwariata

To JEST fotomontaż. Twarz jest ewidentnie naklejona, nawet się ktoś o światło i cienie nie postarał za bardzo :P. Poza tym - Kris ma mniejsze cycki i jest bardziej skinny ;).

effi_2

David Slade ogłosił dzisiaj, że ukończył już pracę nad trailerem i teraz tylko od wytwórni Summit zależy, kiedy go obejrzymy.

Beyond_Birthday

Serio ?
Oby jak najszybciej ;D
Dzięki za info ;)

Piper16

No ja to prawda to fajnie bardzo tak :D

ocenił(a) film na 8
roxsana2

a jak myślicie , kiedy go obejrzymy ?
< za krotki >

ocenił(a) film na 10
anabella

kolejna nowinka. ;)
Leah Gibson ma grac w Zaćminiu Nettie (wampirzyce, która była z Marią i
Lucy, one zamieniły Jaspera)

ocenił(a) film na 10
urszulankaa

aha i jeszcze jedno, to juz tak nie bardzo związane z filmem, ale z Sagą tak więc pozwolę sobie to też tu wstawić ;))
a więc tak: Meyer na swojej stronie napisała, że wydaje kolejną książkę dotyczącą Sagi, jest to 1 częśc, czyli Zmierzch, ale w wersji bardziej
komiksu jakiegoś Koreańskiego artysty Young Kim, który narysował to wszystko, ale wszystko jest bazowane na tekście Stepheni. W USA wyjdzie 16
marca tego roku, a u nas nie wiadomo... Ciekawe jak to będzie wyglądać ;) aha dokładna nazwa brzmi: Twilight: The Graphic Novel, Volume 1

urszulankaa

Taaa i tak to mniej więcej wygląda: http://www.eclipsemovie.org/twilight-the-graphic-novel-plus-midnight-sun-news/
A co do zwiastunu to pewnie puszczą na jakiejś gali... W marcu są oscary, więc możliwe, że wtedy.

Beyond_Birthday

Na oscarach...? No co Wy :P.

lilianna009

Może nie znam się na zasadach tej gali rozdania nagród, ale dlaczego nie? Skoro na Mtv Movie Awards puścili zwiastun new moon, to tutaj może być eclipse.. Chyba, że na oscarach w ogóle takie rzeczy nie są reprezentowane? Nie wiem, nigdy tego nie oglądałam :P

Beyond_Birthday

Na Oscarach zwiastun jakiegoś filmu ? Nie sądzę by było to możliwe. A to że gdzieś tam coś puścili wcale nie znaczy że na Oscary trailery będą miały wstęp.

Sonny_Crockett

Spoko. Dlatego wyrażam swoją wątpliwość.
W sumie żadna impreza nie jest potrzebna do wypuszczenia trailera.

ocenił(a) film na 7
Beyond_Birthday

Ja slyszalam dosc oficjalne informacje ze bedzie na OSKARACH !

domis3

Też tak słyszałam ;))

Tajlana

Czy kiedykolwiek na Gali rozdania Oscarów prezentowano jakikolwiek trailer ? Bo nie pamiętam czegoś takiego i wątpię by zdecydowali się na coś takiego.

To że ktoś coś tam gdzieś napisał to trochę mało by traktować to na poważnie nawet jeśli było to "dość oficjalne".

Sonny_Crockett

Może masz rację ;p Pożyjemy zobaczymy. Jest jeszcze dużo czasu.

ocenił(a) film na 6
Tajlana

Też tak gdzieś czytałam .
No ale macie racje . Zobaczymy jak to będzie .

asiunia_952

Ten komiks całekiem nieźle się zapowiada :-) Co do trailera to nie mogę się już doczekać, chociaż mam nadzieję, że nie zobaczymy znowu prawie całego filmu przed premierą.

ocenił(a) film na 6
GilmoreGirl

Ja sobie obiecałam że zobacze tylko trailer , żadnych scen z filmu.

asiunia_952

Też sobie to obiecałam, ale wątpię żeby mi się to udało ;))

GilmoreGirl

Zaraz, zaraz! Chcecie powiedzieć że zdjęcia do Eclipse już zostały zakończone???
Cholera! Nie ma człowieka jakiś czas i tyle się dzieje....:/:/

ocenił(a) film na 7
aneess

tak już sa zakończone od jakiegoś czasu ;D supcio;)

ocenił(a) film na 8
domis3

no, szukałąm potwierdzenia ;] .
ej a wiecie może czy już kręcą Przed Świtem ?

ocenił(a) film na 8
aneess

no zakończone są już chyba ?
tzn . tam mi się zdaje, a wam ?

anabella

Zdjęcia do Eclipse skończyli jeszcze przed premierą new moon. Brzmi nieprawdopodobnie, ale tak jest. A co do breaking dawn, to narazie są tylko nikłe potwierdzenia, że zajmą się ekranizacją, ale jeszcze nie mają nawet reżysera. Ponoć ma coś ruszyć jesienią...

Beyond_Birthday

To odnośnie zakończenia zdjęć: http://www.eclipsemovie.org/peter-facinelli-is-hungry-ashley-cant-believe-eclips e-is-done-filming-and-david-slade-vows-to-keep-us-updated/

ocenił(a) film na 8
Beyond_Birthday

ej , a ja kiedyś słyszałam że z ' Przed świtem ' mają zrobić aż 3 filmy ...

ciekawe kiedy ogólnie bd w kinach.. 2011r. ?

anabella

http://www.youtube.com/watch?v=_Q-t7HE5sAk

Trailer Eclipse !!!

Spokojnie Fanmade ;d Ale świetny , warto zobaczyć ! ;d

Piper16

Faktycznie ta tiffany robi niezłe trailery:))

ocenił(a) film na 10
anabella

ja słyszałam że mają zrobić 2, ale ostatnio patrzyłam jakoś na stronę Meyer i ona pisała że jeszcze sama nie wie czy zrobią
z tego jeden film czy 2...
w sumie sama nie wiem co byłoby lepsze, niby 2 bo lepiej wtedy może wszystko oddadzą, będzie więcej szczegółow, ale jak
będą 2 to jest pytanie czy nie zrobi się z tego serial, że się będzie ciągnąc, bo wtedy będzie mogło się to przejeść...
a premiera w 2011 ? tak sądzę że może być... albo jakoś na początku 2012

ocenił(a) film na 10
urszulankaa

a tak widziałam już ten trailer, jest na prawdę dobry... ciekawe jak będzie wyglądać oficjalny,
już nie mogę się doczekać ;))

ocenił(a) film na 7
urszulankaa

Podziela na 2 czesci ;)
Jeszcze nie kręcą
Narazie podpisują umowy ; ]]
a autorka ksiazki nie chce dzielic.

ocenił(a) film na 8
domis3

hm, mi to obojętne czy zrobili by z BD 2 filmy czy 1 , ale jak już się zdecydują na jeden to niech chociaż bd dłuższy ;]]].

a tak po za tematem : wiecie co sie dzieje z Midnight Sun ?
i jeszcze ma ktoś link do tego ? żebym mogła sobie przeczytać ;]

anabella

http://www.scribd.com/people/documents/7936917-mzimza

ocenił(a) film na 8
lightindark

dziękuje bardzo ; ** .
ej, jest tylko 15 rozdziałów ?
tzn , ja to kiedys czytałam , jakieś pół roku temu i myślałam że przez ten czas SM dopisze reszte ; (( .
szkoda ..

ocenił(a) film na 6
anabella

No ja słyszałam że pa dopisać ... I wydawało mi się że napisała tylko 12 . Ale ona to co napisała to zmienia więc bedzie inaczej niż to co terasz jest w internecie , I będzie inny tytuł

asiunia_952

Ona powiedziała, że robi sobie wolne bo chce spędzić czas z rodziną ;p I rzeczywiście jest jak na razie 12 rozdziałów jej autorstwa ;/ Mam nadzieję, że w końcu to napisze i wyda ;/

Tajlana

Ja oglądałam z nią wywiad i stwierdziła, że nie chce ciągle opowiadać tej samej historii czyli memłać dalej Edwarda i Bellę i powiedziała, że póki co chce się zająć innymi, nowymi projektami, a to jeśli w ogóle dokończy to na pewno nie w ciągu roku. Jeżeli będzie miała czas to dopisze a najwcześniej będzie to za jakieś 3 lata, bo jak stwierdziła cały czas zmienia zdanie na temat co i jak opisać(jak już ktoś zauważył wyżej).Trzeba się więc uzbroić w cierpliwość. :)

ocenił(a) film na 10
nike164

o niee, ja chcę Midnight Sun ;) miałam nadzieję że Stephenie jak najszybciej ją skończy i wyda, mam
nadzieję że jednak zmieni zdanie i ją szybko skończy, bo przeciez wszyscy czekaja na ta książkę - jak
ją zaczęła to niech ją skończy...

ocenił(a) film na 6
urszulankaa

No widać każdy co innego czytał i oglądał albo ona sama nie wie co mówi . bo ja też oglądałam wywiad i powiedziała że będzie 5 część MS jak i 2 Intruza ale tonie szybciej niż za 2 lata ...

Choć to było jakieś pół roku temu jak była ta afera z przeciekiem . Więc może ty masz bardziej świeże informacje .

asiunia_952

http://socialitelife.celebuzz.com/archive/2009/11/10/robert_pattinson_kris
ten_stewart_holding_hands_in_paris.php?img=5&gfmt=m#alpha-inner

i co o ty myślicie?

Musee

Nie działa link.

ocenił(a) film na 6
Piper16

Nieźle;) dobra jest. nawet jeśli jej nie coś nie wychodzi to próbuje dalej chociaż i tak jest juz poobijana... ;)A na zdjęciach fajnie wyszla , normalna dziewczyna, której sodówka nie uderzyla do głowy;)

elizunia27

Wrocilam wkoncu :D
Tesknilam za wami dziewczyny :)
Ale chyba duzo nie stracilam , bo widze ze dopiero 4 stronka :/

effi_2

Dziewczyny, co myślicie o nowych filmach z Robem i Kristen, które niedługo wejdą do kin? Ja jestem bardzo ciekawa The Runaways i Remember Me :-)

http://www.youtube.com/watch?v=WzvG2BFbc5E
http://www.youtube.com/watch?v=uWQV6-QgGjI

Chociaż najbardziej chyba ciekawi mnie Kris w roli prostytutki i striptizerki :-))

http://gfx.filmweb.pl/ph/30/41/473041/174162.1.jpg (wow)
Jest już co prawda pierwszy zwiastun, ale nie pokazuje żadnych ciekawszych scen.

ocenił(a) film na 6
GilmoreGirl

Mnie najbardziej ciekawi Remember Me..;) chociaż chciałabym też zobaczyć, tam gdzie Kristen wciela się w rolę prostytutki