Takiego dna nie widziałem już przeszło parę dni.
Nie wiem kto tak nakręcił wokół tego całą szopkę, że niby to taki dobry film.
Beznadzieja, ten film to taki gniot, że, aż się w głowie nie mieści.
Stawiam ten film na równi z komediami romantycznymi które tak licznie powstają w
ostatnim czasie.
Przede wszystkim problemem jest naciągana fabuła. Czy już nie można zrobić dobrego
dramatu ?
Nie polecam !!!
Też tak myślę, nie widzę w tym filmie nic za co mógłbym podnieść swoją ocenę, choć jeszcze rozumiem jak ktoś daje 3/4/5. Niestety, jak ktoś daję 10/10, określając ten film arcydziełem, porównując go do "Skazanych", no tego zrozumieć nie mogę.
Co racja to racja, dialogi są tak denne, że bez nich ten film byłby o wiele lepszy, jedyne 3 punkty dla aktora.
i jak można komuś wkręcić, że przez 3 lata nie wychodzi się z domu? No bez jaj, to ona by chyba tonęła w odchodach, a jej rodzice przecież mieszkali za ścianą pokoju, troszkę dziwne to.
W dawnych wiekach, jak ktoś był bardzo emocjonalny, to pisał wiersze, teraz się zabijają, to już lepiej wyłapać tych co chcą sie zabić bez powodu (patrz Sylwia) to wysłać ich na front jako mięso armatnie, chociaż jakiś pożytek będzie
"i jak można komuś wkręcić, że przez 3 lata nie wychodzi się z domu? No bez jaj, to ona by chyba tonęła w odchodach, a jej rodzice przecież mieszkali za ścianą pokoju, troszkę dziwne to."
To ty ubikacji w domu nie masz?
"wysłać ich na front jako mięso armatnie, chociaż jakiś pożytek będzie"
A z ciebie jaki jest pożytek?
Też za wysoko nie oceniłem filmu, ale uważam, że 1/10, to lekka przesada ;) Zasługuje na więcej chociażby za montaż, niecałkowicie drewnianą grę aktorską etc. Szczerze mówiąc, to jeszcze nie widziałem filmu, który oceniłbym na 1.
ja też mało który film oceniam 1/10 ale ten wybitnie zasługuję na taką właśnie ocenę, podobnie jak polskie komedie romantyczne produkowane w ostatnich latach.
Gra aktorów drewnem niestety zalatuję, chyba co niektórzy wzorowali się na braciach mroczkach, tzw. aktorzy ze stajni braci mroczek hahaha :)
Tak jak wcześniej napisałem 2 aktorów wypada w tym filmie okey.
Co do wypowiedzi "Czarny_Lotos", to rzeczywiście, dobrze powiedziane :)
PS. Gdzie się podziały dzisiaj mądre głowy, dające 10/10 ? :) Choć przyznam, że brak ich wypowiedzi jest jak najbardziej pozytywny, bo do niczego nie prowadziły, ba, były tak denne jak dialogi w tym gniocie.
Wiesz co ZC, ja przepraszam bardzo, ze weszlam w twoj watek. Liczylam na porzadna dyskusje, ale sie przeliczylam. Dowartosciowujesz sie kosztem innych, kompletnie nie szanujesz zdania odmiennego od twojego. Nazywasz dennymi opinie ludzi, ktorzy maja takie same odczucia jak i ty, to prawo niezbywalne. Nie bronie nikogo ale napastowac tez nie bede. W momencie kiedy watek zmienia sie w ad personam, zrobil sie niesmaczny. Btw do mojego gabinetu przychodza rodzice dzieci, a wlasciwie mozna by rzec - mlodziezy, ktorzy maja podobne problemy. Mlodziez uzaleznia sie od nie tylko od seksu, prochow i alkoholu, ale tez internetu, gier, numerow 0700 itp., walka z takim uzaleznieniem trwa latami, nie wspomne o dlugach zaciagnietych przez dzieci. Nie masz kompetencji zeby temu zaprzeczyc, ani nie powinno ci zabraknac dobrej woli zeby to uznac. Opinie o filmie wyraziles, szanuje ja, szanuje tez pozostalych interlokutorow, ale zauwazylam ze juz nie chodzi o komentarze dotyczace filmu lecz samo ad personam. Tak jak juz wczesniej ktos napisal, zadna ale to zadna opinia o tym czy innym filmie nie zmienia naszego zycia.
Akurat co do Twoich komentarzy nie mam żadnych zarzutów. Połowa moich komentarzy to otwarta prowokacja więc nie bierz ich za bardzo do siebie :)
PS. Skąd wiesz, że nie mam kompetencji ? Mogę być psychologiem, mogę też być 12 letnim dzieckiem itd.
? Psychologiem nie bylyby Ci wowczas potrzebne prowokacje,
ZycieCarlita napisal: "mogę też być 12 letnim dzieckiem itd. " - jestes kim jestes ...
W tym rzecz, ze nie biore o siebie i nie pisalam o mnie.
ale ja oceniając całokształt nadal daję 1/10.
zresztą patrzę na ten film z perspektywy osoby w podobnym wieku do głownego bohatera, zatem jak dla mnie ukazanie jego historii jest najzwyczajniej zobrazowaniem perypetii głupiej podkreślam GŁUPIEJ osoby w głupim otoczeniu. dialogi na lini dominik-sylwia to dla mnie ta sama liga co te zasłyszane w dlaczego ja? i w trudnych sprawach. może dlatego jestem aż tak zszokowana wypowiedziami wskazującymi na manipulacje ze strony tej dziewczyny. w sumie to nawet jeśli ona owineła sobie go w okół palca właśnie w taki sposób to potwierdza to moją tezę a propos dominika jako osoby totalnie tępej.
na prawdę nie oczekuję wypowiedzi negujących moje zdanie jak i również kopalni stronniczych argumentów przeciw.
gorąco apeluję nad wstrzymaniem się od jakichkolwiek prób krytykowania czyjegoś gustu, bo czemu do cholery osoby którym podoba się owy film mają się za inteligentnego widza?
Nie zauwazylam prownania do klasykow ale zauwazylam personalne przepychanki. Komentarze to dyskusja, nikt nikogo nie namawia na zmiane opinii ale to dzila w dwie strony. Nie zmuszam nikogo do podniesienie oceny ale nie mam tez ochoty na znizenie wlasnej. Zreszta za kilka lat niejeden film zostanie inaczej odebrany.
Boli mnie jedna kwestia ...
Mianowicie , czemu wy wszyscy , którym się film nie podoba ( i w porządku , każdy ma prawo do swojego zdania ) obrażacie ludzi którym się podobał , na siłę wpychając tu ,, Ojca Chrzestnego " czy inne tak zwane klasyki kina ? A jeśli ktoś nie daj Boże broni ten film , to od razu nie zna się na kinie czy coś w tym stylu . Nie mam się za inteligentnego widza , tylko zwykłego , bez żadnego wielkiego gustu , ale niektóre wypowiedzi są pisane nieco z góry . Niektóre odniesienia do wspomnianego ,, Ojca Chrzestnego " .... Jasne , to na pewno dobry film , ale nie każdy musi od razu go wielbić i składać hołdy . Gdyby każdy uwielbiał te same filmy byłoby troszkę nudno , przynajmniej moim zdaniem . A po co porównywać ,, Ojca Chrzestnego " do ,, Sali Samobójców " ? Nie bardzo mogę to zrozumieć . Mówię z perspektywy zwykłego ludka , nie Bóg wie jakiego znawcy , ale byłoby miło , gdyby każdy wypowiadał się właśnie w ten sposób , nie posądzając nikogo o zamiłowanie do badziewia .
Dziękuję i pozdrawiam .
Luenno, ale jakby co nie wiem dlaczego to byla odpowiedz do mnie, nie porownuje klasykow do tego filmu, nie wspomne o tym, ze to wlasnie ja staram sie wyjasnic moje stanowisko z ktorym notorycznie nikt sie nie zgadza chociaz wcale zgadzac sie nie musi. Wystarczy napisac odmienne zdanie zeby wszyscy pluli ile wlezie/
Pozdrawiam takze.
Przepraszam , jestem nieogarnięta xD pisałam to wczoraj parę razy , więc już potem dokładnie nie spojrzałam , do kogo piszę. Nie chciałam odnosić tej wypowiedzi do Ciebie , czytałam Twoje posty i podzielam Twoje zdanie . :)
Luzik, drzewka na forach rosna jak w naturze, swobodnie ... I tak dobrze, ze po lbie nie dajesz ;-), pozdrawiam.
najlepsza jest scena w autobusie "wyłącz to!" - "bo?" - "bo nie lubię techno" pan scenarzysta widocznie znawca gatunków, nie odróżnia techno od zwyklego dance z eski
ciesze się, że trochę osób się ze mną zgadza, w dzisiejszych czasach jak jakiś gniot jest mocno nagłośniony i jest wokół niego duża szopka odstawiona to już niestety przez wiele osób jest odbierany jako film wybitny, idiotyczne podejście, aczkolwiek popularne w dzisiejszych czasach.
Dla mnie ten film to zwykły polish kicz, taki jakie ostatnie polskie superprodukcje. Naprawdę ciężko się ten film ogląda, nie dla tego że jest mocny, czy obrazoburczy jest po prostu słaby, tandetny. Posiada kilka fajnych scen, jednakże całościowo jest spier*olony.
Ja jestem osobą która nie uznaje polskiego kina :)
Nigdy nie polecę filmu z naszymi aktorami itp. itd. no chyba że z Grabowskim.
W polskiej kinematografii jest kilka perełek, filmów, które uważane są powszechnie za kultowe. Wyjątki mogą tylko potwierdzać regułę.
Polskie kino było dobre jeszcze w latach 90tych, to dopiero parę lat temu nadszedł bum na gnioty, a zwłaszcza komedie romantyczne.
poziom Twojego komentarza należy do wybitnych, podobnie jak do filmów wybitnych zalicza się sala samobójców....
Zgadzam sie film jest strasznie hu*owy ...
Ale jak to w naszym społeczeństwie . Hannah Montana Justin Bieber filmy o upośledzonych nastolatkach ... . i wszystko co śmierdzi kiczem jest najbardziej popularne ...
Odkrył Pan sto pierwszy sposób na wykazanie się głupotą. Gratuluję intelektualnej inwencji. Pozdrawiam serdecznie.