PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10034266}
5,8 19 tys. ocen
5,8 10 1 19015
4,4 17 krytyków
Sami swoi. Początek
powrót do forum filmu Sami swoi. Początek

W ogóle nie rozumiem tego kim była ta nachajka ponieważ Pawlak był znia na początku a za chwilę był z drugą ,nie zerwali nawet ani nic ,po drugie nic nie było o bracie z Ameryki w ogóle tylko o siostrze tylko ... Sfery historyczne mogą być w filmie nawet bo tak mogło być ale to że był żydem w tym ,to też tak dziwnie trochę to wyszło ... Pawlak chodzil na kobiety lekkich obyczajów ? To normalne ? Mańia była Ukrainka ? W oryginale też była ? Bo nie wiem ? A i koniec też taki inny .. a co mi się podobało ? To miejsce nagrywania filmu to było luks ! Piękne miejsce !

ZnawcaKina91

Ty sobie żartujesz czy nie obejrzałeś filmu dokładnie i ze zrozumieniem kto? co? i jak?
UWAGA- SPOJLERY:   
1. Mania nie była Ukrainką, tylko Nechajka- w połowie i było nawet powiedziane, że może brać ślub w kościele, bo katoliczka po matce.
2. Musiał się ożenić z Manią- jedynaczka i dobrze wyposażona, a u Słobodzian dzieci było jak mrówków ;) więc córkę chcieli wypchnąć z domu, a u Pawlaków jeszcze dwie córki były i nie było miejsca na nowe pokolenia. Praktycznie słowo w słowo matki Kazimierza.
3. Żydem? Pokaż mi kiedy.
4. Nie chodził, tylko został raz wysłany, by się nauczyć, ale nie na ogół. Wujek Pecyn go tam wysłał mówiąc, że " do księdza po nauki, a do coorvów po nauki ;)

mandy_bedevere

Obejrz ten film jeszcze raz

ZnawcaKina91

Obejrzyj ;)
Zaliczyłam film 3 x w kinie na dosyć dużym ekranie i głośniki były też spore i chyba dobrze zobaczyłam, że Kazimierz przechowywał Kajumina w stodole, ale sam Żydem nie był :) 
*do księdza po rozgrzeszenie, a do coorvów po nauki- my fault ;)